De voorbereidingen, die je moet treffen om een ​​nieuw restaurant te beginnen, kunnen overweldigend zijn. Er zijn van de financiering tot aan het personeel zoveel verschillende dingen, die je van tevoren moet overwegen.

1. Het hebben van een restaurant is een volledige baan

Dit concept moet eenvoudig genoeg zijn om dat te begrijpen. Het bezitten van een restaurant betekent vooral in het begin dat je het grootste deel van de tijd op je werk bent. Vind je het belangrijk om de weekenden, de feestdagen en de verjaardagen van je kinderen thuis te zijn?

Hoe zit het met een romantisch etentje op Valentijnsdag of het bijwonen van een leuk Oud & Nieuw feest? Wel jammer, want de kans is groot dat je die dagen juist aan het werk bent. Dat zijn namelijk gewoon werkdagen.

2. Ga er nooit van uit dat klanten massaal naar jouw restaurant zullen komen.

unieke restaurants indonesie

Het vergt een zekere mate van zelfvertrouwen om een ​​eigen zaak en dan met name een restaurant op te bouwen. En dat is een goede zaak. Maar loop niet op de zaken vooruit. Het openen van een restaurant is niet zoals in de film Field of Dreams. Als je de deuren opent, zouden ze kunnen komen. Of ze zouden gewoon kunnen zeggen dat ze zullen komen. Of ze kunnen één keer op komen dagen en nooit meer terugkomen. Ik wil niet al te… gemeen klinken, maar mensen zullen, als ze denken dat dat is wat je wilt horen, zonder na te denken tegen je liegen.

3. Denk goed na alvorens je familie en vrienden inschakelt

Ook al zijn er veel succesvolle familiebedrijven, inclusief restaurants, je moet oppassen voor het inhuren van iemand uit één van beide groepen.

Je verandert de hele dynamiek van de relatie wanneer je van een gezinslid of van een vriend de baas wordt.

4. Zorg voor een duidelijk bedrijfsplan

Een bedrijfsplan is met name nuttig voor mensen die nieuw zijn in de levensmiddelen-/restaurantindustrie. Terwijl je informatie voor het bedrijfsplan voor je restaurant onderzoekt, kun je problemen tegenkomen zoals licenties, regelgeving omtrent gezondheid en belastingswetten, die je niet eerder had overwogen. Ook moet je er altijd voor zorgen dat de boekhouding goed geregeld wordt en kan je het beste uitbesteden aan een externe partij zoals IBEO die zich speciaal op de Horeca ondernemer richt. Doordat IBEO veel kennis heeft van Horeca kennen zij de typische administratieproblemen van de ondernemer. IBEO geeft direct inzicht in actuele cijfers en marges. Zo weet je bijvoorbeeld of je nog goed zit met de marges op eten en drinken. Niet na het kwartaal, maar op elk moment, zodat je tijdig kunt bijsturen.

5. Onderzoek de financieringsmogelijkheden, die er beschikbaar zijn voor het beginnen van een nieuw restaurant

Veel mensen dromen ervan om een ​​nieuw restaurant te openen. Het vinden van voldoende financiering voor een nieuw restaurant kan voor veel mensen een groot struikelblok zijn. Check Swishfund.nl voor meer informatie.

6. Bestudeer de concurrentie

Mensen, die hun eigen restaurant willen openen, kijken vaak neerbuigend naar andere restaurants in de buurt. “Ik kan garnalen beter bereiden dan deze tent”. “Als ik dit restaurant had, zou ik nooit een TV in de bar hebben”. Pas op dat je persoonlijke vooroordelen niet mengt met het bedrijfsleven. Uiteraard is er iets aan deze andere restaurants, wat klanten aanspreekt. Zelfs als jij het idee van een TV in de bar niet leuk vindt, genieten de meeste andere klanten er wel van.

Vraag jezelf bij het bestuderen van de concurrentie af: waarom gaan mensen daar naartoe? Wat is de aantrekkingskracht? Zoek dat uit en bedenk hoe je dat naar je eigen restaurant kunt overbrengen of nog beter: doe iets unieks dat niemand anders aanbiedt.

7. Creëer een uniek menu

Het ideale menu van het restaurant biedt een balans tussen unieke gerechten en oude favorieten. Je wilt klanten intrigeren met een nieuwe kijk op voedsel, waarvan zij comfortabel zullen eten. Overweeg de standaard burger. Je kunt het in een klassieke vorm aanbieden – gewoon of met Amerikaanse kaas. En je kunt ook een unieke versie aanbieden, een die past bij het thema van jouw restaurant, zoals een hamburger met guacamole, peper, ham en kaas voor als je een Mexicaans restaurant hebt.

8. Kies een duidelijk concept voor jouw restaurant.

restaurant-bar-toronto

Niets is frustrerender (nou ja, ik weet zeker dat er meer frustrerende dingen zijn, maar deze irriteert me mateloos) dan een onduidelijk restaurantconcept.

Als een restaurant bijvoorbeeld meer dan 200 soorten bier aanbiedt, waarom heeft het dan toch nog kleden op de tafels liggen? Heb je een kleine brouwerij of een gastronomisch restaurant? Maak een keuze!

9. Kies de perfecte locatie.

Voordat je een bedrijfssplan maakt, een menu schrijft of naar de bank rent om een ​​lening aan te vragen, moet je eerst beslissen waar je je restaurant gaat vestigen.

De locatie van een restaurant is voor het succes net zo cruciaal als geweldig eten en een goede service. Het zal vele onderdelen van je restaurant, inclusief het menu, beïnvloeden. Als je al een bepaalde locatie voor jouw restaurant in gedachten hebt, raak dan niet al te enthousiast, totdat je weet of het over de juiste vereisten voor een succesvol restaurant beschikt.

10. Veronderstel nooit iets over het beginnen van een nieuw restaurant

Hoewel er duidelijke voordelen zijn om je eigen baas te zijn, zijn er ook serieuze nadelen, zoals bijvoorbeeld nooit een vrije dag hebben. Vrienden en familie kunnen je tot ‘s werelds beste kok verklaren, maar thuis koken en koken voor de massa zijn echt twee verschillende dingen.

Laat een reactie achter