De meesten van ons zijn tevreden met gewoon chocolade-ijs of een bananensplit met slagroom als toetje.

Maar als je liever iets exotischer hebt, met zeldzame cacaomengsels of zeldzame dessertwijnen, dan wordt het wel een duur ijsje.

We hebben een aantal van de duurste ijsjes ter wereld onderzocht, van Las Vegas en New Orleans tot Dubai en verder, om deze definitieve lijst van ijs voor de superrijken samen te stellen.

Lees verder om te ontdekken welke ingrediënten je kunt verwachten van het duurste ijs ter wereld en hoeveel je voor een portie kunt betalen.

10. Black Diamond Ice: €756

Most Expensive Ice Creams - The Black Diamond

Het Black Diamond ijs is een creatie van het in Dubai gevestigde Scoopi Café en wordt verkocht voor een indrukwekkende €756 per portie.

De ingrediënten voor het Black Diamond dessert zijn onder andere vanille-ijs uit Madagaskar, dat is overgoten met zeldzame zoetigheden zoals stukjes Italiaanse truffel van hoge kwaliteit, Iraanse saffraan en eetbaar 23-karaats bladgoud.

Dit is tenslotte Dubai, waar de liefde voor goud alomtegenwoordig is, dus het is te verwachten dat het Black Diamond ijsdessert overgoten wordt met een beetje bling.

Het gerecht wordt geserveerd in een Versace-kom met een bijbehorende Versace-lepel, elk voorzien van passende versieringen, die de klant ook mee naar huis mag nemen.

Het kostte de eigenaar van Scoopi Café, Zubin Doshi, vijf weken om het Black Diamond dessert te maken. Hij rechtvaardigde de hoge prijs in een interview door te zeggen: “We verwachten dat de steeds ambitieuzere consumenten van Dubai graag een meerprijs betalen voor een superieur product”.

Het Black Diamond truffel ijsdessert werd alom geprezen als het duurste ijs dat je kunt kopen toen het voor het eerst werd gelanceerd, dus zijn positie op nummer 10 in deze lijst laat zien hoe gemakkelijk het is om van de eerste plaats te worden gestoten.

En hoewel de kosten van de Versace schaal niet bekend zijn gemaakt, kun je er wel van uitgaan dat de prijs van dit dure dessert wordt opgedreven door het servies.

9. Golden Opulence Sundae: €925

De eerste van de duurste ijsjes die de €925 barrière doorbreekt is de Golden Opulence Sundae, ontwikkeld door Serendipity 3 restaurant in New York City.

Alleen verkrijgbaar via speciale bestelling (niet verrassend, gezien de prijs van deze ijscoupe), bevat het dessert ook Madagaskar vanille, dit keer doordrenkt met vanillebonen ijs.

De chocoladesiroop is gemaakt van gesmolten Amedel Porcelana (de duurste Italiaanse chocolade ter wereld), met stukjes Chuao chocolade van cacaobonen geoogst aan de kust van Venezuela.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het heerlijke ijs nog eens overgoten met gekonfijt fruit, gouden amandelen, marsepeinen kersen en nog meer stukjes chocoladetruffel.

Met eetbaar bladgoud als afwerking wordt de Golden Opulence Sundae geserveerd in een Baccarat Harcourt kristallen bokaal, die de klant mag houden.

De Golden Opulence Sundae is nog zo’n recordbreker en heeft ooit het Guinness World Record voor het duurste dessert ter wereld op zijn naam staan.

8. Mauboussin Mega Sundae: €925

Most Expensive Ice Creams - Mauboussin Mega Sundae

Een andere dure ijscoupe voor rijke mensen met een zoetekauw is de Mauboussin Mega Sundae van New York City Chef Sebastien Chamaret, algemeen beschouwd als een van Amerika’s beste chef-koks.

De Mauboussin Mega Sundae kost €925 en is perfect voor diegenen die hun dure eten het liefst geserveerd zien met een drankinjectie.

