Begrafeniskosten kunnen variëren, afhankelijk van het soort begrafenis dat je wilt hebben. Je zult bij het plannen van je eigen begrafenis of die van een geliefde rekening willen houden met je budget en ook met wat voor jou belangrijk is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste uitvaartverzekering afsluit.

Natuurlijk zijn we allemaal getuige geweest van enkele van de meest uitgebreide begrafenissen van de afgelopen decennia. Van de King of Pop tot Lady Di, beroemdheden en andere bekende staatshoofden zijn geëerd met enkele van de duurste begrafenissen ooit.

Hier zijn er een paar die bovenaan de lijst staan:

Elvis Presley

Elvis’ familie gaf bijna $25.000 uit voor zijn begrafenis. Dat klinkt misschien niet als een exorbitant bedrag, maar bedenk dat het 1977 was toen The King stierf. Door het grote aantal fans dat voor de begrafenis in Memphis neerstreek, moest toenmalig president Jimmy Carter 300 National Guards bestellen om de orde in de straten te helpen handhaven. Dit bracht de eigenlijke kosten van de begrafenis op een nog veel groter bedrag, dan die $25.000!

Michael Jackson

Het overlijden van Michael Jackson was een ongelooflijke schok voor de wereld. De muziek van de King of Pop en zijn nalatenschap drukten een blijvend stempel op de muzikale en populaire cultuur. Toen hij in 2009 overleed, was hij bezig met de voorbereiding van zijn comeback door middel van een reeks concerten onder de naam “This Is It”. Zijn één miljoen dollar kostende herdenkingsdienst werd gehouden in het Staples Center in Los Angeles en werd bijgewoond door een stortvloed van beroemdheden, van wie sommigen optraden of loftuitingen hielden.

Prinses Diana

Een van de meest glamoureuze en geliefde figuren in de recente geschiedenis, Diana stierf bij een auto-ongeluk in Parijs in 1997. De wereld was in shock. Als de vroegere echtgenote van de prins van Wales werd ze niet langer als lid van de koninklijke familie beschouwd. Daarom werd aanvankelijk door de monarchie besloten dat de vlaggen niet halfstok mochten wapperen. Dit veroorzaakte een publieke rel. Omdat ze zeer geliefd was, veranderde de Queen Elizabeth van mening en stond Diana een ceremoniële begrafenis toe met vandaag het equivalent van $ 11,8 miljoen.

De moeder van koningin Elizabeth II

De Britse koningin-moeder, de moeder van koningin Elizabeth II, overleed in 2002. Ze kreeg een ceremoniële begrafenis in de Londense Westminster Abbey. De kosten van de begrafenis bedroegen ruim $ 9 miljoen, wat vandaag de dag neerkomt op $12 miljoen.

Paus Johannes Paulus II

Deze geliefde pauselijke leider werd over de hele wereld bewonderd om zijn vriendelijkheid en medeleven. Hij had zo’n grote invloed dat, toen hij in 2005 stierf, zelfs leiders uit Cuba en Noord-Korea hun condoleances stuurden. Zijn katholieke begrafenis bracht de grootste bijeenkomst van staatshoofden in de geschiedenis bijeen.

John F. Kennedy

De wereld rouwde om de tragische dood van president John F. Kennedy. De meeste mensen kunnen zich nog goed herinneren waar zij waren toen ze in 1963 het nieuws van zijn overlijden hoorden. Kennedy’s sombere begrafenis van $15 miljoen werd gehouden in Washington, D.C. Hij werd begraven op Arlington National Cemetery, en naar verluidt kostte zijn begraafplaats alleen al $ 13 miljoen.

Ronald Reagan

Een van de meest bewonderde Amerikaanse presidenten, Ronald Reagan, overleed in 2004 op 93-jarige leeftijd. Reagan kreeg een staatsbegrafenisdienst in de Washington National Cathedral, nadat hij vierendertig uur in staat in de rotunda van het Capitool had gelegen. De begrafeniskosten van 400 miljoen dollar waren zo hoog, grotendeels doordat een nationale rouwdag werd afgekondigd, waardoor de beurs gesloten werd en federale werknemers een dag vrijaf kregen.

Laat een reactie achter