Deze professionele golfballen maken gebruik van de beste materialen en zijn voorzien van unieke techniek om sterke prestaties te leveren. Of je nu rijdt of put, ze zullen je helpen je spel op de fairway en de green te verbeteren.

Dit artikel behandelt de golfballen met het hoogste prijskaartje, van de Volvik s3 tot de vlaggenschip ballen van Dixon Golf die door amateurs en professionals worden gebruikt om optimaal te presteren.

We hebben deze dure golfballen beoordeeld op hun constructie, zachtheid, rij- en put capaciteiten en prijs om je te helpen de beste ballen te kiezen voor je volgende rondje golf.

Hier is onze lijst van de 10 duurste golfballen ter wereld:

10. Volvik S3 – €41 per dozijn

Volvik S3

Het assortiment golfballen van Volvik blijft populair onder zowel amateurs als professionele golfers, en biedt een grote verscheidenheid aan opties met een constant goede kwaliteit.

De premium golfballen van Volvik zijn het S3 model, dat is opgebouwd uit hun gepatenteerde VU-X urethaan cover voor betrouwbare duurzaamheid en nauwkeurigheid.

Dit zijn lichte en zachte golfballen die een verhoogde spincontrole mogelijk maken, met 85 compressies voor een consistente en stabiele vlucht.

Ze worden geleverd met hun gepatenteerde 336 dimple ontwerp, met de spade, diamant, hart en klaver bal insignes, en je kunt kiezen uit witte of oranje kleuren.

Hun prestaties worden versterkt door de oversized BISMUTH kernconstructie.

Met €41 voor een dozijn golfballen zijn de Volvik S3 golfballen ongeveer even duur als enkele van de duurste kazen ter wereld.

Deze dure golfballen combineren lage driver spin met hoge wedge spin om toernooi prestaties te leveren.

9. Callaway Chrome Soft – €44 per dozijn

Callaway Chrome Soft

De premium golfballen van Callaway behoren tot de zachtere golfballen die je kunt kopen, waardoor ze direct vanaf de tee geweldige ballen zijn voor toernooi prestaties.

Ook op de green zijn het solide prestaties, die door het zachte gevoel het putten tot een waar genoegen maken.

Je kunt een goede afstand halen uit de Callaway Chrome Soft golfballen, waardoor ze ideaal zijn voor golfers die bereik en nauwkeurigheid eisen bij het slaan op de green met een laag ijzer of hout.

Ook voor een kort spel schot leveren ze uitzonderlijke spin, waardoor ze veelzijdig zijn voor zowel amateur- als pro-golfers, of ze nu op de range rijden of putten.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij de felgele versie het gemakkelijkst te vinden is als je in de rough belandt.

Over het geheel genomen zijn de Chrome Soft golfballen perfect voor golfers met een gemiddelde tot lage handicap, en voor €44 per dozijn zijn het betaalbare golfballen die hun gewicht in goud waard zijn.

8. Titleist ProV1 – €44 per dozijn

Titleist ProV1

Titleist is misschien wel het bekendste merk golfballen op de markt, met hun ProV1 modellen aan de onderkant van het prijsspectrum vergeleken met hun allerbeste, maar die nog steeds geweldige allround prestaties leveren.

Gemaakt van een zachter gegoten urethaan elastomeer cover systeem, kunnen Titleist golfballen een lange afstand afleggen met een consistente vlucht, met een zeer lage en lange game spin.

Het zijn ook geweldige ballen voor meer drop-and-stop, die je extra controle over het korte spel geven bij het naderen van de green en het oplijnen voor een foutloze put.

Ze zijn gemaakt met een sferisch gekanteld 388 tetrahedral dimple ontwerp, terwijl hun algehele zachtere gevoel ze responsief en flexibel maakt.

Geschikt voor golfers van alle niveaus, kosten de Titleist ProV1 golfballen ongeveer dezelfde prijs als de duurste koffie die je kunt kopen, met een dozijn golfballen voor €44 per dozijn.

Als je als beginnende golfer op zoek bent naar kwaliteitsballen die de bank niet zullen breken, dan behoren de Titleist ProV1 ballen tot de beste golfballen die je kunt kopen.

7. TaylorMade Lethal – €44 per dozijn

TaylorMade Lethal

Een minder bekend merk golfballen, TaylorMade heeft geprobeerd te concurreren met de meer gevestigde merken en heeft het uiteindelijk voor elkaar gekregen met de Lethal golfballen.

