Aan bewust en duurzaam leven kleeft bij sommigen toch nog een bepaal stigma. Ben jij ook zo iemand die daarbij gelijk moet denken aan geitenharenwollensokken en hutjes op de hei? Onterecht, want het zijn zeker niet alleen maar van die zweverige typjes die toch al op de centjes moet letten die met hun milieu-impact bezig zijn. Juist als je je een wat luxer leven kunt permitteren, heb je vanwege de financiële ruimte meer mogelijkheden. Heb jij bijvoorbeeld al eens gedacht een zonnepanelen, maar geen zin in al het gedoe om ze te laten installeren? Hieronder lees je hoe dat regelt.

Zonnepanelen zonder rompslomp

zonnepanelen-tuin

De energieprijzen zijn het afgelopen halfjaar onder andere vanwege de oorlog in Oekraïne behoorlijk gestegen. Hoewel jij waarschijnlijk niet wakker ligt vanwege mogelijke financiële problemen hierdoor, is het toch zonde maandelijks honderden euro’s zomaar te zien verdwijnen. Wil jij je energierekening ook een beetje laag houden? Dan zijn zonnepanelen een goede optie. Heb je alleen geen zin in het hele gedoe van uit moeten zoeken hoeveel panelen er geplaatst kunnen en moeten worden, een bekwame installateur te vinden die kwaliteit levert zonder dat het de hoofdprijs kost en ook nog eens de btw-teruggave uitbesteden? Koop dan je zonnepanelen bij Greenchoice!

Hoe gaat dan in zijn werk?

Aan de hand van een korte online vragenlijst bepaalt een expert de ideale hoeveelheid zonnepanelen voor je woning. In een technisch rapport worden de optimale plaatsing van de zonnepanelen op het dak vastgelegd, eventuele obstakels die een negatieve invloed op het rendement van de panelen hebben en het uiteindelijke verwachte rendement. Aan de hand hiervan neemt een installateur contact op om een afspraak te maken. In de meeste gevallen duurt het plaatsen van de zonnepanelen maar een dag. Superhandig tot slot is de btw-service van Greenchoice. Hiermee besteed je het hele proces van de btw-teruggave én alle administratie die daarbij komt kijken uit, maar heb je toch het voordeel van korting op de aanschaf en installatie.

Tip: Voor de momenten dat je zonnepanelen niet genoeg elektriciteit opwekken ben je toch nog afhankelijk van een energieleverancier. Je woning nog wat duurzamer maken? Kies dan voor elektriciteit die is opgewekt uit Nederlandse windenergie.

Zonnepanelen: een win-win-win

zonnepanelen

Wil je duurzamer gaan leven, maar heb je geen zin om in te moeten leveren op comfort? Of ergens heel veel tijd, moeite of geld in te moeten steken? Hierboven heb je kunnen lezen dat zonnepanelen eigenlijk een prima investering zijn. Je wekt zelf duurzame energie op, dus je energierekening wordt lager. Daarnaast wordt ook je woning meer waard. Naast deze financiële voordelen verklein je ook je ecologische voetafdruk. Heb je tien panelen op het dak liggen, dan scheelt dat al gauw 1500 kilo CO2-uitstoot jaarlijks. Een win-win-win-situatie dus eigenlijk!

Laat een reactie achter