Chamaret mengt zelfgemaakt vanille-ijs met bitterkoekjes en chocoladetruffels, voegt er een speciale sorbet van Dom Perignon Rose aan toe en maakt het geheel af met de alomtegenwoordige bladgouden topping.

Er is ook een chocolade wodka saus, afgewerkt met vergulde brownies en verse slagroom, waardoor de Mauboussin Mega Sundae een van de meest calorierijke ijsjes ter wereld is.

Er is geen mooi versierd vat dat de klanten na hun dure ijsje mogen houden; deze ijscoupe wordt geserveerd in een oversized martiniglas (wat passend is, gezien de chocoladewodkasaus).

Er wordt echter wel een zwartstalen en witgouden ring van Mauboussins juweliers aangeboden als aandenken.

7. De Victoria Sundae: €925

Van New York City naar Chicago voor de Victoria Sundae, de duurste ijscoupe van €925.

Deze ijscoupe is verkrijgbaar in het Langham Pavilion Restaurant Lounge and Tea Room en is vernoemd naar de koningin van Engeland, die regeerde toen het vlaggenschiprestaurant in 1865 werd geopend.

Dit is wat je krijgt voor je geld: Een basis van eersteklas vanille- en chocolade-ijs, gekarameliseerde gouden pinda’s, 24-karaats bladgoudstof, pure chocolade croquant en warme fudge, alles overgoten met gezouten karamel, Hennessy VSOP cognac, butterscotch en slagroom. (Wauw!)

Geserveerd in een Wedgewood Crystal Bowl (die klanten mee naar huis mogen nemen), wordt dit dure ijs ook geleverd met een fles Dom Perignon uit 2003.

Het is niet alleen gewoon vanille-ijs dat je in dit dessert vindt; Madagaskar-bourbon vanille, Mexicaanse vanille en een fruitige Tahitiaanse vanille zijn allemaal samengebracht om een echt heerlijk ijsje te leveren.

Dus als je ooit in Chicago bent en €925 over hebt en zin hebt in een toetje, dan is het Pavilion Restaurant misschien wel iets voor jou.

6. Beer Extraordinaire: €1.388

Most Expensive Ice Creams - Bear Extraordinaire

Toen de Beer Extraordinaire voor €1.388 werd losgelaten op de exclusieve clientèle van New York City, brak het nieuwe records en werd het op dat moment het duurste ijsje.

Dit weelderige ijsgerecht werd gecreëerd door de beroemde patissier Rosario Wakabayashi, die ook geprezen werd voor haar kenmerkende scone recepten en andere uitgelezen dessertgerechten.

De Beer Extraordinaire debuteerde in het Baccarat Hotel in Manhattan en stelt gasten in staat om hun ijsei open te breken om de overvloedige lagen duur ijs binnenin te onthullen.

Geïmporteerde vanillebonen uit Madagaskar worden gebruikt voor het basis vanille-ijs, dat wordt bedekt met een witte chocoladeschelp en geverfd met cacaoboter.

Het ei rust op een bedje van crumble van zwarte truffel gemengd met Manjari pure chocolade en Valrhona Gold cacaonibs.

Hibiscus-champagnesaus en citrusmeringue worden vergezeld door fondantvlinders en slierten engelenhaarsuiker, met eetbaar bladgoud en -zilver voor de laatste decadentie.

De Beer Extraordinaire wordt geserveerd in een Baccarat “Zoo Bear” kristallen schaaltje ter waarde van €1.110, dat individueel genummerd en gesigneerd is door de ontwerper.

Als je het liever alleen bij het ijs houdt, kun je het gerecht in een gewone kom bestellen voor €278.

5. Three Twins Ice cream: €3.084

Most Expensive Ice Creams - Three Twins Ice Cream Sundae

Three Twins Ice Cream uit Californië werd opgericht in 2005 en maakte naam met de verkoop van biologisch ijs. In 2008 introduceerden ze hun Three Twins ice cream sundae.

