Met ervaring, training en een flinke dosis talent hoeven fotografen niet de duurste camera’s ter wereld te kopen, maar het is gratis om ervan te dromen om het beste van het beste te kunnen kopen! Hier is een lijst van de duurste camera’s van tussen de €4.800 en €36.000. We hebben ook twee antieke camera’s aan de lijst toegevoegd die voor bijna €800.000 en €1.600.000 zijn geveild! Je moet behoorlijk veel geld verdienen, mocht je interesse hebben in de camera’s hieronder.

10. Nikon D4 Digital SLR Camera Body – €4.800

Nikon’s D4 digital SLR heeft een FX-format 16.2 megapixel CMOS sensor. De sensor, in combinatie met Nikon’s EXPEED3 processor, levert stilstaande beelden tot 11 frames per seconde. De D4 kan ook filmen in 1080p HD. De meerdere aansluitmogelijkheden zorgen ervoor dat de D4 een favoriet is onder multimedia-artiesten. De D4 is een snelle Nikon digital SLR met de meest voordelige prijs op deze lijst.

Nikon D4 Digital SLR Camera Body

 

9. Pentax 645D 40MP Digital SLR Camera – €8.000

Een middenformaat digitale camera voor een iets betaalbaardere prijs is de Pentax 645D met 40-megapixel beeldkwaliteit, met afbeeldingen van hoge resolutie om heel groot uit te kunnen printen. De lichtgewicht body is “weersbestendig”, kan tegen sneeuw, regen en stof, waardoor deze camera de keuze is van veel buitenfotografen. De 645D kan werken met 14-bit RAW-bestanden in PEF- en DNG-formaat. Andere functies zijn onder meer de mogelijkheid om 1.1 frames per seconde te schieten met 40-megapixel resolutie. De nieuwe camera is zelfs benoemd tot “Camera van het Jaar” op de Camera Grand Prix Japan in 2011, met een stijlvolle, roodgelakte editie die is verschenen om het te vieren.

Nikon D4 Digital SLR Camera Body

8. Canon EOS-1Ds Mark III SLR Digital Camera – €9.600

Dit model van Canon is een populaire SLR-camera om snel foto’s mee te kunnen schieten van hoge kwaliteit. De prijs is gebaseerd op de snelheid van de camera. Zelfs de video output interface en FireWire zijn ontworpen met snelheid als doel. Het full-frame 16+ megapixel camerasensor werkt samen met een snelle processor om de shots met vier frames per seconde te maken. Hoge resoluties zorgen ervoor dat deze digitale SLR een handige tool is voor commerciële fotografie en actieshots.

Pentax 645D 40MP Digital SLR Camera

7. Leica S2-P Camera – €24.000

Een digitale SLR-camera met het formaat van een 35mm model. De S2-P van Leica is een favoriet onder professionele fotografen die veel onderweg zijn. De S2-P heeft een sensor van 30mm bij 45mm en 37.5 megapixels waarmee de foto’s extra scherp en helder worden met prachtige kleur. De S2-P is waterbestendig en de batterij gaat lang mee, dus deze camera is ideaal voor professionele buitenfotografie. De eigenschappen van autofocus variëren van ultra-wide tot super telefoto.

Canon EOS-1Ds Mark III SLR Digital Camera

6. Panoscan MK-3 Digital 360 Degree Panoramic Camera – €32.000

De Panoscan Mark III MK-3 kan een volledige 360 graden beeld scannen in minder dan 8 seconden. De MK-3 heeft de mogelijkheid om platte, panoramische beelden te maken en kan worden gebruikt met de meeste virtual reality spelers, waaronder Flash VR, QuickTime VR en op JAVA gebaseerde spelers. De MK-3 wordt ook gebruikt door het leger om gebieden in kaart te brengen en door de politie bij forensische foto’s op het plaats delict. De camera heeft een digitale signaalsensor om 360 graden beelden te schieten in minder dan 8 seconden.

