Wat zijn de duurste aandelen ter wereld? Nou, we hebben hieronder de top 10 duurste aandelen opgesomd, variërend van €912 tot €291.953!

Ja, dat lees je goed, €291.953!

Dus, zonder verder oponthoud, laten we eens kijken wie hun aandelen waarderen tegen dezelfde prijs als een huis met vier slaapkamers!

Dit zijn de 10 duurste aandelen ter wereld:

aandelen-markt-beleggen-koers

10. Markel Corporation (MKL) – Prijs aandeel: €1.000

Markel Corporation is een Amerikaans bedrijf dat in 1930 werd opgericht door Samuel A. Markel.

Het is nu een van ’s werelds grootste holdings voor verzekeringen, herverzekeringen en beleggingsdiensten, en is een Fortune 500-bedrijf dat wereldwijd meer dan 17.400 mensen in dienst heeft.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Richmond, Virginia, en wordt geleid door uitvoerend voorzitter Alan I. Kirshner, en verschillende andere leidinggevenden.

Markel Corporation ging in 1986 naar de beurs, tegen slechts € 8 per aandeel, wat het bedrijf bij de eerste beursgang waardeerde op € 14 miljoen.

Fast forward 30 jaar en Markel Corporation maakt nu deel uit van de Fortune 500 en heeft een huidige aandelenprijs van meer dan €912!

9. MRF Limited – Aandelenprijs: €1.013

Madras Rubber Factory (MRF) Limited is een Indiase multinational en de grootste bandenfabrikant van India.

Het bedrijf werd in 1946 opgericht door K.M. Mammen Mappillai als een fabriek voor speelgoedballonnen en heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Chennai, Tamil Nadu, India.

MRF Limited heeft tegenwoordig ongeveer 16.200 mensen in dienst en is voornamelijk gespecialiseerd in het maken van rubberproducten, zoals banden, transportbanden, loopvlakken, buizen en speelgoed.

MRF Limited ging op 1 april 1961 naar de beurs en is nu de veertiende grootste bandenfabrikant ter wereld, met een marktaandeel van 24% in India.

MRF Limited exporteert nu naar 65 landen vanuit 10 productiecentra in India en heeft de afgelopen vijf jaar een gestage stijging van zijn aandelenkoers gezien.

8. Alphabet Inc. – Aandelenprijs: €1.465

Alphabet Inc. is een Amerikaans multinationaal conglomeraat dat in 2015 werd opgericht om op te treden als moederbedrijf voor Google, en, verschillende voormalige Google-bedrijven.

Alphabet Inc. werd opgericht door de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, en heeft zijn hoofdkantoor in Mountain View, Californië.

Het is momenteel het op drie na grootste technologiebedrijf ter wereld, gebaseerd op inkomsten, en een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

De twee medeoprichters blijven actieve werknemers en bestuursleden van Alphabet Inc, het bedrijf wordt echter geleid door John L. Hennessy (voorzitter), Sundar Pichai (CEO), en Ruth Porat (CFO).

Google ging in 2004 naar de beurs met een aandelenprijs van €46 per stuk, die in de loop der jaren gestaag is gestegen tot nu €1.465 per aandeel.

In januari 2020 bereikte Alphabet Inc een marktwaardering van €1 biljoen, waarmee het het vierde Amerikaanse bedrijf is dat toetreedt tot de club van biljoen-dollarbedrijven.

7. Booking Holdings Inc. – Aandelenprijs: €1.691

Booking Holdings Inc. is een Amerikaans bedrijf dat dochterondernemingen als Booking.com, Priceline.com, Agoda.com, Momondo en Kayak.com bezit en exploiteert.

Het bedrijf stond voorheen bekend als Priceline.com Incorporated en The Priceline Group en werd in 1996 opgericht door Jay S. Walker.

Het heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Norwalk, Connecticut, VS, en wordt geleid door Glenn D.Fogel (President en CEO) en Daniel Finnegan (CFO) met ongeveer 26.400 werknemers.

In 2019 rapporteerde het bedrijf een jaaromzet van ongeveer 14 miljard euro, waarbij het grootste deel van de brutowinst afkomstig is van buiten de Verenigde Staten via Booking.com.

Booking Holdings Inc. werd in 1999 een openbaar bedrijf via een beursgang en staat op de 216e plaats op de 2019 Fortune 500 lijst van de grootste Amerikaanse bedrijven naar omzet.

6. Seaboard Corporation. – Aandelenprijs: €2.509

Seaboard Corporation is een multinationaal transportconglomeraat dat zich vooral richt op de productie en verwerking van varkensvlees, en zeetransport.

Het bedrijf werd in 1918 opgericht door Otto Bresky om zijn meelfabrieken te vergemakkelijken.

Het werd later openbaar aangeboden door een fusie met Hathaway Industries en veranderde zijn naam in Seaboard Allied Milling Corporation.

Het is nu gevestigd in Merriam, Kansas, en heeft wereldwijd ongeveer 11.800 mensen in dienst, verspreid over vele dochterondernemingen en bedrijfstakken, zoals varkensvlees, grondstoffen, pluimvee, suiker, producten en elektrische energie.

Het aandeel Seaboard Corporation heeft sinds het begin van de jaren 2000 een aanzienlijke waardestijging doorgemaakt en bereikte in 2019 een all-time high.

5. Amazon Inc. – Aandelenprijs: €3.054

Amazon Inc. is momenteel het op vier na duurste aandeel ter wereld.

