Te midden van een toename van het aantal mensen die reizen voor hun plezier (vooral op de noordelijk halfrond) (huwelijksreizen, bruiloften, eenmalige gezinsvakanties), zullen er tussen juni en september zeker honderden mensen voor het eerst met een privé-jet vliegen. En hoewel er geen geschreven regels zijn over hoe je je moet gedragen aan boord van een privé-jet – los van de standaard universele regels van het vliegen inclusief juridische implicaties, waarvan je echt op de hoogte moet zijn – zijn er toch enkele nog onuitgesproken richtlijnen, die wel de moeite waard zijn om te overwegen voordat je aan boord gaat. Vergeet dit ook niet als je bent uitgenodigd.

1. Verwacht niet te veel, niet alles bij een privé-jet is inclusief

Natuurlijk is een privé-jet huren behoorlijk prijzig, de atmosfeer rondom de ervaring kan uniek aanvoelen en het vliegtuig dat je gaat insturen, zal je een luxe gevoel geven, maar al deze dingen mogen er niet voor zorgen dat je het onmogelijke mag verwachten. Natuurlijk wordt er goed voor je gezorgd aan boord met lekkere catering, je favoriete krantje ligt klaar etc. maar voor de duurste kaviaar en champagne zal je toch wat extra moeten betalen. Sommigen denken ten onrechte dat privé-jets alleen voor de superrijken zijn en daarom zijn de verwachtingen die reizigers hebben niet altijd juist. Dit is wat je wel kunt verwachten: je hebt zojuist een flexibele, persoonlijke en op maat gemaakte reis naar je bestemming gekocht, je komt sneller aan dan in vergelijking met een commerciële vlucht (geen standaard incheck proces) en je kunt ​​te allen tijde bij je bagage. Maar nee, je kunt niet van de piloten eisen dat ze boven in de lucht de route wijzigen of op het laatste moment verzoeken indienen. Daarnaast moet je ook zelf zorgen voor de transport naar het vliegveld. Parkeren op Schiphol is dan ook geen slecht idee. Check Airportdeal om jezelf een hoop geld te besparen.

binnen in een prive jet

2. Probeer geen foto’s van een privé-jet op social media te plaatsen

Het zal moeilijk zijn als je een enthousiaste gebruiker bent van de sociale media om je privé-ervaring niet te delen. Wij weten hier alles van. Maar vooral als je tijdens je reis bent uitgenodigd of op zakenreis bent, zal je gastheer het niet altijd op prijs stellen als je wordt getagd in een willekeurige tweet. Denk je ook niet? Het is ook niet voor niets een privé-jet… Maar als het een eenmalige reis met het hele gezin of je huwelijksreis is, kun je zolang je geen foto’s van de bemanning zonder hun toestemming plaatst, je ervaring gewoon delen.

3. Neem je huisdier mee, maar laat alles wel schoon achter

Een van de geweldige dingen om privé te vliegen, is dat je je huisdier mee kunt nemen. Hij kan op de stoel naast je zitten en zijn favoriete traktatie opeten. Dit is nog eens iets anders dan de reis in de bagageruimte doorbrengen zoals het geval is bij commerciële luchtvaartmaatschappijen. Maar afhankelijk van de particuliere aanbieder kunnen er wel regels zijn. Er wordt van je verwacht dat je de baas bent over je huisdier en dat je zijn gedrag, tijdens het opstijgen, turbulenties en landingen, controleert. Ze voor de reis goed verzorgen en ervoor zorgen dat ze geen modderige poten hebben, is al een goed begin. Neem tenslotte een zak mee om al het vuil in te stoppen (je begrijpt wat we bedoelen) en laat geen speciale verrassingen achter voor de bemanning.

4. Je hoeft geen kleding te dragen die indruk zal maken

Er goed uitzien is natuurlijk belangrijk, maar als je op pad gaat voor vrijetijdsbesteding, is het dragen van een smoking om er verfijnd uit te zien een beetje overdreven (tenzij je bestemming op enkele minuten van de kerk waarin je gaat trouwen verwijderd is). Comfort staat voorop en niemand, zelfs niet de bemanning of het personeel dat je zal helpen bij het inchecken, zal verwachten dat je in je mooiste outfit komt. Maar als je bent uitgenodigd op een zakenreis, moet je wel rekening houden met de traditionele informele of smart dresscode van een bedrijf.

Afbeeldingsresultaat voor prive jet

5. Boek van tevoren de privé-jet

Je kunt een privé-jet tot vlak voor vertrek boeken (soms wel tot enkele uren voor vertrek) maar over het algemeen is het advies om toch minimaal een aantal weken voor de vertrekdatum te boeken. Dit omdat de prijs van een privé jet vaak lager is een paar weken/maanden voor vertrek dan wanneer je één dag voor vertrek boekt. Dit komt omdat hoe langer je wacht hoe minder privé jets beschikbaar zullen zijn op de data die jij wilt vliegen, wat de prijs duurder zal maken. En daarbij of je nu zakelijk vliegt of op vakantie gaat met het hele gezin waarom zou je gestrest aan je droomvakantie beginnen en alles op het laatste moment regelen? Denk ook aan de bagage, het vervoer naar de luchthaven en de paspoorten. Hoewel ook het vervoer van en naar de luchthavens kan verzorgd worden door First Class Aviation. Check firstclassaviation voor alle privé-jet mogelijkheden.

Bonustip

Op VergelijkParkerenSchiphol.com zou je heel makkelijk parkeerplaatsen kunnen vergelijken.

Laat een reactie achter