Eerder plaatsten we al een lijst met de 10 duurste restaurants ter wereld. De lekkerste gerechten met complete menu’s voor meer dan € 1.000 per persoon. Het kan echter nog veel gekker. Wil je echt eens een reis maken door de wereld van de mensen die écht te veel geld hebben, lees dan een selectie uit de duurste gerechten en ingrediënten ter wereld. Gewoon ter inspiratie, zodat je een idee hebt wat je vanavond kunt koken.

Een bagel uit New York

Je denkt bij een bagel niet direct aan het duurste eten ter wereld, maar in New York moet je voorzichtig zijn wanneer je in een bagel hapt. Het Westin Hotel heeft een speciale bagel die bijzondere ingrediënten bevat. Zoals witte truffel, goudblad en gojibes. Voor deze snelle snack leg je minstens € 750 neer.

dure bagel

Een pizza van meer dan € 3000

Bij pizza denk je aan Italië, waar de pizzabakkers het deeg door de lucht laten gaan over hun vingertoppen. Maar niet wanneer je de Pizza Royale kiest van Domenico Crolla. Deze pizza is belegd met kaviaar die ondergedompeld is in Dom Perignon, Schotse gerookte zalm, prosciutto en uiteraard 24-karaat goudvlokken die gewoon gegeten kunnen worden. Het kan overigens nog veel gekker: de Favitta’s Family pizza heeft de vorm van een hart, wordt geleverd met een exclusieve wijn en diamanten ring en kost meer dan € 6.500. Leuk om je vriendin eens mee uit eten te nemen misschien?

Kaviaar uit Iran

Bij kaviaar denk je niet aan Iran en dát is de reden voor de € 20.000 per kilo (hier krijg je overigens wel een 24-karaat gouden blik bij geleverd). Het is niet de enige kaviaar die op de lijst staat van het duurste eten ter wereld. Je kunt een omelet bestellen van € 750 die voorzien is van eieren, kreeft en Sevrugakaviaar. Het schijnt wel echt in de smaak te vallen bij vrouwen. Wil je het écht exclusief maken, dan kun je altijd nog kiezen voor de Almaskaviaar. De prijs: € 36.240 per kilo.

kaviaar

Wil je er een kopje koffie bij?

Bourgondisch eten op hoog niveau, daar hoort natuurlijk een kopje koffie bij. Om helemaal in de stijl te blijven van de grootgeldbezitters, kiezen we voor Luwak-koffie. Precies, de koffie waarvan de bonen opgegeten worden door civetkatten, die de bonen vervolgen uitpoepen waarna de koffie gezet kan worden. Kan het gekker? Ja, in Vietnam worden de bonen opgegeten door wilde civetkatten. Het prijsverschil: de tamme variant kost € 180 per kilo, de wilde variant meer dan € 6000 per kilo. Overigens wel logisch wanneer er zolang gezocht moet worden naar de uitwerpselen…

dure koffiebonen

Een dessert om het af te maken

Voor het dessert gaan we naar New Orleans, de thuishaven van de Aardbeien van Arnaud’s. En daar moet je echt even de portemonnee voor ondersteboven houden. Het merendeel van dit toetje bestaat gewoon uit aardbeien, slagroom en munt. Maar dankzij de 4,7 karaat diamant en de dure wijnen loopt het bedrag op de bon toch wel op: 1,3 miljoen euro.

Check Made from Scratch eens voor de mooiste en lekkerste taart recepten!

Fotobron: Pixabay

Laat een reactie achter