Deze ijscoupe kost €3.084 en bestaat uit een bananensplit bedekt met siropen gemaakt van zeldzame dessertwijnen, waaronder een Chateau D’Yquem, een vintage port uit 1960 en een Duitse Trockenbeerenauselese.

Three Twins Ice Cream laat het daar niet bij: ze serveren dit ijsdessert met een gouden lepel uit de jaren 1850.

Nog beter is dat Three Twins Ice Cream een luxueus dessert combineert met een unieke aanpak om het milieu te beschermen, door een derde van de aankoopprijs te doneren aan een lokale landtrust.

Deze land trust werkt aan beter beheer en behoud van lokale natuurgebieden, dus als je je schuldig voelt over het eten van duur ijs, kun je rustig slapen in de wetenschap dat er ongeveer €925 naar een goed doel is gegaan.

Als extra bonus voor muziekliefhebbers zal Three Twins ook een cello-optreden verzorgen voor gasten die de muzikanten van tevoren reserveren.

4. Frrrozen Haute Chocolate: €23.135

Frrrozen Haute Chocolate ijs werd ook uitgeroepen tot ’s werelds duurste ijs toen het voor het eerst werd gelanceerd in 2007. Het werd verkocht voor maar liefst €23.135 en kwam in het Guinness Book of World Records.

Het is nog zo’n dure dessertcreatie van het New Yorkse restaurant Serendipity 3 en een flinke stap in prijs omhoog ten opzichte van de Opulence Sundae (die werd besprenkeld met bladgoud en chocoladetruffels).

Welke ijsjes en andere dessertlekkernijen kun je verwachten als je het Frrrozen Haute Chocolate ijs geserveerd krijgt?

Er worden maar liefst 28 cacao’s gebruikt in de fijne mix van ijs, waaronder 14 van ’s werelds duurste cacao’s die verkrijgbaar zijn en zorgen voor een unieke frozen chocolate haute.

Melk, ijsblokjes, slagroom en truffelschaafsel (van de duurste truffel ter wereld, de La Madeline au Truffle) worden gecombineerd om er een heerlijk rijke sundae van te maken.

De bevroren chocolade haute is versierd met 5 gram eetbaar 23-karaats goud en wordt geserveerd in een glazen bokaal die ook bekleed is met eetbaar goud, voor het geval de versieringen nog niet vullend genoeg waren.

De beker is voorzien van een gouden armband (18 karaat) met 1 karaat witte diamanten.

Tot slot hebben de makers de optie van een zilveren lepel afgewezen en gekozen voor meer goud, door het gerecht te serveren met een gouden lepel versierd met witte en chocoladekleurige diamanten (die, als je dit dessert overweegt, klanten mee naar huis mogen nemen).

Dit prijzige dessert, boordevol zeldzame ingrediënten uit Afrika en Zuid-Amerika, werd gemaakt in samenwerking met Euphoria, een luxe juwelier uit New York.

3. Absurdity Sundae: €55.524

Most Expensive Ice Creams - Absurdity Sundae

We keren opnieuw terug naar Three Twins Ice Cream voor de Absurdity Sundae, die meer bevat dan alleen een bolletje ijs en wordt geserveerd met een vliegticket.

Voor de Absurdity Sundae gaan Three Twins door met hun aanpak om de duurste ijscoupes ter wereld te combineren met goede daden, door de winst te schenken aan een Afrikaans goed doel dat zich inzet voor het behoud van het milieu.

De Absurdity Sundae is precies hetzelfde als de Three Twins Ice Cream Sundae van het bedrijf, die je voor €3.084 kunt bestellen.

De meerprijs dekt een eersteklas vlucht naar Tanzania en is inclusief een rondleiding op de Kilimanjaro, waarbij ijs van de top wordt gebruikt om het ijs te maken.

