Bruiloften behoren tot de meest verwachte gebeurtenissen in ieders leven. Hoewel de ceremonies en tradities van cultuur tot cultuur kunnen verschillen, zijn bijna alle bruiloften in wezen hetzelfde. Het is een gedenkwaardige gebeurtenis waarbij twee personen zich verenigen en één worden in de ogen van mensen en God, een viering van leven en liefde, het begin van een levenslange verbintenis.

Trouwceremonies kunnen eenvoudig en subtiel zijn. Maar voor de elite moeten bruiloften uitbundig en groots zijn. Zulke uitingen van extravagantie kunnen soms het spreekwoordelijke plafond doorbreken en records vestigen. De gemiddelde kosten van een bruiloft in de Nederland bedragen ongeveer € 15.000. Daar horen natuurlijk trouwpakken van Bruidshoek zeker bij!

Maar voor de onderstaande paren is € 1 miljoen niet genoeg om alles te dekken.

#10 Christina Aguilera & Jordan Bratman – €2 miljoen

aguilera

Muzieksirene Christina Aguilera en muzieklabel executive Jordan Bratman trouwden in 2005. Aguilera en Bratman, toen respectievelijk 24 en 27 jaar oud, hielden de ceremonie in een tent midden in een wijngaard in de Napa Valley. Het huwelijk kwam na Bratman’s zeer romantische aanzoek waarbij hij een hotelkamer vulde met rozenblaadjes, ballonnen en geschenkdozen, waarvan er één de ring bevatte.

Aguilera droeg een dure Christian Lacroix-jurk toen ze naar het altaar liep. Vijf jaar later kende het paar echter een tumultueuze fase. Ze probeerden zich te verzoenen omwille van hun zoontje Max, die toen twee jaar oud was. Maar ze gingen toch uit elkaar en scheidden in 2010.

#9 Elizabeth Hurley & Arun Nayar – €2 miljoen

hurely

De Britse model-actrice Elizabeth Hurley knoopte twee keer het huwelijk aan met de Indiase zakenman Arun Nayar. De eerste keer was in 2007 en vond plaats in het Sudeley Castle in Engeland. De tweede keer was in het Umaid Bhawan Paleis in Jodhpur, wat volgens Nayar’s Hindoe-traditie gebeurde. Het paar vloog zelfs Elton John in om op te treden.

4 jaar later ging het paar uit elkaar direct nadat er beelden circuleerden van Elizabeth die de Australische cricketer Shane Warne kuste. De daaropvolgende scheidingsprocedure is waarschijnlijk een van de snelste. De rechter had slechts 92 seconden nodig om vast te stellen dat hun huwelijk “onherstelbaar verbroken” was.

#8 Paul McCartney & Heather Mills – €3 miljoen

mckartney

Muzieklegende Paul McCartney en onderneemster Heather Mills trouwden in 2002 op het kasteel in Ierland. De ceremonie werd bijgewoond door 300 gasten, die vervolgens een vegetarisch menu moesten verdragen op de uitbundige receptie die volgde.

Het huwelijk hield niet lang stand, want het stel ging vier jaar later uit elkaar en beëindigde hun huwelijk uiteindelijk in 2008. Het ergste is dat de scheiding duurder was dan de bruiloft zelf, waarbij McCartney door de rechtbank werd veroordeeld tot het betalen van ongeveer 25 miljoen euro aan Mills als eenmalige betaling en nog eens 12 miljoen euro aan vermogen.

#7 Elizabeth Taylor & Larry Fortensky – €4 miljoen

taylor

Hollywoodlegende Elizabeth Taylor ontmoette bouwvakker Larry Fortensky in een afkickkliniek waar beiden incheckten voor hun drugsproblemen. In een interessant en uniek liefdesverhaal dat veel aandacht trok, trouwde het stel in 1991 op Michael Jackson’s Neverland Ranch. De ceremonie was een evenement vol sterren, met beroemdheden als Liza Minnelli, Eddie Murphy en Macaulay Culkin onder de gasten.

Voorafgaand aan het huwelijk tekende Fortensky een huwelijkscontract waarin hij slechts 1 miljoen euro zou krijgen als het paar uit elkaar zou gaan, mits het huwelijk 5 jaar zou duren. Nadat vijf jaar verstreken waren, gingen de twee wel uit elkaar, maar bleven goede vrienden tot Taylor’s dood in 2011. De actrice liet Fortensky €745.000 na, zoals aangegeven in haar testament.