Deze dure golfballen zouden een integraal onderdeel moeten zijn van elke zichzelf respecterende golfuitrusting, ontworpen voor spelers die een hogere swingsnelheid kunnen trekken.

De TaylorMade Lethal heeft een lagere baan dan sommige van zijn rivalen, waardoor ze goed allround te gebruiken en te presteren zijn.

Het is een merk dat populair is bij enkele van ‘s werelds beste golfers, met Tiger Woods als opmerkelijke fan van het merk, in het bijzonder de TaylorMade stealth drivers.

Hun Lethal ballen bieden 86% meer dimple dekking in vergelijking met de Penta TP5, zijn voorganger, met een steviger gevoel dan andere ballen op de markt.

Algemeen beschouwd als de beste golfballen tot nu toe van de fabrikant, kosten TaylorMade golfballen je €44 per dozijn ballen.

6. Saintnine Extreme Soft Gold – €45 per dozijn

Saintnine Extreme Soft Gold

Saintnine Extreme Soft Gold golfballen leveren precies wat je gezien de naam zou verwachten; dit zijn ongelooflijk zachte en responsieve golfballen die gegarandeerd je golfspel zullen verbeteren.

De Saintnine Extreme Soft Gold golfballen worden gebruikt door enkele van de rijkste golfers ter wereld en combineren hun zachte gevoel met een geweldige spin in het lange spel bij verschillende swing snelheden.

Het zijn de duurste golfballen die je van Saintnine kunt kopen, met de vierdelige ballen met een urethaan cover met 336 kuiltjes om de luchtweerstand te verminderen.

De Saintnine Extreme Soft Gold golfballen zijn perfect voor golfers met een lage tot gemiddelde handicap en geven ook veel backspin, waardoor het geweldige ballen zijn om nauwkeurig te spinnen en te stoppen op de green.

Hoewel het bedrijf pas in 2012 werd gelanceerd, zijn ze de laatste jaren goed tot hun recht gekomen, en de Extreme Soft Gold versies zijn het summum van hun productie.

Een pakje van een dozijn Saintnine Extreme Soft Gold golfballen kost je €45, en daarmee zijn het high-end golfballen voor serieuze spelers.

5. Nike One Tour – €45 per dozijn

Nike One Tour

Het internationale sportmerk Nike behoeft geen introductie, want het produceert al tientallen jaren hoogwaardige sportartikelen voor een breed scala aan sportdisciplines.

Hun Nike One Tour is hun duurste golfbal tot nu toe, die hun vorige 20XI golfballen vervangt en €45 kost voor een pak van 12 ballen.

De Nike One Tour ballen zijn uitzonderlijk goed geconstrueerd en leveren verbazingwekkende compressie voor een optimale afstand en allround solide prestaties in alle weersomstandigheden.

Deze ballen hebben een uitstekende spincontrole en zijn vooral ontworpen voor driver shots over lange afstanden om de green van honderden meters afstand te bereiken.

Ontworpen voor een compleet spel, zijn ze gemaakt in een vierdelige constructie met een naadloze urethaan hoes en gebruiken ze Nike’s eigen Power Transfer Technologie.

Meer recent heeft Nike zich in de metaverse begeven door samen met RTFKT een reeks CryptoKicks sneakers te leveren.

4. Volvik Vivid Prior Generation – €53 per dozijn

Volvik Vivid Prior Generation

Terug naar Volvik voor hun Vivid Prior Generation golfballen, die op het eerste gezicht volledig gladde golfballen lijken.

Ze komen in een originele matte afwerking met levendige kleuren, waardoor ze er gemakkelijk uit te pikken zijn als je ongelukkig genoeg bent om in de rough te belanden.

Verkrijgbaar in groen, oranje en rood, hebben deze uitstekende golfballen een zacht gevoel en geluid, met net genoeg stevigheid in de mix gegooid om ze een beetje meer feedback te geven dan sommige van hun naaste rivalen.

Met een gemiddelde tot hoge spin en een geweldige balsnelheid zijn dit capabele ballen, zowel bij lagere swing snelheden als bij het putten op de green.

Er is ook voldoende controle bij het chippen van de bal, dus als je golfballen zoekt met een goede balans en veelzijdigheid, dan zouden deze de juiste golfbal voor jou kunnen zijn.

Met € 53 per dozijn is het een dure golfbal, die een stevige buitenkern biedt en goede prestaties voor zowel een hoge swing snelheid als een lage spin in het lange spel.

