Elektrificatie heeft de autowereld stormenderhand veroverd, en ondanks de gestegen prijzen worden ze met de dag populairder. Of ze nu elektrisch, hybride of plug-in zijn, geëlektrificeerde auto’s worden serieuze concurrenten op de markt. Hun technologie verbetert met de dag, de actieradius wordt beter, en de geleverde hoeveelheid vermogen zet ze op één lijn met de ICE-voertuigen. Er zijn echter elektrische auto’s die betaalbaar zijn en zelfs gekocht kunnen worden door mensen met een beperkt budget, maar er zijn ook elektrische auto’s die een enorme prijs hebben. Voor het juiste geld zijn auto’s als de Spectre of de Celestiq de definitie van luxe, maar als je bereid bent miljoenen te betalen, kun je ook auto’s krijgen met verbazingwekkende prestatiecijfers. Hier is een lijst van 10 duurste elektrische auto’s ter wereld van dit moment!

10. CUPRA Born – €37.990

cupra-born-blauw

De CUPRA Born is het eerste volledig elektrische model dat is gelanceerd onder het onafhankelijke CUPRA-merk van SEAT. Het is een compacte hatchback die opvalt door zijn dynamische ontwerp, geaccentueerd door scherpe lijnen en sportieve details. Met zijn geavanceerde technologie en krachtige elektrische aandrijflijn biedt de CUPRA Born een spannende en duurzame rijervaring.

Het design van de CUPRA Born is zowel modern als aerodynamisch. Met zijn gestroomlijnde carrosserie, opvallende LED-verlichting en unieke CUPRA-details straalt de auto sportiviteit en elegantie uit. Het interieur van de CUPRA Born is even indrukwekkend, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën die zorgen voor comfort en connectiviteit.

De CUPRA Born biedt uitstekende prestaties dankzij zijn krachtige elektrische aandrijflijn. Met een indrukwekkend vermogen en directe acceleratie kan deze elektrische auto moeiteloos hoge snelheden bereiken. Bovendien zorgen de geavanceerde batterijtechnologie en efficiënte energierecuperatie ervoor dat de CUPRA Born een aanzienlijke actieradius heeft en efficiënt met energie omgaat.

Het interieur van de CUPRA Born biedt een perfecte combinatie van comfort en technologie. De hoogwaardige materialen, ergonomische stoelen en ruimte voor vijf passagiers zorgen voor een luxueuze rijervaring. Daarnaast beschikt de auto over geavanceerde connectiviteitsfuncties, zoals een geïntegreerd infotainmentsysteem en spraakbediening, waardoor de bestuurder altijd verbonden blijft.

9. Cadillac Celestiq – € 272.023

Cadillac wil zich opnieuw bewijzen als marktleider, en doet dat door enkele van de coolste elektrische auto’s te onthullen die er zijn. Zijn nieuwste creatie – de Celestiq – wil de meest luxueuze elektrische auto zijn die voor geld te koop is. Die luxe gaat echter gepaard met hoge prijzen. Met een vanafprijs van €272.023 is het niet alleen de duurste Cadillac ooit, maar ook in de top tien van duurste auto’s ter wereld. Hij is gebouwd op het revolutionaire Ultium Platform en heeft een aandrijfsysteem met twee motoren en vierwielaandrijving dat samen 600 pk levert. Hij gaat van 0 naar 96 kilometer per uur in 3,8 seconden en biedt een actieradius van 482 kilometer. De Celestiq is met de hand gebouwd en heeft 115 3D-geprinte onderdelen en biedt enkele van de beste luxe eigenschappen die je momenteel in een auto kunt krijgen.