#6 Liza Minnelli & David Gest – €4 miljoen

minelli

Zangsensatie Liza Minnelli trouwde in 2002 met concertpromotor David Gest in een extravagante ceremonie op New Yorks Fifth Avenue. Onder de gasten bevond zich de hele Jackson Five, met Michael Jackson als getuige. Elizabeth Taylor was de eredame. Queen-gitarist Brian May, Liam Neeson, Joan Collins, Gloria Gaynor, Anthony Hopkins en Mia Farrow behoorden tot de supersterren die het uitgebreide huwelijk bijwoonden.

Het paar hield echter geen stand, want na iets meer dan een jaar gingen ze uit elkaar. Ze vroegen vijf jaar later een scheiding aan, die werd gebrandmerkt als de “vuilste” in Hollywood. Gest klaagde dat Liza hem zou slaan nadat ze te veel alcohol op had.

#5 Chelsea Clinton & Marc Mezvinsky – €5 miljoen

Als je de dochter bent van de voormalige president van de Verenigde Staten en de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, is de kans groot dat je huwelijk verre van eenvoudig zal zijn. En dat is precies het geval voor Chelsea Clinton, dochter van ex-president van de VS Bill Clinton en voormalig minister van Buitenlandse Zaken en senator Hillary Clinton. Chelsea trouwde in 2010 met investeringsbankier Marc Mezvinsky in een grootse huwelijksceremonie in de Astor Courts. De locatie bood een sereen en romantisch uitzicht op de Hudson rivier.

#4 Wayne Rooney & Coleen McLoughlin – €7 miljoen

rooney

Voetballer Wayne Rooney van Manchester United en Coleen McLoughlin legden in 2008 hun geloften af in de abdij van Cervara bij Genua in Italië. De Ierse boyband Westlife bracht het paar en de gasten een serenade, die € 625.000 kostte. Ronney charterde vijf privé-jets om 64 van hun gasten naar de bruiloft te vliegen. Hoewel de ceremonie uitbundig was, had het paar weinig hulp bij het betalen van de rekeningen, want een tijdschrift bood €4 miljoen voor de exclusieve rechten van de trouwfoto’s. Tegenwoordig zijn Wayne en Coleen gelukkig met hun getrouwde leven en voeden nu twee jongens op.

#3 Prins William & Kate Middleton – €32 miljoen

De eerste van de twee koninklijke huwelijken in de lijst, Prins William maakte Kate Middleton tot zijn vrouw in 2011 in wat werd aangeduid als “De Bruiloft van de Eeuw”. De ceremonie vond plaats in de Westminster Abbey op de koninklijke manier die de toekomstige koning en koningin van Engeland verdienen. Daarna paradeerde het paar in een paardenkoets door de straten van Londen. Het is geweldig om te zien dat het paar nog steeds bij elkaar is en nu een zoon heeft en hun tweede kind verwacht.

#2 Vanisha Mittal & Amit Bhatia – €62 miljoen

mittal

Vanisha Mittal is de dochter van Lakshmi Mittal, een van de rijkste mannen ter wereld. Niet verrassend is haar huwelijk met Amit Bhatia een van de meest extravagante ooit. Het huwelijk werd gehouden in het historische 17e eeuwse Chateau Veaux le Vicomte bij Parijs in 2004. Een verlovingsceremonie voorafgaand aan het huwelijk vond plaats in het Paleis van Versailles.

Internationale platen artiest en actrice Kylie Minogue kreeg €310.000 betaald om slechts een half uur op te treden. Waarna vanaf de Eiffeltoren een vuurwerk werd afgestoken. Het huwelijk hield niet lang stand, want begin 2013 hield het stel ermee op.

#1 Prins Charles & Diana – €103 miljoen

diana

Hoewel hun huwelijk tientallen jaren geleden plaatsvond, komt geen enkel ander huwelijk in de buurt van dat van prins Charles en prinses Diana. Getuige van 3.500 mensen persoonlijk en uitgezonden voor 750 miljoen tv-kijkers van over de hele wereld is het Koninklijk Huwelijk tussen Prins Charles en Prinses Diana in 1981 gewoon het duurste huwelijk ooit.

Prinses Diana’s bruidsjurk was bedekt met 10.000 parels en had een sleep van 25 meter. Ze werd in een glazen koets van haar huis naar de kathedraal gereden. Het huwelijk leed echter sterk omdat zowel Chrles als Diana deelnamen aan flirt partijen met andere mensen. Het koninklijk paar scheidde in 1996, een jaar voordat Diana tragisch aan haar einde kwam bij een auto-ongeluk, samen met haar minnaar, de Egyptische zakenman Dodi Fayed.

Ben je zelf opzoek naar een prachtige trouwpak? Check dan de bruidsmode van Bruidshoek eens.

Laat een reactie achter