Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ramen met dubbel glas van GlasGigant gemaakt van twee lagen glas. De twee ruiten worden gescheiden door een ruimte, die kan worden gevuld met gas of kan worden gevuld met lucht waardoor er een vacuüm ontstaat. Hoewel dubbel glas voornamelijk wordt gebruikt om huizen beter te isoleren, heeft het nog veel meer te bieden. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen die dubbel glas te bieden heeft en waarom jij deuren en ramen met dubbel glas zou moeten hebben.

1. Zorgt voor betere isolatie

Zoals al eerder is gezegd, werd dubbel glas eigenlijk ontwikkeld om een betere isolatie te bieden dan gewoon glas. Dubbel glas zorgt voor een betere barrière en vermindert daarom de hoeveelheid warmteoverdracht van je huis naar de koude buitenlucht. Op deze manier is je huis beter in staat om de warmte, die overdag door de zon wordt gewonnen, vast te houden. Tijdens de hete zomermaanden houden de ramen die extreme hitte juist buiten. De betere isolatie door dubbel glas zorgt ervoor dat je dus kunt genieten van warmere winters en koelere zomers. Voor een nog betere isolatie zou je ook kunnen kiezen voor triple glas, waarbij er 3 glasplaten worden gebruikt.

2. Onderdrukt ruis

Heb jij ooit weleens in een huis gewoond waar de ramen zelfs het minste geluid leken binnen te laten? Met dubbel glas hoef je je geen zorgen te maken over lawaai. Ze bieden, in vergelijking met enkel glas, een betere isolatie tegen lawaai. Vooral als je in een lawaaierige buurt of in de buurt van een luchthaven woont, kun je eigenlijk niet zonder dubbel glas. Met dubbel glas wordt je huis een rustige en vredige omgeving en word je beschermd tegen de luide en drukke wereld buiten. Op dezelfde manier houden de ramen ook elk geluid in huis binnen. Dit houdt je gesprekken binnen het huis. Je kunt ook comfortabel muziek aanzetten en ervan genieten zonder je buren te storen.

3. Verhoogt de beveiliging

Ramen met dubbel glas zijn veel moeilijker open te breken dan ramen met enkel glas. Het is ook erg moeilijk om ze van buitenaf te openen. Dit maakt het voor inbrekers moeilijker om je huis binnen te komen. Je kunt het beveiligingsniveau ook verhogen door voor gelaagd of gehard glas te kiezen. Door deze ramen te installeren, kun je heerlijk slapen in de wetenschap dat niemand gemakkelijk je huis kan binnendringen.

4. Verlaagt de energierekening

window curtain open wide

Met dubbel glas kan je huis de meeste warmte, die het overdag van de zon krijgt, vasthouden. De verhoogde isolatie betekent ook dat je tijdens de wintermaanden veel minder vaak de verwarming hoeft aan te zetten. Tijdens de hete zomermaanden betekent het dat je de airconditioner niet vaak hoeft te gebruiken omdat het binnen al lekker koel is. Dit vertaalt zich in een veel lager energieverbruik en natuurlijk ook lagere rekeningen.

5. Verhoogt de waarde van onroerend goed

Zoals je al hebt kunnen lezen, maakt het installeren van dubbel glas je huis comfortabeler om in te wonen. Dit maakt het huis ook aantrekkelijker voor potentiële kopers. Als je je woning ooit wilt verkopen, kun je er zeker van zijn dat je een beter bod krijgt omdat je dubbel glas hebt.

6. Laat je meubels langer meegaan

Zoals je misschien al wel hebt opgemerkt, worden je spullen – vooral die spullen die in de buurt van ramen en deuren staan – sneller door het zonlicht beïnvloed. De UV-stralen in het zonlicht veroorzaken langzaam schade aan je meubels, decor en zelfs aan je tapijten. Dubbel glas vermindert de hoeveelheid UV-straling die het huis binnenkomt. De isolatie door dubbel glas zorgt ervoor dat je interieur en meubels niet zoveel schade ondervinden door de temperatuurschommelingen. Je kunt het beschermingsniveau tegen UV-licht nog verder verhogen door een UV-raamfolie op de ramen te plakken.

7. Het is milieuvriendelijk

De vorige eeuw heeft een ongelooflijke groei en ontwikkeling op de planeet meegemaakt. Deze ontwikkeling is grotendeels gevoed door fossiele brandstoffen en hun effect op het milieu is ingrijpend. Het is heel belangrijk dat we manieren vinden om onze impact op het milieu te verminderen. Dubbel glas vermindert het energieverbruik en is daarom veel beter voor het milieu.

8. Veel minder condensatie

calm body of water near brown mountain under white and gray sky

Kijk je soms naar je raam en zie je dan waterdruppeltjes? Die druppels verschijnen omdat de ramen koeler zijn dan de lucht in het huis. Hierdoor condenseert het vocht op de ruiten. De temperatuur van de binnenruit licht dichter bij de luchttemperatuur in het huis, waardoor condensatie wordt vermeden. Hoewel het misschien niet zo erg lijkt, heeft condensatie toch verstrekkende gevolgen. De waterdruppeltjes kunnen leiden tot de vorming van schimmel en meeldauw die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Door de vochtigheid kunnen de houten kozijnen ook gaan rotten. De verminderde condensniveaus helpen het dure onderhoud en reparaties voor waterschade te voorkomen.

9. Makkelijk in onderhoud

Veel mensen denken dat dubbel glas het onderhouden en het schoonmaken van je ramen moeilijker maakt. Dit is echt niet waar. Zorg er juist voor dat je de ramen regelmatig schoonmaakt, omdat stofophopingen verkleuring kan veroorzaken. Veeg de condens weg om rotting van de kozijnen te voorkomen en vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Als je dit opvolgt zal je dubbele glas lang meegaan. Tegenwoordig rusten fabrikanten hun producten uit met een easy-clean-technologie, waardoor het niet alleen eenvoudig te reinigen is, maar ook vuil afbreekt. Op deze manier kun je altijd genieten van schone en glanzende ramen.

10. Ziet er mooi uit

Dubbel glas zal het uiterlijk van je ramen verbeteren. Tegenwoordig kan er in ieder kozijn dubbel glas worden geplaatst zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitstraling van het huis. Door gebruik te maken van de diensten van een ervaren en gekwalificeerde aannemer kun je er zeker van zijn dat je dubbele glas op de juiste manier wordt ingezet en dat het voor een geweldige uitstraling zal zorgen.

Zoals je kunt zien, zijn de voordelen van dubbel glas enorm. Niet alleen krijgt je huis een geweldige isolatie waardoor het het hele jaar door heerlijk wonen is, maar je krijgt ook een betere geluidsisolatie, een betere beveiliging en minder schade door UV-stralen en hitte. Tegelijkertijd weet je dat je je ecologische voetafdruk verkleint en dus bijdraagt aan de wereldwijde inspanningen voor het behoud van een beter milieu. Hoewel het misschien in vergelijking met enkel glas iets duurder is, betaalt het zichzelf in termen van de lagere energierekeningen en de waarde, die het toevoegt aan je huis, zeker terug.

Laat een reactie achter