Het bezitten van een privéjet is een duidelijk teken van rijkdom en succes, want deze privévliegtuigen zijn uitzonderlijk duur. Maar hoe duur zijn privéjets eigenlijk?

Het duurste privévliegtuig aller tijden is de Air Force One VC-25B. Dit presidentiële privévliegtuig is nog in ontwikkeling, maar de eerste kostenramingen schatten de waarde op ongeveer € 603 miljoen. Als hij klaar is, zal deze hi-tech jet de huidige Air Force One jet, een Boeing Boeing 747-200B VC-25A, vervangen.

Ben je benieuwd hoe ‘s werelds rijkste en invloedrijkste mensen over de wereld vliegen? Zo ja, dan zal deze ranglijst je op de hoogte brengen. Laten we de meest extravagante (en dure) privéjets aller tijden bekijken!

Hier zijn de 10 duurste privéjets aller tijden:

 1. Air Force One VC-25B – € 603 miljoen
 2. Airbus A380 “Bourkhan” van de Saoedische prins Al Waleed – €457 miljoen
 3. Airbus A340-300 van Alisher Usmanov – Tot €457 miljoen
 4. Boeing 747-8 VIP van Greenpoint Technologies – €448 miljoen
 5. Boeing BBJ 777-9 – € 414 miljoen
 6. Airbus ACJ350-1000 – € 334 miljoen
 7. Airbus ACJ330-900 – €270 miljoen
 8. Boeing BBJ 787-9 – €267 miljoen
 9. Boeing BBJ MAX 9 – €105 miljoen
 10. Boeing 757 van Donald Trump – €91 miljoen

10. Boeing 757 van Donald Trump – €91 miljoen

Donald Trump is een van de rijkste mensen ter wereld, met een nettowaarde in de miljarden. Als zodanig kan hij zich de meest luxueuze voertuigen en vliegtuigen veroorloven, waaronder zijn gepersonaliseerde Boeing 757, bijgenaamd “Trump Force One.”

Dit privévliegtuig van €91 miljoen is meer dan drie decennia oud, maar ziet er gloednieuw uit dankzij intensief onderhoud en upgrades. Het is ook onmiskenbaar iconisch, met een enorme Amerikaanse vlag op de staart en “TRUMP” in gouden letters op elke zijkant.

De jet heeft een keuken, een privé lounge en meer dan 40 stoelen. Elke stoel is uitgerust met 24-karaats vergulde veiligheidsgordels voor een extra vleugje luxe.

Boeing vliegtuigen behoren tot de populairste commerciële langeafstandsvliegtuigen ter wereld. De Boeing 757 van Donald Trump was ooit een commercieel vliegtuig, een van de ongeveer 1.000 die ooit zijn gebouwd.

Hoewel het een vliegtuig met een smalle romp is, is het nog steeds groot genoeg om tientallen reizigers te vervoeren. Maar de grootte van dit vliegtuig is niet de enige reden waarom het zo duur is.

Het interieur en exterieur zijn immers volledig gerenoveerd en gereviseerd. De afwerkingen en meubels die aan het privéjet zijn toegevoegd zijn luxueus. De kosten van al deze veranderingen en upgrades dragen bij aan de duizelingwekkende waarde van het vliegtuig.

Zelfs de duurste campers ter wereld kunnen niet tippen aan de prijs van deze privéjet!

9. Boeing BBJ MAX 9 – €105 Miljoen

Boeing BBJ MAX 9 - Price, Specs, Photo Gallery, History - Aero Corner

Er zijn verschillende Boeing Business Jets (BBJ), die allemaal meer dan €91 miljoen kosten.

Maar de duurste (en grootste) van de BBJ MAX line-up is de BBJ 737-9 (MAX 9). Aan dit privévliegtuig hangt een prijskaartje van maar liefst €105 miljoen.

Natuurlijk is dit ook een enorm vliegtuig, met meer dan 1000 vierkante meter vloeroppervlak.

Het is ook opmerkelijk comfortabel, met een privé-slaapkamer met sfeerverlichting, een ruime conferentieruimte, meerdere eet- en loungeruimten en een overvloed aan monitoren en televisies. In wezen is het hele Boeing BBJ MAX 9 vliegtuig één gigantische business class cabine.

