De duurste Lamborghini’s ter wereld behoren tot de gekste sportwagens die je ooit hebt gezien.

Maar om er een te kunnen kopen, moet je behoorlijk diep in de buidel tasten.

We hebben het over minimaal € 1 miljoen!

Laten we dus eens kijken waar alle hype over gaat.

Hier is onze lijst van de 10 duurste Lamborghini’s ter wereld.

10. Mansory Carbonado Apertos – Geschatte waarde: 1 miljoen euro

Mansory Carbonado Apertos zwart

Bron: https://www.instagram.com/p/BZD6pGzHq6M/

De Mansory Carbonado Apertos is de tiende duurste Lamborghini ter wereld.

Hij werd enkele jaren geleden verkocht voor een torenhoge €1 miljoen.

Mansory veranderde een gewone Aventador Roadster in iets unieks door alles te bewerken, van de carrosserie tot het interieur.

De carrosserie is gemaakt van matte koolstofvezel, waardoor hij er stealth-achtig uitziet, en het interieur is opgefrist met zwart en geel leer en gedetailleerde stiksels.

De Apertos is beperkt tot slechts drie modellen en heeft een twin-turbo upgrade optie die de 6,5-liter V12 opvoert tot een indrukwekkende 1.250 pk en 900 Nm.

Voor alle duidelijkheid, dat betekent dat de Apertos een topsnelheid van 380 km/u kan bereiken en van 0 naar 100 km/u kan gaan in slechts 2,6 seconden!

De auto komt ook met een keuze tussen twee verschillende maten gesmede lichtmetalen wielen met carbon inlays.

9. Mansory Carbonado GT – Geschatte waarde: 2 miljoen euro

Mansory Carbonado GT

De Carbonado GT, onthuld op de Autosalon van Genève 2013 voor liefhebbers en verzamelaars, is een andere variant in Mansory’s Carbonado serie.

Door het Mansory team zelf “een stier van koolstof” genoemd, is de GT van top tot teen volledig bekleed met koolstofvezel.

Dit omvat gewijzigde bumpers, verlengde spatborden en herziene zijskirts.

Het interieur is zoals je mag verwachten voor een supersportwagen van 2 miljoen euro. Het heeft tweekleurige premium lederen bekleding, gecombineerd met elementen van koolstofvezel en contrasterende stiksels, die de Lamborghini een verfijnd sportief gevoel geven.

Ze hebben ook de startknop verplaatst van de middenconsole naar de dakbekleding, iets wat je niet vaak ziet.

Qua prestaties heeft de Carbonado GT een 6,5-liter V12 motor, twee turbo’s, een geheel nieuw sportuitlaat systeem en ultralichte gesmede velgen met koolstofvezel inleg.

Dankzij deze specificaties heeft de auto 1.600 pk, bereikt hij een topsnelheid van 370 km/u, en gaat hij van 0 naar 100 km/u in 2,1 seconden!

8. Pregunta Concept – Geschatte waarde: € 2 miljoen

Lamborghinis Pregunta Concept werd onthuld op de Autosalon van Parijs in oktober 1998.

Het was een van de laatste modellen die Lamborghini maakte voordat hij werd overgenomen door het VW-concern. De auto was gebaseerd op de Diablo met achterwielaandrijving en maakte gebruik van dezelfde 530 pk sterke V12.

De Pregunta is een conceptvoertuig dat zich liet inspireren door de ruimtevaartindustrie. Hij is voornamelijk gemaakt van koolstofvezel en gebruikt camera’s in plaats van zijspiegels en optische vezelverlichting in het hele interieur.

Lamborghini beweert dat de Pregunta een topsnelheid van 333 km/u kan halen en van 0-100 kan gaan in 3,9 seconden. Of dat waar is of niet is onduidelijk, maar het zou een hel van een beste zijn als het waar was.

De auto ging in 2013 in de verkoop voor een koele € 2 miljoen, waarmee het een van de duurste Lamborghini’s ter wereld is.

7. Reventón Roadster – Geschatte waarde: €2 miljoen

Reventón Roadster

Bron: https://www.instagram.com/p/ConNBn8qwVL/

De Lamborghini Reventón Roadster werd onthuld op de Frankfurt Motor Show in 2009.

Hij volgt zijn voorganger Reventón op, maar heeft enkele opmerkelijke verschillen, waaronder een 6,5-liter V12 motor, 661 pk en een topsnelheid van 330 km/u.

Hij is in alles identiek aan de coupé, behalve in de hoogte, en bestaat uit dezelfde carbon carrosserie die over een stalen spaceframe is gelegd.

Het is echter het interieur van de auto dat de show steelt, met multi-mode liquid crystal displays in vliegtuigstijl, gevat in een behuizing van aluminium en koolstofvezel, een G-forge meter en luxe lederen bekleding met contrasterende stiksels.

De Reventón Roadster was beperkt tot slechts vijftien auto’s in totaal, en ondanks een prijskaartje van 2 miljoen euro werden ze alle vijftien snel opgeslokt door liefhebbers.

6. Aventador J – Geschatte waarde: € 3 miljoen

Aventador J

bron: https://www.instagram.com/p/CgvQ874utB9/

Deze unieke Aventador in beperkte oplage werd getoond op de Autosalon van Genève in 2012.

De concept car heeft geen ramen of dak, maar is uitgerust met een 6,5-liter V12 motor, 700 pk en een single-clutch transmissie.

Hij heeft ook een enorme diffuser aan de voor- en achterkant, samen met 20″ wielen aan de voorkant en 21″ wielen aan de achterkant, die ook voorzien zijn van koolstofvezel ventilatoren, zodat de remmen niet oververhit raken.

De meeste “luxe” is uitgekleed om hem zo licht mogelijk te maken, inclusief de airconditioning en de radio.