8. Rolls-Royce Spectre – €374.485

Rolls-Royce Spectre

Een elektrisch voertuig afkomstig van een van de meest luxueuze merken ter wereld zou één ding moeten zijn: duur! Maar de Rolls Royce Spectre is zijn vraagprijs van € 374.485 waard. Hij is gebouwd op een volledig aluminium chassis, en hij wordt aangedreven door een elektrische aandrijflijn met twee motoren die samen 577 pk leveren. Hij rijdt van 0 naar 96 kilometer per uur in 4,4 seconden en heeft een actieradius van 515 kilometer. De Spectre heeft een traditioneel Rolls-Royce ontwerp, met een verlichte voorgrille, en alles aan de auto is ontworpen om de beste aerodynamica te leveren. In feite heeft de Spectre een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,25. Het interieur ziet er niet alleen geweldig uit, maar kan alleen op alle denkbare manieren worden aangepast. Zelfs de wielen zijn bijzonder: ze meten 23 inch – dat is de grootste die op welke auto dan ook te vinden is.

7. Drako GTE – €1 miljoen

Drako GTE

De Drako GTE is een uniek, in Amerika gebouwd elektrisch voertuig dat indruk maakt met zijn slanke profiel, nauwkeurige besturing, indrukwekkende vermogen en de beste actieradius in zijn klasse. De GTE is geprijsd voor 1 miljoen euro, maar je krijgt wel veel voor dat geld. De elektrische sedan wordt aangedreven door vier individuele magneet hybride synchrone motoren die samen 1.200 pk leveren – waarmee de GTE een van de krachtigste vierzitters ooit gemaakt is. De topsnelheid gaat tot een indrukwekkende 331 kilometer per uur, terwijl de 90-kWh, 450-volt batterij een actieradius van 805 kilometer biedt. De cabine biedt voldoende ruimte voor alle passagiers en biedt de beste kwaliteitsmaterialen die je je kunt wensen. De GTE wordt aangeboden in zowel weg- als circuit uitvoering, wat hem nog specialer maakt.

6. Hispano Suiza Carmen Boulogne – 2 miljoen euro

Hispano Suiza Carmen Boulogne

De Hispano Suiza Carmen is een elektrische auto zoals je die nog niet eerder hebt gezien. De “Boulogne” is de top-uitvoering van de Carmen, en hij heeft een paar opvallende kenmerken die hem nog unieker maken. Hij is ongeveer 132 pond lichter, levert meer vermogen, heeft een andere styling en accenten, en is natuurlijk een beetje duurder. Met een ontwerp geïnspireerd op de Hispano-Suiza modellen uit de jaren dertig, is de Carmen Boulogne beperkt tot vijf exemplaren, elk geprijsd voor meer dan 2 miljoen euro. Hij levert in totaal 1.100 pk, en zijn batterij is geïnspireerd op de Formule E wereld. Zijn actieradius gaat tot 400 kilometer, terwijl de sprint van 0 naar 96 kilometer per uur in minder dan 3 seconden wordt afgelegd. Elke Boulogne is uniek, want Hispano Suiza biedt meer dan 1.900 verschillende personalisatie combinaties voor klanten.

5. Deus Vayanne – 2 miljoen euro

Deus Vayanne

De verbazingwekkende Deus Vayanne werd onthuld op de New York Auto Show van 2022, waar hij de wereld schokte met zijn indrukwekkende vermogen, zijn exterieurdesign en de futuristische cabine gehuld in volledig natuurlijk leder. De Vayanne wordt aangedreven door een enkele 550-kW motor voor en twee 550-kW elektromotoren achter die samen 2.243 pk leveren. Hij sprint van 0 naar 96 kilometer per uur in slechts 1,99 seconden en kan een topsnelheid halen van 400 kilometer per uur. Ondanks deze indrukwekkende prestatiecijfers kan hij nog steeds een actieradius van 500 kilometer bieden – heel verbazingwekkend voor een supercar als deze! De Vayanne is beperkt tot slechts 99 exemplaren, en hij is bepaald niet goedkoop met een prijskaartje van 2 miljoen euro.

