Het is een enorm spannend moment: een eerste werkdag. Misschien is het nog wel spannender dan het sollicitatiegesprek dat eraan is voorafgegaan! Nu moet je het immers gaan waarmaken bij je nieuwe baan. Onthoud dat de eerste werkdag er een vol eerste indrukken is: je kunt dus maar beter je beste beentje voorzetten. Met déze tips zorg je voor de juiste verschijning.

Goede schoenen aan

schoenen matchen outfit

Wist je dat veel mensen als eerst naar je schoenen kijken, als ze je outfit checken? Reden dus om mooie schoenen aan te doen! Zorg ook zeker voor schone schoenen. Het lijkt misschien een detail, maar het vormt zeker een belangrijk onderdeel van je nette outfit. Met sierlijke laarzen dames zit je bijvoorbeeld sowieso goed: dit past bij vrijwel ieder werkveld. Al kun je tevens denken aan een schoen met een hakje, of een nette veterschoen.

Mooie tas mee

Heb je verschillende spullen bij je tijdens de eerste werkdag? Je wilt niet dat je zakken uitpuilen: dit maakt dat je rommelig overkomt. Kies liever voor een mooie tas, om je spullen in te stoppen. Een fraaie handtas dames is een uitstekende keuze: sierlijk en stijlvol. Een tas is trouwens wel een ideaal accessoire om toch nog een beetje mee op te vallen. Als je outfit verder vrij rustig is, kun je dus voor een tas in een knalkleur gaan, om maar iets te noemen. Het kan erbij helpen om beter te worden onthouden – dat kan in je voordeel werken!

Verzorgde outfit

dame-laptop-lach

Heb je al over je outfit nagedacht? Het is per branche wat verschillend welke outfit het best past, maar over het algemeen is het belangrijk dat je goed verzorgd voor de dag komt. Denk aan een sierlijke jurk. Of combineer een blouse met een nette broek. Kies in ieder geval iets waar je je comfortabel in voelt. En let op de details: is alles bijvoorbeeld netjes gestreken, en ruikt de kleding fris?

Juiste make-up

Je kunt zeker wat make-up dragen tijdens je eerste werkdag. Ook hierbij geldt weer: het ligt eraan welk werk je doet, en wat hier precies bij past. Maar met wat foundation en mascara zit je hoe dan ook goed. Ga voor een frisse look, zodat je helder en wakker overkomt.

Je beste humeur

date-man-vrouw-laptop

Vergeet tot slot uiteraard ook niet om goed gehumeurd over te komen tijdens je eerste werkdag. Je mag ook heus laten merken dat je het allemaal nog spannend vindt, daar is niets mis mee. Wees verder altijd vriendelijk, evenals geïnteresseerd in de nieuwe mensen die je ontmoet – stel ook gerust eens een vraag terug. Zo is die eerste werkdag direct gezellig!

Laat een reactie achter