Het heeft lang geduurd, maar deze maand belooft het dan toch flink koud te gaan worden. Als je toch wil gaan fietsen bij deze vriestemperaturen, moet je er uiteraard wel voor zorgen dat je er een geschikte fiets voor hebt.  Nou gingen we toevallig afgelopen week samen met Fietsenwinkel.nl op pad om toch in de winter lekker te kunnen fietsen. We zochten samen met Mamaliefde, Mamsatwork & Kampeermeneer uit hoe ideaal elektrisch fietsen in de winter eigenlijk wel niet is!

Aankomst in het Nationaal Fietsmuseum Nijmegen

koffie drinken fietsmuseum

Aangekomen in het fietsmuseum in Nijmegen, ging het fietsavontuur van start samen met Kampeermeneer, Mamaliefde & Mamsatwork. Onder het genot van een warme kop thee en appeltaart werden we goed geïnformeerd over de geschiedenis van Fietsenwinkel.nl. Zo kwamen we erachter dat, ondanks de succesvolle webshop, er toch nog altijd veel vraag is in de offline-markt. Bij fietsen willen veel mensen hoogstwaarschijnlijk toch nog altijd de fiets even testen en aanvoelen. Gelukkig is dat bij Fietsenwinkel.nl allemaal mogelijk!

De geschiedenis van de fiets

In het nationaal fietsmuseum van Nijmegen nam een gepassioneerde gids ons mee door de geschiedenis van de fiets. De fietsen waren wel zeker meer dan 150 jaar oud. Zo werden we aan het begin van de rondleiding bij de oudste fietsen gebracht. Dat waren dan ook bijna geen fietsen, aangezien er niet eens pendalen opzaten. De houten fietsen van toen waren dan ook echt alleen voor de mensen met flink wat geld. Erg indrukwekkend als je het vergelijkt met nu. En dan al helemaal met de elektrische fietsen die er tegenwoordig beschikbaar zijn.

fietsmuseum nijmegen

Elektrisch fietsen

Na een geslaagd bezoekje in het fietsmuseum mochten we zelf aan de slag. Gelukkig niet op een fiets van 150 jaar geleden, maar een elektrische Brinckers Bretagne M8. Dit model heeft maar liefst 8 verschillende versnellingen en 5 verschillende standen die je als het ware meehelpen qua kracht. Daarnaast zit de motor in het midden van de frame, waardoor je op de fiets een goede balans bewaard.

brinckers_m8

Zelf heb ik overigens weinig ervaring met elektrisch fietsen, maar ik had het altijd wel in gedachten om er aan te beginnen. Dit met name omdat het in de winter gewoon te koud is om op de scooter te rijden (al helemaal in Berlijn) en mijn werk net even te ver is met een “normale” fiets. Daarnaast doe ik al genoeg sport en is het voor mij puur een vervoersmiddel. Met elektrisch fietsen blijf je in ieder geval nog een beetje in beweging, maar hoef je uiteindelijk weinig kracht te zetten. Ideaal dus voor de winter en de lange afstanden.

Elektrisch on tour door Nijmegen

elektrische fiets

Nadat de fietsen goed waren ingesteld door een paar vriendelijke medewerkers van Fietsenwinkel.nl, konden we de elektrische fiets goed uittesten langs de Waal in Nijmegen. Als snel kwam ik erachter hoe ideaal een elektrische fiets wel niet eens en hoe weinig kracht je zelf hoeft in te leveren. Ondanks je zelf vrij weinig hoeft te doen, blijf je alsnog goed warm en is dit dus een prima vervoersmiddel voor de winter. Ik ben om!

Bijkomen in het Honig Complex

Uiteindelijk zijn we met de fietstocht geëindigd bij het Honig Complex in Nijmegen, een culinaire hotspot aan de Waal. We eindigde de geslaagde tour met een speciaal biertje en een super lekker plankje van Stoom.

stoom_nijmegen

Binnenkort testen we de elektrische fiets van Fietsenwinkel.nl nog veel uitgebreider, inclusief tips over hoe je met een elektrische fiets de winter goed kan doorstaan.

Laat een reactie achter