Wat is er mis met stoelen? Het grootste voordeel aan stoelen is natuurlijk dat ze een rugleuning hebben. Dus als je een kamer hebt waar je regelmatig van plan bent om uitgebreid 12-gangen menu tehouden, dan wil je misschien stoelen kopen.

Echter zijn er ook eettafelbanken met rugleuningen. Die kunnen ook enorm veel voordelen hebben. We geven je vandaag 6 redenen waarom je een eettafelbank toch best wel handig kan zijn!

1. Het is de ideale toevoeging aan een open-floor look

Het mooie aan een open-vloer is dat het zelfs een kleine ruimte groot kan doen lijken. Als je dit effect wilt vasthouden, dan moet je niet te veel meubilair plaatsen. Banken zijn daarom ideaal omdat ze geen belemmering vormen voor hoe de kamers in elkaar overvloeien.

2. Het kan de eetkamer groter doen ogen

bakstenen woonkamer verlichting

Een opvolging op de overige reden, een bank zorgt ervoor dat de visuele flow niet verhinderd wordt, waardoor een ruimte groter lijkt. Als je echt krap zit met je ruimte, kies dan een bank die smaller is dan de tafel, zodat je hem onder de tafel kan schuiven wanneer deze niet gebruikt wordt. Wanneer je kiest voor een eettafelbank met rugleuning, zorg er dan voor dat de leuning het zicht in de interieur niet verstoord.

3. Het mixen en matchen van stoelen en banken is betaalbaarder

Een mooie stylingtip voor je eetkamer isom je tafel met verschillende stoelen te matchen. Helaas kan dit soms duur zijn. Een bankje vervangt al snel een paar stoelen waardoor je goedkoper uit bent.

4. Er passen meer mensen

leren eettafelbank

Als je gasten een beetje willen proppen, passen er meer mensen aan je tafel met een bankje, dan met stoelen.

5. Het biedt extra opbergmogelijkheden

Mijn meest favoriete design hack: als je meer ruimte in de keuken nodig hebt, kies je een eet-bank met laden, of een verborgen opbergplek, hier kan je gemakkelijk kleine keukenapparaten in opbergen.

6. Het brengt balans ten opzichte van een flinke eettafel

Sommige tafels hebben dikke poten en een dik tafelblad, waardoor ze het middelpunt van een kamer zijn. Door royalestoelen te kiezen, kan het wat kolossaal aanvoelen in de eetkamer. Een bankje kan de balans weer terug brengen door de tafel meer aan de grond te verankeren.

Laat een reactie achter