Je droomt er misschien al langer van: reizen naar de Verenigde Staten. Of het nu New York is, San Francisco, Las Vegas of de natuur in de Grand Canyon, het land spreekt ons door de muziek, cultuur en films uit Hollywood tot de verbeelding. Het was een tijdje onmogelijk om de VS te bezoeken, maar sinds een jaar is het land weer helemaal open voor Europese reizigers. Toch moet je zeker op de hoogte zijn van een paar zaken voordat je je reis naar het land van Stars and Stripes gaat boeken. We hebben een aantal zaken om rekening mee te houden voor je op een rijtje gezet.

Reis zonder visum

Nu de Verenigde Staten weer helemaal op groen zijn gezet door het ministerie van Buitenlandse zaken, staat niets je reis meer in de weg zou je denken. Je kunt al jaren zonder een visumaanvraag reizen naar de VS als Nederlander. Let er wel op dat je gevaccineerd moet zijn voor bepaalde ziektes als je het land in wilt reizen. Daarnaast wijst het Nederlandse ministerie erop dat je soms gevaarlijke buurten hebt in het land. Iets wat we in Europa niet echt kennen, omdat we hier geen vuurwapens mogen dragen op straat. Maar maak je daar niet te druk om, geweld tegen toeristen komt vrijwel niet voor en als je veilige buurten aandoet, zal niets je vakantieplezier bederven.

Red jezelf van enorme kosten en bespaar op roaming met eSim

man-op-telefoon

De VS hebben natuurlijk geen overeenkomst gesloten met Nederland en de Europese Unie om data roaming op je telefoon te beperken. Ga je op reis naar de VS en gebruik je internet om de route te vinden naar het museum in New York, of je selfies op het Vrijheidsbeeld direct op Instagram te zetten? Dan kost je dat enorm veel data, waardoor je telefoonrekening flink kan oplopen na je reis. Vervelend, want je geeft waarschijnlijk al veel geld uit. Een prepaid eSim is de oplossing. Voor minder dan 20 euro kun je al een eSim-kaart kopen voor je reis naar de VS. Zo geniet je hele reis van onbeperkt internet voor een vast bedrag. Je kunt een eSim gewoon downloaden en gebruiken via een QR-code. Er is geen fysiek SIM-kaartje voor nodig.

Let op de dollarkoers

amerikaanse-vlag-new-york

De dollar is de laatste maanden flink duurder geworden ten opzichte van onze euro. Dat betekent ook dat reizen naar de VS voor iemand met een eurorekening nu heel wat meer kost dan een jaar geleden. Dat komt bovenop het feit dat de Verenigde Staten sowieso een wat duurder land zijn dan je misschien gewend bent van je vakanties. Amerikanen krijgen ook graag een tip in het restaurant. Geen fooi geven, kan zelfs als een vreemd worden ervaren. Denk ook aan de hoogte van de fooi, want 10%, zoals vaak je vaak geeft in Nederland, wordt meestal niet gezien als een nette fooi. Ga liever voor 20% als de service uitstekend was. Je kunt meestal betalen met een creditcard, maar betalen met Maestro is niet overal gegarandeerd. Houd daarom voor de zekerheid wat cash in dollars op zak.

Laat een reactie achter