Het parkeergeld kan soms hoog oplopen, helemaal wanneer je een dag lang staat in Amsterdam bijvoorbeeld. Alleen als je dit dan weer vergelijkt met de parkeerprijzen in Hong Kong, dan is Amsterdam slechts een lachertje! Hoeveel mag je voor een parkeerplaats in Hong Kong vragen? Nou, misschien ergens in de regio van $ 664.000. Maar goed, we praten niet eens over een hele parkeerplaats; denk maar aan een betonnen plaat dat 5 meter lang en 11 meter breed is.

Het lijkt erop dat de vastgoedmarkt in Hongkong een hoogtepunt heeft bereikt, omdat je daar de meest dure parkeerplaats ter wereld kunt vinden.

“Dit is eigenlijk de prijs van een flat in Hong Kong,” zei Lennon Choy, een universitair hoofddocent van onroerend goed en bouw aan de Universiteit van Hong Kong. ‘Dit is gek, eigenlijk.’

De directeur van de Huarong Investment Stock Corporation, Kwan Wai-ming, is de bevoorrechte eigenaar van dit stuk grond. Zijn bedrijf weigerde te reageren. Echter was er vorig jaar ook een parkeerplaats te koop die “slechts” $615,000 kostte voor een iets kleiner plekje.

De oploop van de prijzen leidt tot bezorgdheid. Vorige maand heeft de Hong Kong Monetaire Autoriteit, die fungeert als de centrale bank, de hypothecaire regels aangescherpt om de markt te behouden.

“Het risico van ‘oververhitting’ op de vastgoedmarkt in Hongkong blijft stijgen,” meld Norman Chan, de directeur van de autoriteit, vorige maand in een verklaring. Hij voegde eraan toe: “Ik wil het publiek eraan herinneren dat voor de meeste mensen het kopen van een woning niet alleen een van de belangrijkste beslissingen in het leven is, maar ook een financiële transactie met aanzienlijke hefboomfinanciering door middel van leningen.”

Bij $ 664.000 kan de heer Kwan ook het gemak krijgen. Hij bezit reeds eigendom in hetzelfde appartementencomplex The Upton in de wijk Sai Ying Pun waar de parkeerplaats gelegen is. Hij kocht voorheen twee appartementen voor 9,7 miljoen dollar en twee andere parkeerplaatsen in het complex voor 995.000 dollar, volgens het Hong Kong grondregister.

Via: Thedrive

Laat een reactie achter