Een fles champagne opentrekken is eigenlijk synoniem geworden met feestvieren, vooral op Nieuwjaarsdag om middernacht.

Sommige champagneflessen zijn echter zo duur dat je ze misschien helemaal niet open wilt maken!

Ze mogen dan voortreffelijk zijn, alleen kosten sommige meer dan een auto, waardoor ze alleen beschikbaar zijn voor de allerrijksten onder ons.

Of je nu een chique bijeenkomst plant of gewoon morbide nieuwsgierigheid hebt naar waar rijke mensen hun geld aan uitgeven, je bent hier aan het juiste adres.

Dit is de duurste champagne ter wereld!

10. Schipbreuk Champagne – €12.859 gemiddeld per fles.

Op nummer 10 staat een champagnefles die je beslist niet zult vinden in de schappen van je plaatselijke supermarkt.

Deze verzameling dure flessen werd in 2010 ontdekt op de bodem van de Oostzee, nadat ze bijna 200 jaar onder de koude, donkere golven hadden gelegen.

Wonderbaarlijk genoeg waren deze flessen in goede staat, en enkele van de meest prestigieuze merken, zoals Heidsieck, Juglar en Veuve Clicquot werden tussen het wrak gevonden.

In 2012 kwamen 11 van deze flessen bij een veilinghuis terecht en de hele kist werd verkocht voor €141.452 – of €12.859 per fles.

Wat betreft de flessen van de hoogste kwaliteit die in het wrak werden gevonden, die zullen we later in deze lijst behandelen.

Hoewel er in totaal 168 flessen werden geborgen, bleken sommige daarvan door hun leeftijd en merken uiteindelijk een klein fortuin waard te zijn.

9. Louis Roederer, Cristal Brut 1990 Millennium Cuvee Methuselah – €17.047

Most Expensive Champagne in the World - Louis Roederer, Cristal Brut 1990 Millennium Cuvee Methusela

Deze champagne krijgt zijn hoge prijs niet alleen vanwege zijn voortreffelijke smaak, maar ook omdat hij in een enorme fles zit.

Met een inhoud van 6 liter – het equivalent van 8 standaardflessen – bracht het champagnemerk slechts 2.000 van deze felbegeerde flessen uit.

Hoewel hij slechts als reuzenfles in beperkte oplage werd geproduceerd, kun je hem vandaag de dag nog maar zelden vinden voor een uitbundige prijs waardoor je hem zeker nooit meer wilt openen.

Als je een champagnekenner bent of gewoon iemand die graag zeldzame en dure curiosa bezit, zul je een oogje in het zeil willen houden voor een van deze flessen.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar grote flessen champagne, zul je verder willen lezen.

Verderop hebben we een aantal nog grotere flessen die deze 6-liter reus absoluut klein doen lijken!

8. 1928 Krug – €19.223

Most Expensive Champagne in the World - 1928 Krug

In 2009 werd deze dure fles champagne geveild voor €19.223 en vestigde daarmee het record voor die tijd.

Het is dan wel niet meer de duurste champagne die wordt verkocht, maar dat doet niets af aan de impact ervan, en degenen die het geluk hadden deze champagne te hebben geproefd zeggen dat hij de prijs meer dan waard is.

Wat deze dure champagnefles zo bijzonder maakt is dat er nog maar een zeer beperkt aantal van bestaat, en de laatste keer dat hij officieel werd verkocht was in 1939, rond het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Daarom zijn degenen die de fles kunnen bemachtigen, laat staan proeven, een schaarse minderheid die het zeker niet aan geld ontbreekt.

Je hebt beslist connecties en een bankrekening nodig die kan wedijveren met die van de rijkste mensen in Amerika om enige hoop te hebben op een vintage fles Krug voor jezelf.

Natuurlijk is de kans klein dat er nog flessen opduiken en geveild worden, dus als je in 2009 de kans niet kreeg, heb je misschien je enige kans gemist.

7. 1841 Veuve Clicquot – € 30.829

Label 1 of Veuve Clicquot Ponsardin 'Alands Champagne Rendez-Vous'

Weet je nog dat we zeiden dat Veuve Clicquot een van de champagnemerken was die in dat oude scheepswrak werd gevonden? Nou, hier is hij dan!

Deze fles Veuve Clicquot uit 1841 werd ontdekt onder water in de Oostzee, waar hij bijna 200 jaar ongestoord heeft gelegen.

Gelukkig bleken de kou en de duisternis van de zeebodem perfect voor het bewaren van deze vintage champagneflessen, waardoor ze hun kwaliteit hebben behouden.

Serieus, ze zijn allemaal getest door wijnexperts en hebben een stempel van goedkeuring gekregen!

Het Maison of Veuve Clicquot is zelfs gaan experimenteren met een diepzee-opslagcontainer, bekend als de Aland Vault.

