In 2012 werd de duurste keuken ter wereld onthuld in Engeland. Deze keuken werd gemaakt door Claudio Celiberti en kostte toen een slordige € 1.090.000,-. Hij heeft dan ook meer dan een jaar aan de keuken gewerkt. Maar dan heb je ook een echte designkeuken op maat gemaakt en van materialen die verder niemand in zijn keuken heeft. Het eiland midden in de keuken is van kristal en voorzien van een blad van het beroemde Murano Glas. De kranen in deze keuken zijn helaas niet van goud maar van chroom. Dan zijn ze wel bekleed met kristallen. Het hele keukenblok bestaat uit 27 kasten en deze zijn allemaal voorzien van kristallen handvatten. De binnenkant van de kasten is voorzien van koper omdat dit (volgens Claudia Celiberti) een hygiënische eigenschap heeft. De koelkast alleen kostte destijds een slordige 6200 euro.

Image result for Claudio Celiberti most expensive kitchen

Waarom wordt een keuken duur?

Wil je nog meer weten over de duurste keukens ter wereld of ga je liever voor een keuken die goed bij jou en jouw huis past? Wij denken het laatste. Maar wát maakt een keuken nu zo duur? En is het wel nodig om een dure keuken aan te schaffen? Wil je een echte kwaliteit keuken die verder je hele leven meegaat en die is voorzien van al het gemak dat op dit moment mogelijk is? Ja, dan ben je duurder uit dan wanneer je kiest voor een standaard keuken met standaard voorzieningen. Hogere kosten bij een keuken krijg je als:

  • Je kiest voor een duur keukenmerk
  • Er ruimte is voor een groot of uitgebreid keukenblok
  • Alle voorzieningen nog moeten worden gemaakt zoals afvoer en elektra
  • Er veel apparatuur geplaatst wordt zoals koelkast, vriezer, over, magnetron, vaatwasser, koffiemachine, wasemkap.
  • Het een hoekkeuken wordt in plaats van een rechte keuken. In de kasten onder de hoek komt vaak een carrousel en die zijn erg prijzig.
  • De keuken op maat moet worden gemaakt

Welke keuken past bij jou en jouw huis

Het allerbelangrijkste is echter; welke keuken past bij jou en jouw huis. Want een keuken moet wel in je huis passen. De keuken anno nu is niet meer alleen om in te koken maar een plek om thuis te komen. Hier kom je tot rust, hier is ruimte en hier kun je gezellig samen eten. Met andere woorden de keuken is een zeer belangrijke plek in je huis.

Hoe pak je dit financieel aan?

Wanneer je iets in of aan je huis veranderd, zoals de keuken, kost dat vaak veel geld. Aan geld lenen zitten consequenties. Het maakt niet uit of je een nieuwe hypotheek hiervoor afsluit of het geld leent bij de bank. Bij beide vormen van geld lenen betaal je rente. Wil jij dan ook de juiste financiële keuze maken, dan is het handig als je vooraf eerst de rentetarieven en voorwaarden kunt vergelijken.

Laat een reactie achter