Leica S2-P Camera

5. Phase One P65+ Back with 645DF Body – €32.000

Digitale camera’s van middenformaat hebben sensoren die twee keer zo groot zijn als de SLR-camera’s, maar ze zijn wat duurder in ruil voor een maximale beeldkwaliteit. Alleen de sensor kost al €32.000. De Phase One P65+ heeft een resolutie van 65 megapixels, een full-frame 645-sensor, drie USB-ingangen en een ingang voor FireWire 800. De P65+ is gebouwd om tegen veel zoomen te kunnen, om grote foto’s van posterformaat te printen en om beeldmateriaal te weergeven op grote monitors. De prijs van de camera was in het begin €44.000.

Panoscan MK-3 Digital 360 Degree Panoramic Camera

4. Seitz 6×17” Digital Panoramic Camera – €34.500

Zwitsere cameraproducent Seitz, opgericht in 1955, heeft de kunst van het schieten van panorama’s goed onder de knie. Tot aan de lancering van het 6×17” digitale model hadden de camera’s van Seitz een mechanisme dat de camera roteerde. De 6×17” draait niet maar schiet één beeld van 160 megapixels. Seitz is er trots op dat de camera de enige camera ter wereld is die hoge resolutie beelden schiet van 6 bij 17 inch met zo’n groot bereik en mooie kleuren.

Phase One P65+ Back with 645DF Body

3. Hasselblad H4D-200MS Digital Camera – €36.000

Professionele fotografen hebben nog een reden om zich te interesseren voor camera’s van Hasselblad bij de lancering van de H4D serie van het bedrijf. De H4D heeft sensoren van middenformaat van 50 megapixels of 60 megapixels met Hasselblad’s True Focus Absolute Position Locks, waarmee de autofocus sterk wordt verbeterd voor commerciële fotografen. H4D maakt ook gebruik van multishot-technologie waarbij zes shots worden gecombineerd in een enkel RAW-beeld en werkt met een piëzo-electrische motor die de sensor verplaatst tussen elk shot.

Seitz 6×17” Digital Panoramic Camera

2. Susse Frères Daguerreotype Camera – €780.000

Voor de verkoop van de Leica 0-serie Nr.107 vorig jaar was de duurste camera ter wereld de antieke Susse Frères daguerreotype camera. De 173 jaar oude camera wordt beschouwd als een camera die je op zolder terugvindt, waarbij het eigendom van de camera door de jaren heen privé is overgedragen. De camera is een zeldzaam voorbeeld van de daguerreotype-methode en heeft een ovale, lithografische stempel, gesigneerd door Louis Jacques Mandé Daguerre. Vandaag de dag is de camera te bezichtigen op een expositie bij Westlicht in Wenen, Oostenrijk.

Hasselblad H4D-200MS Digital Camera

1. Leica 0-Serie Nr.107 – €1.5 miljoen

Leica’s camera’s zijn nooit goedkoop, maar zelfs de grootste camerafans hapten naar adem toen dit model uit 1923 vorig jaar op een veiling werd verkocht. De Leica 0-Serie Nr.107 is een van de 25 camera’s uit de serie die ooit is gemaakt en was een van de eerste Leica camera’s die geëxporteerd werd naar New York. Het is de enige camera die het woord “Duitsland” op de bovenkant gegraveerd heeft staan. De waarde wordt geschat tussen de €400.000 en €525.000. Binnen slechts twee minuten plaatste een anonieme verzamelaar uit Azië het winnende bod: €1.5 miljoen. De beste fotografen hebben de beste camera’s nodig. Of je nou op zoek bent naar een camera die je trip door het Himalayagebergte kan weerstaan, een camera die snelle sportevenementen kan vastleggen of een camera die perfect is voor close-up shots voor modefotografie, een camera kan zowel een luxe als een investering voor een fotograaf zijn.

Leica-0-Serie-Nr.107-camera-1.jpg

Laat een reactie achter