Deze “kelder in de zee” maakt deel uit van een experiment dat op gang is gebracht door de ontdekking van het scheepswrak, en het merk hoopt dat het een nieuwe, innovatieve manier wordt om wijnen en champagne op de diepzee te laten rijpen.

Net als de kist met 11 flessen zijn bijna alle teruggevonden flessen Veuve Clicquot uit 1841 geveild, met als hoogste prijs € 30.829.

Zou jij een glas champagne uit 1841 drinken? Wij waarschijnlijk wel, zolang iemand anders de rekening betaalt!

6. 1959 Dom Perignon Rosé – €38.401

1959 Dom Perignon Rosé

Hoewel een fles champagne uit 1959 misschien niet zo indrukwekkend lijkt als een fles die in een scheepswrak is gevonden, is de 1959 Dom Perignon champagne Rosé verrassend genoeg een van de moeilijkst te vinden flessen.

De reden hiervoor is dat het eerste jaar dat het champagnemerk Dom Perignon Rosé maakte, deze uiteindelijk nooit aan het publiek werd vrijgegeven.

Volgens sommige bronnen is de reden hiervoor dat het grootste deel van de Rosé uiteindelijk naar de Sjah van Iran ging om geserveerd te worden aan de gasten op het openingsfeest ter gelegenheid van de 2500ste verjaardag van het Perzische Rijk.

Decennialang bleef deze champagne onvindbaar, totdat in 2008 uiteindelijk twee flessen opdoken.

Natuurlijk duurde het niet lang voordat deze zeldzame dure champagnes werden geveild, en ze werden gekocht door Robert A. Rosania, een vastgoedman, voor de hoge prijs van € 38.401 per fles.

Als je nu staat te popelen om het meest waardevolle speelgoed uit je jeugd te verkopen om genoeg geld te sparen om een fles voor jezelf te kopen, heb je helaas pech.

Tot nu toe zijn er geen andere flessen van deze champagne opgedoken en het is waarschijnlijk dat dat ook nooit meer gebeurt!

5. 1820 Juglar Cuvee – € 39.443

Most Expensive Champagne in the World - 1820 Juglar Cuvee

Een ander hoogstaand champagnemerk dat werd ontdekt in het bovengenoemde scheepswrak, kon slechts één fles 1820 Juglar Cuvee terugvinden, waardoor deze bijzonder bijzonder bijzonder en ongelooflijk begeerlijk is voor de rijkste kopers.

Toen hij werd geveild, werd hij verkocht voor € 39.443, waarmee het de duurste champagne was die uit het scheepswrak kwam.

Omdat deze fles letterlijk de enige in zijn soort was die bestond, kunnen we de hoge prijs begrijpen. Het is tenslotte een historisch artefact!

Helaas is de gelukkige koper nooit naar buiten getreden om ons de specifieke proefnotities te vertellen of om aan te geven of hij de fles geopend heeft.

We veronderstellen dat deze unieke schipbreukchampagne voor ons een mysterie zal blijven, althans voor de nabije toekomst.

4. 1996 Dom Perignon Rose Gold Methuselah – €44.430

1996 Dom Perignon Rose Gold Methuselah

Dom Perignon is een champagnehuis dat bij de rijken bekend staat als een van de producenten van dure champagne van de hoogste kwaliteit.

Sommige van hun creaties zijn echter zeldzamer en waardevoller dan andere, maar geen enkele meer dan hun 1996 Rose Gold Methuselah champagne.

Gemaakt met 30% Chardonnay druiven en 70% Pinot Noir, werden er ooit slechts 35 flessen Rose Gold Methuselah geproduceerd, en elke fles was verguld met echt goud.

Vanwege hun zeldzaamheid en unieke botteling worden deze dure flessen verkocht voor minstens €44.430 en ze zijn altijd snel verkocht, waarna ze worden geveild en rijke kopers de eer willen hebben om deze fles voor zichzelf te bemachtigen.

De gelukkigen die deze dure champagne hebben geproefd hebben gemeld dat hij smaakt naar bessen en room met ondertonen van abrikozen en aardbeien met een vleugje rokerigheid.

We weten niet hoe het met jou zit, maar dat klinkt verdomd lekker! Geen wonder dat het zo duur is!

Als je iemand bent met een voorliefde voor de duurste alcoholische dranken ter wereld, dan is dit een van de duurste champagneflessen die je zeker in de gaten wilt houden.

3. 2011 Armand de Brignac 15-Liter – €81.607

The Tip | Naples Illustrated

Als je dacht dat 6 liter enorm was voor een champagnefles, dan heb je een 15 liter fles nog niet gezien.. pfff!!

Uitgebracht door het merk van Jay-Z, de rijkste rapper aller tijden, ziet en smaakt deze titaan van een fles eruit als een luxe die alleen de rijkste mensen ter wereld kunnen proeven.

