Het is natuurlijk gemakkelijk en handig om naar een grote winkel bij je in de buurt te gaan en een trui van €20 te kopen. Maar wat als je een trui van €20 zou kunnen krijgen die duurzaam is gemaakt en een andere persoon heeft ondersteund? Ik zeg niet dat het kopen van duurzame mode altijd voordelig is, maar het KAN gedaan worden. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen!

1. Kies voor leer 

Bruine leren lage sneakers

Leer gaat extreem lang mee – Er worden zelfs nog steeds leren slippers uit de Romeinse tijd opgegraven! Bij Sacha kan je in ieder geval een ruime keuze uit leren schoenen vinden en online bestellen.

2. Volg (duurzame) fashion blogs 

Als je dit artikel aan het lezen bent, doe je dit waarschijnlijk al, wat natuurlijk geweldig is! De meeste ethische blogs doen het onderzoek voor jou. Ze verifiëren betrouwbare merken en hebben meestal een soort overzicht met merken waar jij vol vertrouwen van kunt kopen. Door blogs te volgen, krijg je toegang tot kortingscodes, weggeefacties en andere speciale aanbiedingen, die bloggers misschien voor je hebben.

3. Investeer in kwaliteitsproducten, niet in hoeveelheid

Met ethische en duurzame mode kan je echt geld besparen. Voordat ik ethisch begon te winkelen, waren de kledingstukken die ik vaak koos, gemaakt van ongelooflijk dun weefsel en zouden ze na de eerste wasbeurt echt al pillen. Sinds de bewuste consument in mij wakker werd, merkte ik echter dat de kleding die ik nu koop, is gemaakt van materialen van betere kwaliteit en bedoeld is om lang mee te gaan. Daarom hoef ik die mooie trui niet elke paar maanden te vervangen en ben ik op de lange termijn geld aan het besparen.

Investeer in een aantal leuke klassieke stukken, die je kunt aandoen of combineren voor de gelegenheid, zodat je voldoende gebruik kunt maken van elk kledingstuk. Je hebt tegenwoordig zelfs duurzaam bamboe ondergoed van Bamboo Basics. Als je in eerste instantie aan bamboe denkt, zou je waarschijnlijk niet 123 aan kleding denken. Toch is bamboe kleding heel fijn en duurzaam om te dragen. Het is dan ook de perfecte optie om meer duurzame kleding te kopen.

bamboe-kleding-Infographic-web

Credits: Bamboo basics

4. Meld je aan voor newsletters en volg ethische merken op social media

Ethisch winkelen gaat op dezelfde manier als winkelen bij een ander merk. Ze sturen kortingsbonnen, hebben een uitverkoop aan het einde van het seizoen, vakantieaanbiedingen en gewone uitverkopen. Ik heb het over kortingen van 10-50% en meer. Je zult verrast zijn hoe betaalbaar ethisch mode kan zijn.

5. Ruil kleding met vrienden

kleuren kleding

Verzamel je huisgenoten en nodig je vrienden uit om hun ongewenste kleding mee te nemen. Zet lekkere muziek op en bestel een pizza. Dit zorgt niet alleen voor een leuke sociale bijeenkomst, maar je kunt een paar nieuwe stukken aan je kledingkast toevoegen zonder dat jouw kleren bij het vuil eindigen.

6. Koop buiten het seizoen

In maart is er veel winterkleding in de uitverkoop. Hoewel je er op dat moment misschien niet veel gebruik van zult maken, is kleding dan wel veel goedkoper.

Laat een reactie achter