3. Titleist Pro V1 Prior Generation – €56 per dozijn

Titleist Pro V1 Prior Generation

De Titleist Pro V1 Prior Generation golfballen zijn een high-end golfbal die een zacht gevoel combineert met effectieve balsnelheid, en aanzienlijke verbeteringen biedt ten opzichte van sommige van hun goedkopere producten.

Of je nu een beginnende amateur bent of een professionele golfer, een Titleist bal zal een overweging zijn voor je primaire golfbal van keuze.

Titleist Pro V1 Prior Generation golfballen hebben een lage spinsnelheid, zodat ze sterke windvlagen doorstaan zonder van hun koers af te wijken, en deze vermindering in spin zorgt er ook voor dat ze een grotere afstand afleggen bij de afslag.

Ze werken even goed op de green en reageren op putten met nauwkeurigheid en soepele rollen, waardoor ze voor veel golfers een goede keuze zijn.

Met goede uitgebreide prestaties, ongeacht de golfclub die je gebruikt, zijn de Titleist Pro V1 Prior Generation golfballen een geweldige tourbal voor diegenen die hun korte spel spin willen verbeteren.

Een pak van twaalf Titleist Pro V1 Prior Generation golfballen kost je €56, ongeveer dezelfde prijs als enkele van de duurste pizza’s ter wereld.

2. Titleist AVX – €63 per dozijn

Titleist AVX

Onze laatste keuze van Titleist zijn de AVX golfballen, hun premium golfbal opgebouwd uit een hoogwaardige buitenkern en verkrijgbaar voor €63 per dozijn golfballen.

Met een verhoogd aerodynamisch vermogen dankzij de gepatenteerde gemengde kern en cover, levert de Titleist AVX golfbal een lage long game spin en vlucht, en een consistente baan.

Hij is gemaakt met een lage compressiekern voor een aangenaam zacht gevoel, terwijl de GRN41 gegoten thermoset urethaan constructie de scoringscontrole en algemene duurzaamheid verbetert.

Met 352 tetrahedral dimples is het een premium bal die uitstekende prestaties levert over lange afstanden.

Bij volle slagen is de spin perfect, terwijl ook de controle over het korte spel optimaal is, en hij is ook gemakkelijk te controleren vanaf de putter.

Er is ook een toename van tien procent in yardage ten opzichte van zijn concurrenten, met een soepele lanceerhoek en minder driver spin, waardoor hij uitstekend presteert vanaf de tee.

Hoewel golfers met langzamere swingsnelheden deze bal misschien een beetje off-putting vinden, is hij voor wie een dure bal zoekt met een zeer zacht gevoel, een uitstekende keuze die het telkens beter doet dan goedkopere ballen.

Een pak van twaalf Titleist golfballen kost € 63. Hun felgele uiterlijk betekent dat ze opvallen op elke golfbaan waar je ze gebruikt.

1. Dixon Fire – €68 per dozijn

Dixon Fire

De duurste golfballen die je kunt kopen zijn de Dixon Fire golfballen, die ongeveer €68 per dozijn ballen kosten.

Dit is een milieuvriendelijke bal, gemaakt van een recyclebare gegoten urethaan hoes, met een stevige tot gemiddelde compressie van 90, en een middelmatige baan.

De Dixon Fire golfbal is voorzien van een 318 tour-precisie kuiltjespatroon om de bal aerodynamischer te maken.

Met een zacht gevoel dat van de club komt, is hij responsief en nauwkeurig, en behoudt hij een duidelijke lijn van de baan, of hij nu met woods of ijzers wordt geslagen.

Dixon Fire golfballen zijn ideaal voor spelers met een lage handicap en snelle swingsnelheden die door de wind snijden.

Voor golfers die de allerbeste prestaties van hun golfballen verwachten, leveren Dixon Fire golfballen de beste resultaten en zijn ze tegelijkertijd milieuvriendelijk.

Samenvatting

Hier is een kort overzicht van de 10 duurste golfballen ter wereld:

  1. Dixon Fire – €68 per dozijn
  2. Titleist AVX golfballen – €63 per dozijn
  3. Titleist Pro V1 Prior Generation Golfballen – €56 per dozijn
  4. Volvik Vivid Prior Generation Golfballen – €53 per dozijn
  5. Nike One Tour – €45 per dozijn
  6. Saintnine Extreme Soft Gold – €45 per dozijn
  7. TaylorMade Lethal – €44 per dozijn
  8. Titleist ProV1 – €44 Per Dozijn
  9. Callaway Chrome Soft – €44 Per Dozijn
  10. Volvik S3 – €41 Per Dozijn

Laat een reactie achter