Eruitzien alsof je een dure outfit draagt, zonder een fortuin uit te geven? Klinkt als een droom, toch? Maar de beste manier om dit te verwezenlijken is niet door je volledige collectie gouden juwelen te dragen. Ja, je zou kunnen zeggen dat je look er dan duur uitziet, maar is het stijlvol? Nee, dat niet bepaald. Daarvoor heb je kleren nodig die samen een geheel vormen, eerder dan accessoires die laten uitschijnen dat je wat te hard je best doet. Je hoeft je designerhandtas niet voortdurend onder mensen hun neus te duwen, want daar houdt niemand van. Je moet gewoon een goed evenwicht vinden.

En daarom hebben we een lijst gemaakt van 5 tips die je niet alleen helpen om er goed uit te zien en je geweldig te voelen, maar die je ook geen fortuin zullen kosten. Het is beter om er slim gekleed uit te zien zonder een hoop geld uit te geven, dan eruit te zien alsof je geen verfijnde smaak hebt, toch?

1. Laat je outfit op maat maken

knopen-matchen-stof

Wat is de beste manier om er voortreffelijk gekleed uit te zien? Door goed passende kleding te dragen! En wat past er nou beter dan een kledingstuk dat speciaal voor jou op maat is gemaakt? Een mantelpakje, jurk of blouse kan er fantastisch uitzien als het op maat gemaakt is. Je outfit moet je als gegoten zitten, dus als je besluit om wat geld aan kleding uit te geven, ga dan voor kledingstukken van hoge kwaliteit die goed werken voor jouw lichaamstype, figuur en persoonlijke stijl. Wat de etalagepop in de winkel past, past misschien niet goed bij jou – en dat is helemaal prima!

2. Je ondergoed is belangrijk!

Net als goed passende kleding, kan ook goed passend ondergoed je outfit maken of kraken. Een slecht passende beha kan het hele silhouet van een jurk om zeep helpen. En een duidelijk zichtbaar slipje kan enorm afleiden van een verder leuke, goed zittende outfit. Hoog tijd dus om een beha aan te schaffen die niet alleen de juiste maat is, maar ook goed bij jouw lichaam past. Als je probeert om je outfit naar een hoger niveau te tillen, kan ook een naadloos slipje wonderen doen!

3. Ga voor het klassieke zwarte jurkje

woman in black long sleeve shirt standing beside glass window

Met de ultieme klassieker – een zwart jurkje – kan je nooit de mist in gaan, dus je moet er altijd minstens één in je kast hebben hangen. Als je er nog geen hebt, is vandaag de uitgelezen dag om er eentje aan te schaffen. Je kan dit jurkje combineren met een leuk jasje en met verschillende accessoires, sjaals en schoenen. Omdat een zwart jurkje even veelzijdig als tijdloos is, zal je nooit zonder stylingopties komen te zitten. En je kan er ook naadloos de overgang mee maken tussen heel verschillende gelegenheden. Na een familiediner rechtstreeks naar een avondje uit met vrienden? Met dit jurkje zit je helemaal goed!

4. Match je outfits!

Je altijd maar moeten haasten om overal op tijd te komen is vrij intens en zenuwslopend, maar een goede manier om wat meer controle over je planning te krijgen is door accessoires te matchen! Schoenen, tassen en zelfs telefoonhoesjes kunnen allemaal op elkaar worden afgestemd, zodat je outfit er zorgvuldig gepland en doordacht uitziet. Zelfs met een stijlvol iPhone 13 Pro telefoonhoesje kom je al een heel eind! Iedereen neemt graag eens een selfie voor de spiegel en met een bijpassend telefoonhoesje zal je foto er nog leuker uitzien!

5. Koop een stomer

Gekreukte kleren zien er niet stijlvol uit. Strijken moet je een beetje onder de knie krijgen. Niet elke stof kan door een strijkijzer worden aangeraakt zonder te verschrompelen of te verbranden. Er zijn al zo veel dingen die mis kunnen gaan wanneer je een outfit plant, dat je op dit punt best geen risico’s neemt. Met een draagbare stomer verwijder je al die kreukels die iedereen wel opmerkt maar waar niemand iets over zegt… totdat je ofwel iemand tegenkomt die heel rechtuit is, ofwel een foto van jezelf ziet. Als je geen kreukels in je kleding hebt, kan je dergelijke gesprekken en gênante foto’s vermijden. Het kost je met een stomer maar een paar minuten om je kleding bij te werken voordat je je outfit aantrekt!

Laat een reactie achter