Wie houdt er nou niet van een feestje waar tante Anne te veel Budweiser drinkt en het alfabet opboert? Maar soms vragen de feestdagen om een meer verfijnde aangelegenheid waarbij gasten worden uitgenodigd voor een diner.

Elegant en luxe gaan meestal hand in hand en hoewel sommige handige mensen, die een feest organiseren misschien iets elegants kunnen organiseren terwijl ze maar een beperkt budget hebben, moeten de meesten van ons denk ik toch iets meer willen uitgeven. Een mooi kerstpakket past daar bij perfect bij!

Hier zijn 10 tips voor het organiseren van de meest elegante kerstfeesten.

10. Uitnodigingen

De uitnodiging en de manier waarop je ervoor kiest om deze af te leveren, is de eerste indruk die je gasten van jou en je feest zullen krijgen, dus het versturen van een digitale uitnodiging is echt uit. Als je een goede indruk wilt maken, zonder te veel te hoeven uitgeven aan de uitnodigingen, zijn er talloze smaakvolle, voorverpakte opties te koop, die je met behulp van je printer wat feestelijke details kunt geven. Maar als er voor de uitnodiging voor je mooie feest kosten nog moeite gespaard hoeven te worden, huur dan een grafisch ontwerper in en investeer in een professionele printer om de uitnodigingen mee af te drukken. 

9. Denk ook aan decoraties voor buiten

kerstdecoratie buiten

Ken je die grote plastic kerstman, die meestal tijdens de feestdagen op het dak woont? Hij roept zeker gevoelens van nostalgie op, maar of het nu echt zo elegant is? Niet echt. Als je een luxe kerstfeest wilt vieren, moet je ook elegante decoraties voor buiten hebben waarmee je je gasten begroet en dit betekent meestal dat minder echt meer is.

8. Decoraties voor binnen

Dezelfde regel van minder is meer is ook van toepassing op de decoratie voor binnen tijdens het feest. Het eerste waarmee je kunt beginnen is om je kerstboom een make-over te geven en dan geen gouden engelenhaar of gekleurde lichten dit jaar.

kerstdecoratie

Begin met het kiezen van je kleurenpalet. Als je het beperkt tot één of twee kleuren, kun je het beste de elegante look bereiken, waarvoor je gaat. Haal dan de grootste boom die er in je kamer past en begin hem vol te hangen met witte lichten. Kies vervolgens voor één of twee van dezelfde ornamenten om in de hele boom terug te laten komen. Kies ook voor regelmaat op je schoorsteenmantel en voor op tafel en houd de rest van de decoraties tot een minimum beperkt.

7. Muziek

Maar heel weinig heeft zo’n impact op de sfeer als de muziekselectie en zacht is in dit geval de belichaming van elegantie. Je wilt een sfeer creëren, die voor gasten ontspannen is zodat ze comfortabel hun tijd kunnen doorbrengen en het tempo van de muziek die je kiest, zal hierbij ook een grote rol spelen.

6. Verlichting

openhaard kerst

Op de tweede plek qua impact op de sfeer van een kamer komt, na de muziek, natuurlijk de verlichting . Als je een open haard hebt, dan is een knappend vuurtje echt iets dat niet mag ontbreken. Met uitzondering van de kroonluchter in de eetkamer, moet de plafondverlichting uit blijven of op zijn minst worden gedimd.

5. Eten

Het gevoel van luxe omvat meestal ook hoe je het diner serveert en afhankelijk van de grootte van je feest heb je mogelijk niet genoeg zitplaatsen voor al je gasten. Als dat het geval is, zijn zware hors d’oeuvres in buffetvorm perfect aanvaardbaar.

4. Drankjes

champagne met ijs

Het ideale scenario voor een elegant kerstfeest is een goed gevulde bar vol met likeuren en veel mixdrankjes, vooral omdat je eindelijk de mogelijkheid krijgt om al je specialiteiten, die je in al die jaren hebt opgespaard, eindelijk eens te gebruiken.

3. Kledingvoorschrift 

Als je de tijd en het geld wilt uitgeven om een luxe feest te organiseren, dan wil je waarschijnlijk niet dat je gasten in truien en spijkerbroeken verschijnen. Als het bij de mensen, die je uitnodigt, past, maak er dan een Black Tie kledingvoorschrift van. Maar als een smoking voor sommige van je naasten een beetje moeilijk aan te komen is, vraag hen dan om gewoon in hun allermooiste kleding te komen. Wat je ook beslist, zorg ervoor dat je het kledingvoorschrift op je uitnodiging vermeldt.

2. Valet parking

Je wilt zeker niet dat je mooi geklede gasten verderop in de straat moeten parkeren en dan door de sneeuw een weg naar je huis moeten banen. In dat geval kun je overwegen om een valet parkingbedrijf in te huren. Natuurlijk kun het ook tegen een klein zakcentje je neef en zijn vrienden laten doen, maar vergeet niet dat ze niet verzekerd zijn als er iets gebeurt met een van de auto’s, die ze zullen gaan parkeren. Als je wilt voorkomen dat je gasten zich gedwongen voelen om een fooi te geven, kun je bijvoorbeeld aanbieden dat je de valets iets meer zult betalen en hen vragen om tips te weigeren.

1. Een klein aandenken

Welk elegant kerstfeest zou er nu compleet zijn zonder een klein aardigheidje voor je gasten om mee naar huis te nemen om zich die prachtige avond te kunnen herinneren? Je kunt het beste voor iets kiezen dat je gasten ook daadwerkelijk zullen gebruiken. Shop daarom bij ShopBuddies, waar je kunt profiteren van de hoogste cashback op je online aankopen!

kerstcadeau

Laat een reactie achter