De stoelen zijn gemaakt van een van Lamborghinis aangepaste materialen genaamd ‘Carbon Skin,’ wat een weefsel is van koolstofvezels die in hars zijn gedrenkt.

De Aventador J was al voor 3 miljoen euro verkocht voordat hij op de Autosalon van Genève werd onthuld.

5. Sesto Elemento Concept – Geschatte waarde: €3 miljoen

Sesto Elemento Concept

De Sesto Elemento Concept werd tentoongesteld op de Autosalon van Parijs in 2001.

Hij heeft een 570 pk sterke V10 motor, een zesversnellingsbak en is bijna geheel gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel, met een gewicht van ongeveer 2.200 pond.

Qua design hebben we het over alles zwart met subtiele rode details en de meest vloeiende lijnen die je ooit hebt gezien.

Lamborghini beweert dat de auto 100 km/u kan bereiken in slechts 2,5 seconden en een topsnelheid heeft van meer dan 297 km/u.

In 2011 werden slechts twintig Elemento concepten geproduceerd, die elk binnen enkele dagen na de aankondiging werden verkocht.

4. Miura Concept – Geschatte waarde: € 3 miljoen

Miura Concept geel

De Lamborghini Miura Concept werd in januari 2006 gepresenteerd aan gasten in het Paley Center for Media.

De Lamborghini in retrostijl werd besteld om de 40e verjaardag te herdenken van de introductie van de originele Miura Concept in 1966.

Hij werd ontworpen door Walter de Silva, Lamborghinis design chef, en kwam met een V12 motor afkomstig van de Lamborghini Murciélago.

Hij heeft een geavanceerde vierwielaandrijving met een oplopende achterspoiler, lagere zij-inlaten, geborstelde aluminium louvres en een iets bredere carrosserie dan zijn voorganger.

De Miura is nu te zien in Sant’Agata Bolognese, Italië, in het Lamborghini Museum.

3. Egoista Concept – Geschatte waarde: € 3 miljoen

Egoista Concept

De op twee na duurste Lamborghini ter wereld is de Egoista Concept.

De auto werd door Lamborghini onthuld om zijn 50-jarig bestaan te vieren. Hij kreeg de toepasselijke naam ‘Egoista’, wat ‘egoïstisch’ betekent in het Italiaans, vanwege zijn unieke éénpersoons cockpit die geïnspireerd is op de Apache helikopter.

Hij werd ontworpen door Lamborghinis hoofd design, Walter de Silva, en was gebaseerd op een Lamborghini Gallardo.

De kapdeur is volledig afneembaar, en het stuurwiel moet worden verwijderd om in en uit te kunnen stappen.

Hij wordt geleverd met een 5,2-liter V10-motor, die ongeveer 600 pk levert.

Net als de Miura Concept is de Egoista Concept nu te zien in Sant’Agata Bolognese, Italië, in het Lamborghini Museum.

2. Veneno – Geschatte waarde: € 5 miljoen

Veneno wit

Bron: https://www.instagram.com/p/CmmhjTnpFM3/

De Veneno, gebaseerd op de Aventador, is nog een van Lamborghinis creaties om het 50-jarig bestaan te vieren.

De Veneno werd getoond op de Autosalon van Genève in 2013 en werd toen geclassificeerd als een van de duurste productie auto’s ter wereld.

Zijn naam vertaalt naar ‘gif’ in het Spaans, en het is een van de drie auto’s uit de serie die voor consumentengebruik zijn gemaakt.

De auto’s zijn uitgerust met een 6,5-liter V12 motor, 740 pk, en kunnen in 2,8 seconden van 0 naar 69 km/u schieten en een topsnelheid bereiken van 355 km/u.

Het toegenomen vermogen kan worden toegeschreven aan vergrote luchtinlaten en een aangepast uitlaatsysteem.

Het interieur van de Veneno is voornamelijk gebaseerd op dat van een Aventador, maar bevat ook Lamborghini’s ‘Carbon Skin’, net als wat werd gebruikt op de Aventador J.

De auto kwam met een oorspronkelijk prijskaartje van €4 miljoen, maar werd later gekocht voor €5 miljoen, waardoor het de op één na duurste Lamborghini ter wereld is.

1. Veneno Roadster – Geschatte waarde: €8 miljoen

De Veneno Roadster is de duurste Lamborghini ter wereld, geschat op maar liefst €8 miljoen. De oorspronkelijke startprijs was €4 miljoen, maar de meest recente verkoop was voor iets minder dan €8 miljoen.

Hij werd in 2014 uitgebracht op de Autosalon van Genève om Lamborghini’s 50e verjaardag te vieren.

Met een in het midden geplaatste 6,5-liter atmosferische V12-motor en 750 pk kan hij naar verluidt een topsnelheid bereiken van 355 km/u, en van 0 naar 100 km/u gaan in slechts 2,9 seconden.

De supersportwagen is bijna geheel gemaakt van koolstofvezel, weegt 1490 kg, en wordt gekenmerkt door optimale aerodynamica om stabiliteit op de weg te garanderen.

Aangezien er slechts negen Veneno Roadsters op de planeet zijn, lijkt € 8 miljoen een goede deal om een van ‘s werelds duurste Lamborghini’s te pakken te krijgen, om niet te zeggen een van de duurste auto’s ter wereld.

10 duurste Lamborghini’s op een rijtje

  1. Veneno Roadster
  2. Veneno
  3. Egoista Concept
  4. Miura Concept
  5. Sesto Elemento Concept
  6. Aventador J
  7. Reventón Roadster
  8. Pregunta Concept
  9. Mansory Carbonado GT
  10. Mansory Carbonado Apertos

Laat een reactie achter