Je krijgt ook vijfsterren accommodatie als onderdeel van de kosten, dus je kunt in luxe uitrusten na het eten van de Absurdity Sundae (zelfs als je de gouden lepel waarmee je het hebt gegeten niet mag houden).

2. MrBeast’s Ice Cream Sundae: €92.541

YouTuber Jimmy Donaldson, ook wel bekend als MrBeast, staat bekend om zijn waanzinnige giveaways, en hoewel deze ijscoupe van €92.541 niet zijn allerduurste is, is hij zeker legendarisch als het gaat om de duurste ijsjes ter wereld.

Voordat hij zich overgaf aan deze gigantische ijscoupe, had MrBeast de culinaire wereld van €463 kazen en €46.270 steaks al verkend, dus het was onvermijdelijk dat hij uiteindelijk aan de desserts toe zou komen.

Zijn ijscoupe bevat tientallen bolletjes ijs van €93 en chocolade uit Zuid-Amerika afkomstig van chocoladerepen van €463.

Aardbeien werden geïmporteerd uit Japan en voor de toppings werden dure sauzen gebruikt, waaronder wilde bosbessen saus van €46 per lepel en karamelsaus van €2776.

Tot slot werd er een grapefruitsap van €18,508 (die 99 jaar oud was) en een appelsap van 50 jaar oud van €41,643 overheen gegoten.

MrBeast koos er zelfs voor om zelf geen ijs te eten en gaf zijn plaats aan tafel aan een andere fan, zodat zij in plaats daarvan konden smullen van de berg ijs.

Hij gaf de chef-kok die de ijscoupe had gemaakt zelfs €18.508 fooi, wat niet slecht is voor een dag werk.

1. Strawberries Arnaud: €1 Miljoen

aarbei-ijs

Tot slot een uitstapje naar New Orleans voor het hoogtepunt van deze gids met de duurste ijsjes ter wereld, de Strawberries Arnaud.

Misschien wel het meest verrassend is dit een bescheiden gerecht in vergelijking met sommige van de extravagante aanbiedingen die we eerder hebben gezien. Het combineert verse aardbeien, vanille-ijs, slagroom en munt met de dure Oporto-saus.

Als je je afvraagt hoe de Aardbeien Arnaud zijn prijskaartje van € 1 miljoen rechtvaardigt, je krijgt er ook een roze diamanten ring van 4,7 karaat bij die ooit eigendom was van Sir Ernest Cassel, waardoor het ideaal is als verlovingscadeau (zolang je maar tot de superrijken behoort).

Als je een beetje dorst hebt terwijl je het ijs eet, wordt het geserveerd met Charles X kristallen likeur ter waarde van een koele €22.996.

Hoewel dit dessert het zeldzame vanillebonen- en zwarte truffelijs mist dat in sommige van zijn goedkopere rivalen te vinden is, werkt het duurste ijs ter wereld dankzij zijn relatieve eenvoud en een beetje hulp van een dure roze diamanten ring.

Samenvatting

De duurste ijsjes ter wereld verwennen klanten met exquise Franse bitterkoekjes, zeldzame zwarte truffels, versieringen van bladgoud en luxe cadeaus.

Van de weelderige ijsdesserts van het Aria Resort tot de toepasselijke naam Absurdity Sundae, er is bijna geen limiet aan hoeveel je kunt uitgeven aan ijs.

Hier volgt een kort overzicht van de 10 duurste ijsjes:

  1. Strawberries Arnaud – €1 miljoen
  2. MrBeast’s Ice Cream Sundae – €92.541
  3. Absurdity Sundae – €55.524
  4. Frrrozen Haute Chocolate – €23.135
  5. Three twins ice cream – €3.084
  6. Beer Extraordinaire – €1.388
  7. De Victoria Sundae – €925
  8. Mauboussin Mega Sundae – €925
  9. Golden opulence Sundae – €925
  10. Black Diamond ice – €756

Laat een reactie achter