Het Amerikaanse multinationale technologiebedrijf is gevestigd in Seattle, Washington, en is gespecialiseerd in e-commerce, cloud computing, digitale streaming en kunstmatige intelligentie.

Amazon is een van de “Grote Vier” technologiebedrijven, samen met Apple, Google en Facebook, en is momenteel ’s werelds grootste online marktplaats en meest waardevolle merk.

Het bedrijf werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos en begon te handelen als een online marktplaats voor boeken, en breidde later naarmate het groeide uit naar software, elektronica, videospelletjes en meer.

In 1997 ging Amazon naar de beurs en heeft sindsdien de afgelopen tien jaar een relatief consistente stijging van zijn aandelenprijs gezien.

De jaarlijkse inkomsten van Amazon Inc bedroegen in 2019 ongeveer €256 miljard en het gerapporteerde totale vermogen bedraagt €206 miljard!

4. NVR, Inc. – Aandelenprijs: €3.854

NVR, Inc. is een Amerikaans bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met woningbouw, hypotheken en bankieren.

Het werd in 1940 opgericht door Ryan Homes en kreeg in 1980 de naam NVR Incorporated.

Het bedrijf bouwt momenteel woningen in 14 staten en 32 grootstedelijke gebieden in heel Amerika en is het 4e grootste woningbouwbedrijf van het land op basis van het volume gesloten woningen.

NVR, Inc. werd een beursgenoteerd bedrijf via een beursgang in 1993 en staat nu op de 424e plaats van de Fortune 500.

Haar aandelen zijn in de loop der jaren gestaag gestegen, van €9 in 1993 tot de huidige waardering van €3.854.

3. Next Plc – Aandelenprijs: €5.529

Next Plc is een Britse multinationale detailhandelaar gevestigd in Enderby, Leicestershire, Verenigd Koninkrijk, gespecialiseerd in kleding, huishoudelijke producten en schoeisel.

Het bedrijf werd in 1864 opgericht door Joseph Hepworth als kleermakerij en is sindsdien uitgegroeid tot 700 winkels in Europa, Azië en het Midden-Oosten, waarmee het de grootste kleding retailer naar omzet in het Verenigd Koninkrijk is geworden.

Next Plc heeft wereldwijd ongeveer 43.970 mensen in dienst en rapporteerde in 2019 een omzet van €4 miljard, met een netto inkomen van €539 miljoen.

In datzelfde jaar bereikten de aandelen van Next Plc een recordhoogte, maar stuitten begin 2020 op een dieptepunt.

2. Lindt & Sprüngli AG – Beurskoers: €73.999

Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG (kortweg Lindt) is een Zwitsers zoetwaren- en chocoladebedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn chocoladerepen, truffels en snoepgoed.

Het bedrijf werd in 1845 opgericht door David Sprüngli-Schwarz en Rudolf Sprüngli-Ammann (Rudolphe Lindt), en heeft nu zijn hoofdkantoor in Kilchberg, Zwitserland.

Het heeft 12 fabrieken verspreid over verschillende landen en heeft wereldwijd meer dan 410 cafés en chocoladewinkels geopend.

In 2019 rapporteerde Lindt & Sprüngli AG een jaaromzet van ongeveer 4.509 miljard CHF, met een netto-inkomen van 511,9 miljoen CHF.

De aandelen van Lindt & Sprüngli AG hebben een gestage groei doorgemaakt sinds het bedrijf in 1995 naar de beurs ging, en zijn uitgegroeid tot het op één na duurste aandeel ter wereld.

1. Berkshire Hathaway Inc. – Aandelenprijs: €291.953

Berkshire Hathaway Inc. is een multinationale conglomeraat holding gevestigd in de Verenigde Staten.

Het werd in 1839 opgericht door Oliver Chace, en Warren Buffet is de huidige voorzitter en CEO.

Berkshire Hathaway is volgens Forbes Global 2000 het achtste grootste openbare bedrijf ter wereld, en bezit een reeks uiteenlopende bedrijven, van snoepgoed en woninginrichting tot juwelen en detailhandel.

Enkele van de bedrijven die het volledig bezit zijn Fruit of the Loom, GEICO, Duracell, Helzberg Diamonds en FlightSafety International, en het heeft minderheidsbelangen in openbare bedrijven als Kraft Heinz Company, American Express, Wells Fargo, The Coca-Cola Company en Apple.

Haar klasse A-aandelen worden op het moment van schrijven verhandeld tegen € 291.953 per aandeel, waarmee het het duurste aandeel ter wereld is.

Samenvatting

We hopen dat je genoten hebt van onze lijst van de 10 duurste aandelen ter wereld.

Nou, als je het geld hebt, en je weet wat je doet, dan zou het kopen van enkele van ’s werelds duurste aandelen een vrij veilige gok moeten zijn. Afhankelijk van je doelen en hoe comfortabel je bent met risico.

We hebben er een paar uitgekozen die ons bevallen en die we zonder twijfel aan onze portefeuille zullen toevoegen.

Hier volgt een kort overzicht van de 10 duurste aandelen ter wereld:

  1. Berkshire Hathaway Inc.
  2. Lindt & Sprüngli AG
  3. NVR, Inc.
  4. Next Plc
  5. Seaboard Corporation
  6. Amazon Inc.
  7. Booking Holdings Inc.
  8. Alphabet Inc.
  9. MRF Limited
  10. Markel Corporation (MKL)

Wat is jouw favoriete aandeel? Laat hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter