Tatoeages waren ooit exclusief voor zeelieden, inheemse volken en militairen. Tegenwoordig zijn ze een veelgebruikte manier om je huid te versieren en je verlangens, liefdes en voorkeuren uit te drukken. Maar terwijl de gemiddelde tatoeëerder tussen de €69 en €228 per uur rekent, zijn er ook tatoeëerders die veel hogere prijzen per uur rekenen!

De duurste tatoeëerder aller tijden is Joaquin Ganga van Ganga Tattoo in West Hollywood, Californië. Deze artiest rekent €91.378 per dag, wat neerkomt op €11.422 per uur. De artiest beperkt zich tot het werken in sessies van 8 uur en niet meer dan één sessie van 8 uur per dag.

Als je overweegt om een tatoeage van hoge kwaliteit te laten zetten en je hebt genoeg geld om te investeren, dan kun je misschien een van de volgende tatoeëerders inhuren. Er is tenslotte een reden waarom deze artiesten hoge premies vragen voor hun inkt!

Hier zijn de 10 duurste tatoeëerders aller tijden:

  1. Joaquin Ganga – Tot €11.422 per uur
  2. Don Ed Hardy (Gepensioneerd) – Tot €2.284 per uur
  3. Scott Campbell – tot €1.828 per uur
  4. Keith Scott McCurdy (Bang Bang) – Tot €640 per uur
  5. Ami James – Tot €457 per uur
  6. Anil Gupta – Tot €411 per uur
  7. Stephanie Tamez – Tot €366 per uur
  8. Paul Booth – Tot €283 per uur
  9. Jonathan Valena (JonBoy) – Minimaal €274 per uur
  10. Kat Von D – Tot €192 per uur

10. Kat Von D – Tot €192 Per Uur

Net als ‘s werelds duurste kledingmerken, worden verschillende van de best betaalde tatoeëerders internationaal geroemd om hun werk van hoge kwaliteit. En dankzij televisieshows als Miami Ink en LA Ink is Kat Von D een van ‘s werelds meest herkenbare en geliefde tatoeëerders.

Kat Von D (volledige naam Katherine von Drachenberg) begon haar opleiding tot tatoeëerder toen ze nog maar 16 was. Ze heeft dus al meer dan twintig jaar ervaring.

In 2008 vestigde ze een Guinness World Record voor het tatoeëren van de meeste mensen in een periode van 24 uur. Hoewel dit record in minder dan een jaar werd verbroken, ging alle opbrengst van het recordzettende tatoeëren naar liefdadigheid, waardoor Kat Von D’s reputatie als tatoeëerder met een hart van goud werd versterkt.

Na meer dan tien jaar bij High Voltage in Los Angeles te hebben gewerkt (en ongeveer €192 per uur te hebben gevraagd voor tatoeages), besloot Kat Von D een belangrijke verandering in haar leven aan te brengen. Ze sloot haar tattoo salon en verhuisde naar het kleine stadje Vevay, Indiana.

Er zijn twee redenen waarom de tatoeages van Kat Von D zo duur waren. Ten eerste was er haar ervaring.

Tatoeëerders kunnen veel geld vragen op basis van hun ervaringsniveau. Omdat Kat Von D’s carrière als tatoeëerder al in haar tienerjaren begon, was ze een van de meest ervaren artiesten aan de westkust.

Maar roem speelde ook een rol bij haar prijsstelling. Miljoenen mensen zagen haar werk dankzij Miami Ink en LA Ink, waardoor de vraag naar haar tatoeages toenam. Daarom moest ze haar prijzen aanpassen aan de grotere vraag. Er zijn tenslotte maar zoveel uren in een dag en met zo’n enorme uitbarsting in populariteit betekenden hogere prijzen dat ze alleen de meest serieuze en toegewijde klanten kon aannemen.

9. Jonathan Valena (JonBoy) – Minimaal €274 per uur

Als je een tatoeëerder bent, is een van de beste manieren om veel geld te verdienen het scoren van een sessie met een beroemdheid. Dat is zeker wat Jonathan Valena, beter bekend als JonBoy, heeft geholpen om een van de best betaalde tatoeëerders aller tijden te worden.

In 2015 zette JonBoy een witte stip op het topje van Kendall Jenner’s middelvinger. Daarna steeg zijn populariteit explosief en werd hij een van de meest gevraagde tatoeëerders in New York City, zo niet in de hele wereld.

JonBoy rekent minimaal €274 per uur en is gespecialiseerd in kleine tatoeages van nauwelijks een paar centimeter (als dat al zo is). Een van zijn klanten betaalde €411 voor een sessie van 20 minuten!

Toch is dat maar een druppel op een gloeiende plaat vergeleken met de prijzen die JonBoy voor zijn werk heeft gevraagd. Maar waar gaat dit geld naartoe?

Volgens een rechtszaak die in 2021 tegen de artiest werd aangespannen, niet naar huur. Valena zou zelfs meer dan €91.378 achterlopen met huurbetalingen toen de rechtszaak werd gepubliceerd. Je kunt alleen maar hopen dat zijn hoge serviceprijzen hem zullen helpen om de rechtszaak te schikken.

JonBoy’s tatoeages zijn ongelooflijk duur vanwege zijn roem en vaardigheid.

Geïnspireerd door andere legendarische tatoeëerders zoals Dr. Woo, onderscheidt JonBoy zich met zijn minimalistische stijl van andere artiesten. En het feit dat hij een van de meest invloedrijke beroemdheden ter wereld, Kendall Jenner, heeft geïnkt, maakt hem een veelgevraagd artiest.

Het duurt meestal maanden om een afspraak te maken met JonBoy, hoewel hij af en toe open shopdagen aanbiedt in Bar Moxy in NYC die op volgorde van binnenkomst zijn.

8. Paul Booth – Tot €283 per uur

Hoewel dure tatoeages meestal worden geassocieerd met artiesten die in Los Angeles of Miami wonen, zijn een aantal van de rijkste tatoeëerders gevestigd in New York City.

Deze begaafde artiesten kunnen vaak meer dan gemiddelde prijzen vragen voor hun werk dankzij hun reputatie, jarenlange ervaring en puur talent. Paul Booth is zo’n tatoeage genie in de Big Apple.

Met tientallen jaren ervaring is er bijna niets dat Booth niet kan. Hij is zelfs de eerste tatoeëerder die is opgenomen in de prestigieuze National Arts Club!

Maar zijn prijzen per uur weerspiegelen zijn vele prestaties en onderscheidingen. Je kunt tot €283 per uur verwachten voor een tatoeage van Paul Booth. Dat is exclusief de verplichte aanbetaling van €457.

Paul Booth is een meester in arceren, een van de meest ingewikkelde en uitdagende aspecten van het maken van hoogwaardige zwart-wit tatoeages. Zijn vaardigheid en talent maken hem tot een veelgevraagd tatoeëerder, niet alleen in New York City maar over de hele wereld.

Maar Booth produceert ook een breed scala aan kunst, dus zijn tijd is zeer beperkt. Daarom zijn zijn prijzen hoger dan gemiddeld vanwege het beperkte aanbod en de grote vraag naar zijn werk.

7. Stephanie Tamez – Tot €366 per uur

Sommige tatoeëerders bieden tatoeages aan voor klanten die binnenlopen, terwijl anderen gebruik maken van een afsprakensysteem. Maar Stephanie Tamez is een artiest wiens tatoeages zo exclusief zijn dat ze alleen verkrijgbaar zijn in een privéstudio in New York City, This Time Tmrw.

Deze zeer decoratieve tatoeages variëren van volledige mouwen tot volledige rugstukken, die allemaal ingewikkelde ontwerpen met precieze lijnen bevatten. De gelukkigen die een afspraak kunnen maken met Tamez kunnen rekenen op €366 per uur voor haar werk, wat een kleine prijs is gezien haar vaardigheid.

De tatoeages van Tamez zijn duur vanwege haar talent. Het werk van de gemiddelde tatoeëerder verbleekt in vergelijking met Tamez’ gedetailleerde inktwerk, waardoor ze een zeer gewilde artiest is voor mensen die willen genieten van tatoeages van de hoogste kwaliteit.

6. Anil Gupta – Tot €411 per uur

Veel dingen in de Big Apple kosten meer dan in een dorp of kleine stad, waaronder tatoeages. Maar als je op zoek bent naar een van de beste stukjes inkt voor je zuurverdiende geld, ga dan naar Inkline Studio NYC.

Deze tattoo salon heeft verschillende getalenteerde artiesten, waaronder tattoo legende Anil Gupta.

Gupta begon zijn tattoo-carrière toen tatoeages nog illegaal waren in New York City (tussen 1961 en 1997). Hij werd al snel een held van de underground tattoo-industrie dankzij zijn indrukwekkende vaardigheden en tot nadenken stemmende ontwerpen.

Een tatoeage van Gupta is een enorme eer en de artiest vraagt een vergoeding voor deze onderscheiding. Een consult bij Gupta kost maar liefst €183 en klanten betalen meestal €411 per uur voor zijn werk.

Iedereen die ook maar een beetje weet over de NYC tattoo scene heeft gehoord van Anil Gupta. De reputatie en vaardigheden van deze artiest hebben er mede voor gezorgd dat hij een van de meest iconische en veelgevraagde tatoeëerders is, vandaar de hoge prijzen.

5. Ami James – Tot €457 per uur

Als je fan bent van Kat Von D, is de kans groot dat je van Ami James hebt gehoord. James is immers een van de eigenaren van Love Hate Miami, de tatoeagesalon die werd gebruikt om de hitshow Miami Ink te maken.

Deze show heeft er niet alleen toe bijgedragen dat Kat Von D een wereldberoemde tatoeëerder is geworden. Het zorgde er ook voor dat Ami James in de schijnwerpers kwam te staan en genereerde een waanzinnige vraag. Zoals je zou verwachten vertaalde deze vraag zich in hogere prijzen per uur, waarbij James tot €457 voor zijn werk vroeg.

Als je een kleine tatoeage van Ami James krijgt die ongeveer een uur duurt, heb je al meer uitgegeven dan sommige mensen aan de duurste concertkaartjes! Natuurlijk is een concert maar een tijdelijke ervaring, terwijl een tatoeage van Ami James een leven lang mee kan gaan.

Ami James heeft een divers portfolio dat varieert van eenvoudig zwart-wit gestileerde afbeeldingen tot complexe abstracte full-back stukken. Zijn vaardigheden zijn ongelooflijk gevarieerd, waardoor hij een natuurlijke keuze is voor de meeste klanten.

Natuurlijk zijn zijn vaardigheden niet de enige reden waarom hij een veelgevraagd tatoeëerder is. Zijn tijd in Miami Ink heeft ook bijgedragen aan zijn populariteit, waardoor de prijzen voor zijn werk altijd ver boven het gemiddelde zullen liggen.

4. Keith Scott McCurdy (Bang Bang) – Tot €640 per uur

Keith Scott McCurdy, beter bekend als Bang Bang, heeft samengewerkt met een aantal van de beroemdste mensen van de afgelopen eeuw om unieke en prachtige tatoeages te creëren. Enkele van zijn klanten zijn Justin Bieber en Rhianna, maar dat is slechts een kleine greep uit de beroemdheden die hij bedient.

Omdat Bang Bang voornamelijk werkt met beroemdheden uit het topsegment, rekent hij veel meer dan de gemiddelde tatoeëerder. We hebben het dan over €640 per uur voor wat inkt, ongeacht de grootte of complexiteit van de tatoeage.

Je kunt een eersteklas Bang Bang tattoo scoren door een van de twee Bang Bang NYC locaties te bezoeken en McCurdy zelf te vragen.

De belangrijkste reden waarom de tatoeages van Bang Bang zo duur zijn, is ongetwijfeld dat hij een van de meest gewilde celebrity tatoeëerders is. Dankzij zijn goedbetaalde klantenkring kan hij veel geld vragen voor zijn werk. Natuurlijk speelt zijn talent ook een rol bij de prijs.

3. Scott Campbell – Tot €1.828 per uur

Sommige tatoeëerders werken voornamelijk met huid, terwijl anderen getalenteerde artiesten zijn die hun werk in meerdere soorten media laten zien. Scott Campbell is een van de laatsten.

Campbell studeerde aanvankelijk biochemie aan de Universiteit van Texas, maar zijn liefde voor illustratie en kunst zorgden ervoor dat hij zijn carrièrepad veranderde. Hij heeft unieke tatoeages en kunstinstallaties gemaakt, vaak met hyperrealistische afbeeldingen van surrealistische of macabere scènes.

Over het geheel genomen is Campbell een van de meest veelzijdige tatoeëerders op deze planeet. Maar hij is ook een van de duurste.

Het eerste uur met Campbell kost je €1.828, en elk extra uur kost €183. Dus tenzij je duizenden te besteden hebt aan een unieke tatoeage, kun je waarschijnlijk het beste voor een andere artiest kiezen.

Voor een beetje perspectief zou je voor de prijs van één uur onder Campbell’s naald kunnen investeren in een paar van de duurste zonnebrillen!

Reputatie kan de carrière van een creatief persoon maken of breken. Scott Campbell heeft een uitstekende reputatie die hem heel succesvol en zeer winstgevend heeft gemaakt.

Natuurlijk komt die reputatie niet uit het niets.

Campbells aparte stijl en ongelooflijke vaardigheid hebben hem geholpen om de veelgevraagde tatoeëerder te worden die hij vandaag de dag is. En door deze vraag vraagt Campbell zulke hoge prijzen voor zijn tijd en werk.

2. Don Ed Hardy (Gepensioneerd) – Tot €2.284 per uur

Als je eind twintig bent of ouder, is het bijna onmogelijk om Don Ed Hardy niet te kennen.

Natuurlijk ben je misschien meer bekend met het modemerk Ed Hardy dan met Don Ed Hardy zelf, zeker als je bedenkt dat de tatoeëerder in 2006 met pensioen ging. Toch blijven de klassieke tatoeage stijl en de afbeeldingen die met Hardy worden geassocieerd bestaan, waardoor hij een veelgevraagd artiest is die slechts af en toe tatoeages zet.

Voor zijn pensionering rekende Hardy €1.371 per uur. Sinds zijn pensioen rekent hij volgens de geruchten tot €2.284 per uur.

Degenen die het geluk hebben om de kunstenaar te overtuigen om hun huid van inkt te voorzien, zijn waarschijnlijk ook gebonden aan privacy overeenkomsten, omdat Hardy zijn tijd liever besteedt aan kunst en aan het genieten van zijn gezin. Dus tatoeage sessies zijn nu zeldzaam en worden nauwelijks tentoongesteld.

Don Ed Hardy wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de tatoeage subcultuur, die hielp om de status van subcultuur naar de mainstream te brengen. Maar zijn ontwerpen werden ook iconisch in de jaren 2000, toen de Ed Hardy kledinglijn het publiek stormenderhand veroverde en ongelooflijk populair werd.

Door deze populariteit kon Hardy torenhoge prijzen vragen voor zijn unieke tatoeages, waardoor ze tot de duurste van het begin van de 21e eeuw behoorden.

Toch veranderen jongere artiesten de tattoo-industrie op een aantal unieke manieren. En sommigen, zoals Joaquin Ganga, zetten Hardy’s hoge prijzen per uur in de schaduw.

1. Joaquin Ganga – Tot €11.422 per uur

De duurste tatoeëerder aller tijden is Joaquin Ganga. Deze artiest rekent €91,378 per dag, wat neerkomt op €11,422 per uur, omdat de artiest zichzelf beperkt tot het werken in sessies van 8 uur en niet meer dan één sessie van 8 uur per dag.

Veel van Ganga’s tatoeages kosten honderdduizenden dollars. Deze Spaanse tatoeëerder rekende bijvoorbeeld €182.756 voor een werk op de dijen van rapper Lil Durk in 2022. Het complete werk duurde 16 uur (twee sessies van 8 uur). Maar deze tatoeage is waarschijnlijk niet de duurste die ooit door Ganga is voltooid.

Toch, als je op zoek bent naar inkt van de hoogste kwaliteit, kun je misschien beter een afspraak maken bij Ganga Tattoo in West Hollywood, Californië.

Populariteit, vaardigheidsniveau en innovatieve tatoeëertechnieken maken Ganga tot een van de meest gewilde tatoeëerders ter wereld.

Verschillende populaire rap artiesten en beroemdheden, waaronder Lil Uzi Vert, Post Malone en Lebron James, hebben Ganga ingehuurd voor uitgebreid tattoo werk. Hij is dan ook een veelgevraagd artiest die het zich kan veroorloven om uitzonderlijk hoge prijzen te vragen voor zijn diensten.

Ganga is ook zeer vakkundig. Hij is gespecialiseerd in het maken van zeer gedetailleerde meesterwerken die meer op foto’s lijken dan op gestileerde afbeeldingen. Deze kunstwerken maken Ganga tatoeages ook tot een kostbaar product.

Tot slot zijn er de tatoeagetechnieken van Ganga.

Deze artiest is een van de weinigen die verdoving gebruikt (No Pain by Ganga) bij het zetten van volledige of grote tatoeages bij klanten. Hoewel het gebruik van een anesthesist de prijs per tatoeage verhoogt, zorgt het er ook voor dat klanten zich comfortabel voelen tijdens elke sessie van meerdere uren.

Wat is de duurste tatoeage?

Het is een uitdaging om te bepalen welke tatoeage de duurste is, omdat veel beroemdheden die investeren in dure tatoeages voor het hele lichaam de uiteindelijke kosten tamelijk geheim houden.

Toch beschouwen veel mensen de “diamanten tatoeage” van Yair Shimansky als de duurste tatoeage ter wereld, zelfs ondanks het gebrek aan inkt en de tijdelijke aard.

Deze “tatoeage” werd gemaakt in 2013 en was in wezen decoratief lichaamswerk met tientallen vastgelijmde diamanten. De uiteindelijke waarde van deze tatoeage was maar liefst €844.334.

Als je meer wilt weten over de duurste tatoeages op basis van inkt, kun je het werk van Joaquin Ganga bekijken. Deze tatoeëerder heeft tatoeages van meerdere dagen gezet, waarvan sommige met prijzen die ver in de buurt van de zes cijfers liggen.

Wat is de duurste tatoeëerder aller tijden?

Joaquin Ganga is de duurste tattoo artiest aller tijden, dankzij zijn diepgaande full-body tattoo werk. Degenen die het geluk (en de rijkdom) hebben om een tatoeage van Ganga te laten zetten, worden meestal verdoofd om de lange sessies draaglijker en comfortabeler te maken.

Ganga mag dan verantwoordelijk zijn voor het maken van de duurste inkttatoeages. Maar zijn werk wordt vaak overschaduwd (in termen van kosten) door de Shimansky diamanten tattoo. Deze tatoeage kostte iets minder dan €1 miljoen en wordt beschouwd als de duurste tatoeage aller tijden.

Bekijk deze gerelateerde artikelen om meer te ontdekken over ‘s werelds duurste levensstijlen en levensstijlervaringen!

Laat een reactie achter