Geitenkaas, koeienkaas, buffelkaas, kaas van de jak, en je hebt nu ook ezelkaas. Deze kaas kost maar liefst €1000 per kilo en is daarmee niet alleen de duurste kaas van Nederland, nee van de hele wereld! Deze nieuwe kaas van hoge kwaliteit schijnt buitengewone gezondheidsvoordelen te hebben omdat het product veel eiwitten, calcium en omega 3-vetzuren bevat. Ook zit er weinig vet in deze kaas en bevat het meer dan 60 keer zoveel vitamine C dan normale koeienmelk. Dus als je nog een beetje geld over hebt kan je voor €1000 kaas kopen!

Het gaat wel een beetje moeilijk voor je worden om aan ezelkaas te komen omdat er maar één boerderij is die deze kaas produceert – het natuurreservaat Zasavica in Servië is waar manager Slobodan Simic de kaas maakt van melk van 300 ezels, maar per keer produceren slechts 20 ezels melk. Over zeldzaam gesproken… Zo zeldzaam dat Novak Djokovic de jaarvoorraad van de hele wereld heeft opgekocht!

En hier een gezondheidstip. Het dagelijks eten van een klein stukje van deze dure kaas kan helpen bij astma en bronchitis. Dus nu is de vraag… Heb je €1000 klaar liggen om de duurste kaas ter wereld in je winkelmandje te leggen?

Laat een reactie achter