Vaak de Schoppenaas genoemd, duurt het 6 maanden om elke fles van deze ongelooflijke champagne te maken, waardoor het een kunstwerk op zich wordt.

Gemaakt door de familie Cattier, een ongelooflijk bekend champagnehuis, zit deze bubbel boordevol smaak die naar verluidt een mix is van peer, nectarine, zoete boter en kamperfoelie.

Als dat alles geen luxe uitstraalt, dan weten wij niet wat wel.

Hoewel 16 liter een beetje overdreven lijkt, moet je bedenken dat Jay-Z bekend staat om zijn feesten en hoe lang zo’n fles meegaat als er honderden gasten aan nippen.

Gelukkig kan Jay-Z zich dankzij zijn vermogen zoveel flessen veroorloven als hij wil, maar aangezien hij eigenaar is van het merk, krijgt hij ze waarschijnlijk met een fikse korting.

2. 2013 Armand de Brignac Rosé 30-Liter Midas – € 249.355

2013 Armand de Brignac Rosé 30-Liter Midas

Oké, weet je nog dat we zeiden dat 16 liter enorm was? Nou, Jay-Z’s merk ging nog een stapje verder met dit verbijsterende monster van 30 liter.

Ja, dat is geen typefout en de 2013 Armand de Brignac heeft de onderscheiding verdiend van de duurste rosé champagne ooit gemaakt.

Hij bevat ook dezelfde hoeveelheid als 40 standaardflessen champagne.

Deze waanzinnige fles is groter en zwaarder dan menig kind, en kost meer dan zelfs het duurste voedsel ter wereld.

Er werd slechts een zeer beperkte hoeveelheid van deze champagne geproduceerd, en elke fles moest met de hand gemaakt worden door 8 ambachtslieden.

De allereerste fles debuteerde in het Hakkasan Las Vegas, gelegen in het MGM Grand Hotel & Casino, waar hij werd ontkurkt en geserveerd aan gelukkige gasten.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat deze champagne ooit opnieuw geproduceerd zal worden, twijfelen we er niet aan dat Jay-Z in de toekomst met iets mogelijk nog extravaganter – en duurder – zal komen, dus je wilt dit merk misschien wel goed in de gaten houden.

1. 2013 Taste of Diamonds – 2 miljoen euro

2013 Taste of Diamonds 2013 Taste of Diamonds voorkant

Gemaakt met een mengsel van Pinot Noir, Pinot Meunier en Grand Cru Chardonnay druiven, heeft deze fles uit 2013 de eer de duurste champagne ter wereld te zijn.

De reden voor dit ongelofelijke prijskaartje is dat hij gemaakt is voor een particuliere klant door de luxe ontwerper Alexander Amosu.

Deze zwarte fles wordt geleverd met een 18-karaats witgouden label dat 48 gram weegt.

In het midden van dit label bevindt zich een enkele loepzuivere 19-karaats witte diamant, die zeker bijdroeg aan de uitbundige prijs van deze fles.

Hoewel er slechts 10 flessen van de Taste of Diamonds zijn gemaakt, ligt de aantrekkingskracht van deze champagne niet alleen in de overdreven luxe fles.

In feite won hij “Best Champagne Taste 2012” door Champagne Business News, wat betekent dat hij zo goed smaakte als je zou hopen dat een fles van dit prijsniveau zou smaken.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de Taste of Diamonds ooit nog wordt gemaakt, kun je altijd hopen dat er in de toekomst tenminste één fles wordt geveild.

Maar tenzij je een paar miljoen euro te besteden hebt, heb je waarschijnlijk pech.

Samenvatting

We hopen dat je genoten hebt van onze lijst van de duurste champagneflessen en misschien iets geleerd hebt over de bestedingsgewoonten van de rijken!

Hoewel we allemaal genieten van een drankje voor speciale gelegenheden, maakt de prijs van deze flessen ons blij dat we het houden bij de flessen die we in onze plaatselijke kruidenierswinkels vinden.

Hier is een kort overzicht van de 10 duurste champagneflessen:

  1. 2013 Taste of Diamonds – 2 miljoen euro
  2. 2013 Armand de Brignac Rosé 30-Liter Midas – €249.355
  3. 2011 Armand de Brignac 15-Liter – €81.607
  4. 1996 Dom Perignon Rose Gold Methusalem – €44.430
  5. 1820 Juglar Cuvee – €39.443
  6. 1959 Dom Perignon Rosé – € 38,401
  7. 1841 Veuve Clicquot – € 30.829
  8. 1928 Krug – €19.223
  9. Louis Roederer, Cristal Brut 1990 Millennium Cuvee Methusalem – €17.047
  10. Schipbreuk Champagne – €12.859 Gemiddeld per fles

Laat een reactie achter