Hoewel dit privévliegtuig niet zoveel mensen kan herbergen als de Boeing 757 van Donald Trump, met een limiet van acht passagiers, is het nog steeds een luxueus vliegtuig dat heel veel te bieden heeft.

De Boeing BBJ MAX 9 is als een vliegend kantoor en een thuis weg van huis, waardoor ‘s werelds meest invloedrijke en belangrijke zakenmensen zelfs onderweg kunnen blijven werken. Omdat het ruim is en goed is uitgerust voor praktisch elke behoefte, is het een kostbaar goed.

8. Boeing BBJ 787-9 – € 267 miljoen

Verschillende van ‘s werelds duurste privéjets zijn net zo groot (zo niet groter) als commerciële vliegtuigen, en de Boeing BBJ 787-9 is daar een fantastisch voorbeeld van.

Dit enorme vliegtuig kan tientallen passagiers naar vrijwel elke bestemming vervoeren. Maar door zijn grootte is het niet bepaald welkom om te landen op kleinere, regionale vliegvelden.

Het interieur van de cabine is ongeveer 5,5 meter breed, dus reizigers hebben genoeg ruimte om rond te lopen, van een goede keuken te genieten en van het uitzicht te genieten. Wat passagiers aan boord van dit vliegtuig kunnen doen, hangt natuurlijk af van de wensen van de koper.

Omdat dit vliegtuig is ontworpen als de privé, persoonlijke versie van de meer traditionele commerciële Boeing 787, kunnen kopers het aanpassen zoals ze willen. Dit betekent dat elke Boeing BBJ 787-9 uniek is voor de eigenaar.

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan dit soort personalisatie. Deze privéjet kost €267 miljoen, exclusief de kosten voor het interieur.

Luxe en vliegbereik zijn de redenen achter het ongelofelijke prijskaartje van deze privéjet.

Dit vliegtuig kan immers van Londen naar Australië vliegen zonder een pitstop te hoeven maken om bij te tanken. Elke jetsetter die het gedoe van commerciële vluchten wil overslaan, zal zeker dol zijn op deze Boeing jet!

7. Airbus ACJ330-900 – €270 Miljoen

Als je op zoek bent naar een privéjet die je in één sprong (of moeten we zeggen, vlucht) over de hele wereld kan brengen, dan zou de Airbus ACJ330-900 wel eens de juiste investering kunnen zijn.

Hoewel dit privévliegtuig een ietwat pittig prijskaartje heeft van €270 miljoen, heeft het een bereik van 9.900 zeemijlen. Ter referentie: de omtrek van de aarde is ongeveer 21.600 zeemijl.

Dus in theorie kan de Airbus ACJ300-900 je zo ongeveer halverwege de wereld brengen zonder bij te hoeven tanken. Maar als je dit privévliegtuig wilt uitrusten met de meest luxueuze meubels en toebehoren, kun je een extra (en waarschijnlijk forse) prijs verwachten.

De Airbus Corporate Jets (ACJ) zijn prijzig vanwege hun uitzonderlijke bereik (hoe ver ze kunnen vliegen zonder bij te tanken) en aanpassingsmogelijkheden.

De Airbus ACJ330-900 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften en voorkeuren van alleen de grootste concerns, en de prijs komt overeen met die intentie.

6. Airbus ACJ350-1000 – € 334 miljoen

Niet alle privéjets zijn gebouwd voor zaken. Sommige, zoals de Airbus ACJ350-1000, zijn gebouwd voor comfort en extravagantie. Misschien is dat de reden waarom dit vliegtuig een gigantisch prijskaartje heeft van €334 miljoen!

We hebben het over volledig aanpasbare interieurs met alles wat je nodig hebt om van je tijd in de lucht te genieten, van meerdere privé-slaapkamers en eetruimtes tot lounges en badkamers op ware grootte. Je zou zelfs een privé kunstgalerie kunnen installeren in een van deze ruime privéjets.

Natuurlijk is het bereik van 11.100 zeemijl van dit vliegtuig ook indrukwekkend, net als het luchtfilter systeem van ziekenhuiskwaliteit.