4. Rimac Nevera – €2 miljoen

Rimac Nevera

Met een topsnelheid van 415 kilometer per uur is de Rimac Nevera momenteel de snelste elektrische auto ter wereld. Hij is ook beperkt tot slechts 150 exemplaren, elk met de hand gebouwd, en zijn prijskaartje van 2 miljoen euro is nog meer bewijs van zijn exclusiviteit. De productie van de Nevera is beperkt tot slechts 50 exemplaren per jaar, en het eerste productiejaar is al uitverkocht, dus als je het geld hebt en er een wilt hebben zul je er nog even op moeten wachten. De Nevera wordt aangedreven door vier elektromotoren die samen 1.914 pk leveren. Deze hoeveelheid vermogen plaatst de Nevera niet alleen in de top van krachtigste elektrische auto’s ter wereld, maar helpt hem ook om verbazingwekkende prestatiecijfers te leveren: hij kan van 0 naar 96 kilometer per uur sprinten in slechts 1,85 seconden – 0,45 seconden sneller dan een Chiron. Dit zijn cijfers die beter zijn dan welke ICE-aangedreven auto dan ook.

3. Pininfarina Battista – 2 miljoen euro

Pininfarina Battista

Met 1.900 pk, afkomstig van zijn vier vloeistof gekoelde permanent magneet synchrone elektromotoren, bestaat er geen twijfel over dat de Pininfarina Battista is gebouwd om records te breken. En dat doet hij ook: hij sprint van 0 naar 96 kilometer per uur in 1,79 seconden, en onlangs vestigde hij het record voor de snelste kwart mijl met een tijd van 8,55 seconden. Tijdens hetzelfde evenement haalde hij ook een topsnelheid van 362 kilometer per uur. En ondanks deze indrukwekkende prestatiecijfers heeft de Battista een bereik van bijna 480 kilometer. Hij profiteert ook van snellaad functies, waarmee hij in slechts 25 minuten weer tot 80 procent kan worden opgeladen. Net als de Nevera is de Battista beperkt tot slechts 150 exemplaren, elk met een vanaf prijs van €2 miljoen.

2. Lotus Evija – €2 miljoen

Lotus bouwde de Evija met één doel voor ogen: ’s werelds krachtigste elektrische auto worden! De Evija wordt aangedreven door vier elektromotoren die in totaal 1.971 pk leveren. Deze getallen worden misschien overtroffen door de Aspark Owl, maar Lotus biedt ook een beperkte editie Evija Fittipaldi aan die een gecombineerde 2.010 pk levert, wat de Evija wel de krachtigste EV ter wereld maakt. De Evija rijdt van 0 tot 96 kilometer per uur in minder dan 3 seconden en kan een topsnelheid halen van 350 kilometer per uur. Lotus is ook van plan om met de Evija naar de Nurburgring te gaan, waar hij de tijd van 06:45:90 van de Nio EP9 zal aanvallen. De elektrische supercar heeft een heleboel coole kenmerken zoals een koolstofvezel monocoque chassis, actieve aerodynamica en een cabine die een eerbetoon is aan het verleden. De Evija is beperkt tot slechts 130 exemplaren, en ze waren allemaal al uitverkocht. Elke klant moest minstens 2 miljoen euro betalen voor zijn auto.

1. Aspark Owl – €3 miljoen

Gelimiteerd tot slechts 50 exemplaren is de Aspark Owl de eerste volledig elektrische hypercar die uit Japan komt. Hij werd voor het eerst onthuld tijdens de 2019 Dubai International Motor Show, en werd meteen een sensatie. Hij wordt aangedreven door vier elektromotoren, twee geplaatst op de vooras en twee op de achteras, voor een gecombineerde 1.984 pk. De Owl kan in slechts 1,69 seconden van 0 naar 96 kilometer per uur sprinten – waarmee het een van de snelst accelererende elektrische auto’s ter wereld is – en van 0 naar 300 kilometer per uur in 10,6 seconden, terwijl de topsnelheid tot 400 kilometer per uur gaat. De elektrische supercar heeft een bereik van 450 kilometer en heeft slechts 80 minuten nodig om volledig op te laden. Zijn exterieur design is tamelijk uniek, en dankzij zijn 264,5 pond zware carbon monocoque structuur is de Owl met slechts 4.189 pond ook erg licht. De Aspark Owl is geprijsd op €3 miljoen.

Laat een reactie achter