De mate waarin jij je verbonden voelt met jouw land, kan jou beïnvloeden om een Nederlandse auto te kopen. Ondanks dat kan het kopen van een Duitse auto jou wel de kwaliteiten bieden, die je in een auto zoekt en daarom kan een auto invoeren geen slecht idee zijn. Hier zijn de vijf belangrijkste redenen om te overwegen een Duitse auto te kopen.

1. Je steunt niet alleen de productie in Duitsland

BMW zwart

Zet alle schuldgevoelens, die je hebt voor het kopen van een buitenlands voertuig, eens opzij! Wist jij dat de BMW die je koopt en naar jouw Austin BMW-garage brengt, daadwerkelijk in South Carolina is geassembleerd? Evenzo kan de Mercedes, die je in Austin laat repareren, afkomstig zijn uit Alabama en niet uit Europa. Veel Duitse fabrikanten besteden de productie uit, dus door een Duits voertuig te kopen, ondersteun je mogelijk ook het Amerikaanse personeel.

2. De ‘Duitse techniek’ heeft niet voor niets een goede naam

Of het Duitse merk waar je van houdt Mercedes, BMW, Mini Cooper of Porsche is, de kans is groot dat je jouw auto maar zelden naar de garage hoeft te brengen voor een of ander mechanisch probleem. Het personeel van de Porsche garage in Austin lijken op die verveelde ‘Maytag-man’. Duitse voertuigen zijn gebouwd met het oog op een lange levensduur en betrouwbaarheid, dus op de lange termijn bespaart jouw investering je talloze dollars aan mogelijke reparaties.

3. Duitse luxe auto’s behoren tot de beste ter wereld

BMW velg

Ondanks de wereldwijde economische neergang hebben Duitse fabrikanten van luxe auto’s nauwelijks geleden. Van Audi tot Rolls Royce, de Duitse fabrikanten van luxe auto’s bleven floreren terwijl andere fabrikanten het moeilijk hadden. Waarom? Van Duitse luxe auto’s is bekend dat ze enkele van de beste luxe-opties ter wereld zijn. Duitse voertuigen bieden over het algemeen stijlvolle ontwerpen en talloze accessoires, die ervoor zorgen dat jij je tijdens een rit naar het werk in de watten wordt gelegd.

4. Duitse auto’s zijn niet alleen voor mensen die houden van wat flitsend en chic is

Mini Cooper van BMW heeft bewezen dat hoogwaardige Duitse auto’s méér zijn dan alleen maar statussymbolen. Wanneer jij jouw auto naar een Austin Mini-garage brengt, zul je eigenaren van Mini’s vinden die hun auto hebben gekocht vanwege het benzineverbruik, de uitstekende prestaties en omdat Mini’s in een stedelijke omgeving zo goed presteren. Met name Volkswagen heeft de afgelopen jaren een aantal betaalbare, zuinige modellen uitgebracht, zoals bijvoorbeeld de Jetta SportWagen.

5. Ze rijden zo goed!

bmw auto grijs

Als je nog niet eerder in een Duitse auto hebt gereden, weet je gewoon niet wat je mist. Met een perfecte combinatie van prestaties, betrouwbaarheid en comfort zijn Duitse auto’s geweldig om in te rijden en leuk om mee te rijden. De soepele, betrouwbare rit, die ze bieden, zorgt voor gemakkelijk reizen en pendelen. Gebouwd om lang mee te gaan, heeft een Duits voertuig het vermogen om Amerikaanse en Japanse voertuigen ver te overleven. Goed onderhoud verzekert een lange levensduur van een Duitse auto.

Laat een reactie achter