Deze Airbus is eigenlijk een vliegende Rolls-Royce. Nee, serieus, dit privévliegtuig is uitgerust met twee Rolls-Royce Trent XWB 97 motoren!

Al met al maken de hoogwaardige onderdelen, het innovatieve ontwerp en de aanpasbaarheid van dit vliegtuig het een natuurlijke keuze voor welgestelde gezinnen en stellen die naar verre bestemmingen willen vliegen.

5. Boeing BBJ 777-9 – €414 Miljoen

Als het gaat om de duurste privéjet lijn ter wereld, zijn de Boeing BBJ vliegtuigen zo’n beetje koning.

Hoewel andere privévliegtuigen misschien een hoger prijskaartje hebben, bestaat dit rijtje uit enkele van de duurste privéjets ter wereld, waaronder de Boeing BBJ 777-9. Dit is zelfs het duurste privévliegtuig ter wereld. Dit is zelfs het duurste van alle Boeing BBJ vliegtuigen.

De Boeing BBJ 777-9 kost maar liefst € 414 miljoen (dat is bijna een half miljard euro) en heeft een bereik van ongeveer 11.330 zeemijlen, waarmee het vliegbereik van mindere privéjets in het niet valt. Hij is ook erg ruim, met meer dan 3600 vierkante meter cabineruimte.

Stel je eens voor hoeveel makkelijker het zou zijn om naar de duurste plekken te reizen als je deze privéjet zou bezitten!

Het interieur van dit privévliegtuig is volledig aanpasbaar en omdat het zo ruim is, kun je er een heel huis aan kamers in kwijt.

Maar afgezien van de ruimte, is de belangrijkste reden dat dit vliegtuig zo duur is het bereik. Er zijn immers maar weinig andere privéjets die zo’n indrukwekkende vliegafstand hebben!

Bovendien zijn BBJ jets gemaakt voor de elite van de wereld, waaronder rijke zakenmensen en overheidsfunctionarissen. In wezen zijn ze duur omdat ze gemaakt zijn voor de meest welgestelde vliegers.

4. Boeing 747-8 VIP van Greenpoint Technologies – €448 miljoen

We zullen misschien nooit weten wie de eigenaar is van de Boeing 747-8 VIP, een jumbojet die in 2015 is aangepast door Greenpoint Technologies. Maar van wie hij ook is, één ding is zeker: dit enorme privévliegtuig is veel geld waard, ongeveer €448 miljoen om precies te zijn.

Maar als je bedenkt dat dit vliegtuig een restaurant aan boord heeft, meerdere slaapkamers (waaronder acht gastenkamers) en een volwaardige eethoek, dan wordt het hoge prijskaartje een stuk logischer. Er is zelfs een conferentieruimte voor zakelijke vergaderingen tijdens de vlucht!

Dit privévliegtuig lijkt meer op een vijfsterrenhotel in de lucht dan op een krap passagiersvliegtuig of een piepklein privévliegtuig.

Elke centimeter is bedekt met weelderig meubilair en een elegante inrichting. Het enige dat verraadt dat het om een vliegtuig gaat (en niet om een luxe herenhuis of hotel) zijn de zijramen!

3. Alisher Usmanov’s Airbus A340-300 “Bourkhan” – Tot €457 Miljoen

Weinig vliegtuigen hebben een specifieke naam naast hun modeltype en registratienummer. Maar de Airbus A340-300 van Alisher Usmanov is geen gewoon vliegtuig.

Dit privévliegtuig met de naam “Bourkhan” is een beetje een mysterie en er zijn slechts een handvol foto’s van het luxueuze interieur online beschikbaar. Maar we weten wel dat deze aangepaste Airbus A340-300 Usmanov tussen de €274 en €457 miljoen heeft gekost, waardoor het een van de duurste privéjets ter wereld is.

Bourkhan is een van de grootste privévliegtuigen in Rusland en waarschijnlijk ook een van de meest luxueuze. We kunnen wel raden dat de grootte en het interieur (inrichting, kamers, etc.) ten grondslag liggen aan de hoge geschatte waarde.

2. Airbus A380 van de Saoedische prins Al Waleed – € 457 miljoen

Zoals je je misschien kunt voorstellen, kunnen leden van koninklijke families zich de mooiste vervoermiddelen veroorloven, waaronder privéjets. Maar de Airbus A380 van Saudische prins Al Waleed zou de zaken echt naar een weelderig niveau hebben getild.

We zeggen “zou hebben” omdat dit privévliegtuig nooit volledig is gerealiseerd. Helaas gingen de investeringen van prins Al Waleed het jaar nadat hij was begonnen met het ontwerpen van het concept voor zijn vliegende Airbus paleis omlaag.

Maar als dit privévliegtuig (dat ongeveer €457 miljoen waard zou zijn geweest) was voltooid, dan was dat wel gelukt:

 • Een lift
 • Een concertzaal
 • Een ruime directiekamer
 • Een garage

Het lijdt geen twijfel dat dit straalvliegtuig duur zou zijn geweest vanwege de vele kamers, de enorme afmetingen en de luxe voorzieningen.

De wereld rondvliegen in een vliegtuig met meerdere stallen en een concertzaal (compleet met vleugel) is niet goedkoop! Helaas is dit vliegtuig nooit volledig gerealiseerd, deels omdat het zo’n dure onderneming was.

1. Air Force One VC-25B – € 603 Miljoen

Het duurste privévliegtuig is de Air Force One VC-25B, die momenteel wordt ontwikkeld door Boeing. Dit privévliegtuig heeft een kostprijs vóór belastingen van € 603 miljoen, hoewel Boeing (tot nu toe) meer dan € 1 miljard heeft verloren bij de poging om het te bouwen.

Hoewel deze verbeterde versie van het presidentiële Air Force One vliegtuig nog niet helemaal af is, is het nu al het duurste privévliegtuig aller tijden. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom, want het Air Force One vliegtuig is ontworpen met zowel comfort als veiligheid in het achterhoofd.

De huidige Air Force One (een Boeing 747-200B VC-25A) heeft bijvoorbeeld tonnen hi-tech communicatieapparatuur. Het is in wezen een vliegende bunker!

Elk voertuig dat ontworpen is om de president van de Verenigde Staten te vervoeren zal een fortuin waard zijn.

Dat geldt voor de nog in ontwikkeling zijnde Air Force One VC-25B, de US Presidential State Car (een van de duurste Cadillacs aller tijden) en alle eerdere Air Force One vliegtuigen.

Maar de hoger dan verwachte kosten van de VC-25B die wordt gebouwd om het huidige privévliegtuig van Air Force One te vervangen, zijn te wijten aan onverwachte vertragingen in de productie door de COVID-19 pandemie, stijgende inflatiekosten en problemen met de toeleveringsketen.

Volgens de huidige schattingen zal het toestel uiteindelijk in 2026 klaar zijn om de lucht in te gaan, hoewel het misschien al in 2024 af is.

Hoeveel kost de gemiddelde privéjet?

Een privéjet kan slechts € 1 miljoen kosten, maar de meeste nieuwe privéjets kosten enkele miljoenen euros.

De prijs varieert afhankelijk van de grootte, leeftijd en technische mogelijkheden van het vliegtuig. Over het algemeen geldt: hoe groter en geavanceerder het privévliegtuig, hoe hoger het prijskaartje.

Het is ook de moeite waard om te weten dat privéjets, net als superjachten en de duurste zeilboten, extra kosten met zich meebrengen.

Jaarlijks onderhoud, brandstofkosten en hangaar kosten kunnen snel oplopen. Eigenaren van privéjets geven elk jaar miljoenen uit om hun vliegtuigen op te slaan en te onderhouden.

Natuurlijk zijn degenen die het geld hebben om een privéjet te kopen vaak rijk genoeg om deze extra kosten te betalen.

Wat is de duurste privéjet?

Het duurste privévliegtuig ter wereld is de Air Force One VC-25B. Dit vliegtuig van € 603 miljoen zal waarschijnlijk ergens in 2026 klaar zijn om op te stijgen en te landen.

Hoewel de plannen voor dit nog niet voltooide privévliegtuig in 2018 rond waren, hebben meerdere factoren voor tegenslag gezorgd in de ontwikkeling van het vliegtuig. Boeing heeft zelfs meer dan € 1 miljard verloren in een poging om het contract voor dit prijzige vliegtuig uit te voeren.

Laat een reactie achter