In de steeds maar groeiende wereld van de digitale valuta is Ethereum één van de meest veelbelovende technologieën op de markt. Sinds de ontwikkeling in 2015 zijn de digitale valuta met meer dan 45,836% gegroeid. De snelle groei van Ethereum heeft van paupers miljonairs gemaakt. Maar ondanks de torenhoge waarde, begrijpen maar heel weinig mensen wat Ethereum nu eigenlijk is of waarom het een goede investering kan zijn.

Voor degenen onder jullie, die niet weten wat Ethereum is, is het belangrijk om te begrijpen dat het véél meer is dan alleen maar digitale valuta. Ethereum is een open-source, openbaar, op blockchain gebaseerd gedistribueerd computerplatform en besturingssysteem. Dit betekent dat Ethereum vaak wordt gebruikt als een platform om baanbrekende applicaties te ontwikkelen (dApps genaamd). En de digitale valuta waarmee deze applicaties kunnen werken, wordt Ether genoemd.

Als je Ethereum koopt, koop je eigenlijk dus Ether. Maar in de investeringswereld van digitale valuta worden de termen Ethereum en Ether vaak door elkaar gebruikt. Voor velen betekent het kopen van Ethereum dat je geld steekt in één van die krachtigste blockchain-platforms die er zijn. En het potentieel voor dat platform is echter onbeperkt…

Voor beleggers, die nog steeds speculatief zijn, zouden de feiten over Ethereum die in deze exchange worden beschreven, moeten helpen om de technologie en het potentieel ervan beter te begrijpen. Wat nog belangrijker is, het zou je moeten helpen bij het begrijpen van de belangrijkste verschillen tussen Ethereum en Bitcoin – één van die andere toonaangevende digitale valuta’s op de markt…

1. Ethereum zou wel eens meer toepassingen kunnen hebben dan Bitcoin

four round silver-colored and gold-colored Bitcoins

Over het algemeen zijn digitale valuta’s aantrekkelijk voor klanten. Veel digitale valuta’s gebruiken blockchain-technologie en eindige marktkapitalisaties. Deze digitale valuta’s zijn hyperinflatiebestendig, niet gebonden aan grote banken en voor iedereen beschikbaar.

Dat gezegd hebbende, is de blockchain-technologie zeker één van de belangrijkste pluspunten achter de digitale valuta’s.

Bitcoin was echter de eerste munt, die ooit op een blockchain-netwerk werkte. Elke transactie, die plaatsvindt op de blockchain van Bitcoin, wordt vastgelegd in een ‘blok’. Dit blok wordt vervolgens aan een lange ‘ketting van blokken’ gehecht en zo ontstaat er een lange, onveranderbare en onkraakbare informatieketting. In het geval van Bitcoin is de blockchain een openbaar grootboek. En dat betekent dat iedereen, die deelneemt aan het netwerk, de transacties en de daaraan gekoppelde elektronische handtekeningen ook kan zien.

Dat gezegd hebbende, is het gebruik van de blockchain-technologie door Bitcoin vrij eenvoudig. Ethereum gebruikt de technologie echter heel anders en biedt ook meer belofte aan zowel de ontwikkelaars als de valutaliefhebbers.

Ethereum is geschreven in de Turing-complete codeertaal. Om een computer Turing compleet te maken, moet deze in staat zijn om elk algoritme te gebruiken. Door de Turning-complete taal kan elk script op Ethereum worden uitgevoerd. De blockchain van Ethereum registreert dingen ook veel sneller dan die van Bitcoin – het verwerkt transacties in 12 seconden in plaats van de 20 minuten van Bitcoin.

Dit maakt de blockchain van Ethereum het allerbeste netwerk om een bedrijf of een programma te ondersteunen. Het vermogen om problemen met nauwkeurigheid en met precisie op te lossen, is werkelijk ongeëvenaard. De snelheid en het vermogen van Ethereum om te fungeren als een platform voor dApps heeft al van tientallen bedrijven de aandacht getrokken, die allemaal strijden om de eerste te kunnen zijn, die mogelijk gebruikmaakt en profiteert van het potentieel van de blockchain van Ethereum.

Dit brengt ons bij ons volgende punt: honderden grote bedrijven steunen Ethereum.

En velen van hen proberen op dit moment om deze technologie in hun bedrijf te integreren…

2. Ethereum wordt ondersteund door meerdere bedrijven die in de Fortune Global 500 staan

Ethereum logo

Eén van de sterkste bewijzen voor de langetermijn vooruitzichten van Ethereum is de Enterprise Ethereum Alliance (EER). In februari 2017 besloten meerdere grote bedrijven – waaronder tientallen Fortune 500-bedrijven – om te gaan samenwerken aan de bevordering van de Ethereum-netwerktechnologie, met als doel om deze in hun bedrijf op te kunnen nemen. Deze groep omvat bedrijven zoals Intel, Microsoft, JPMorgan, BP en Thomson Reuters. Nu, in 2018, bestaat de EER uit meer dan 200 leden.

Deze bedrijven nemen echt niet lichtvaardig risico’s. Ze hebben hun weg naar de top weten te bereiken door briljante beslissingen van leidinggevenden en door voortdurend bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Ethereum nam sterk toe nadat de EER openbaar werd en grote namen kwamen als hongerige investeerders op Ethereum af.

Deze bedrijven willen Ethereum om tientallen redenen. Ze willen het platform niet alleen vanwege de snelheid en de efficiëntie, maar ze willen ook vanwege de mogelijkheid om slimme contracten uit te voeren het netwerk van Ethereum. Voor degenen onder jullie die niet bekend zijn met slimme contracten, moet je weten dat het een contract in computercode is, dat interacties kan aangaan. Ik zal je een voorbeeld geven: in de fysieke wereld heb je een overeenkomst met je broer of je zus dat als jij ze slaat, zij je terug mogen slaan. Als je een klap uitdeelt, kunnen zij dus wraak nemen.

Stel nu dat deze interactie plaatsvond in de codewereld. Een slim contract ontvangt de eerste overtreding (jij slaat jouw broer of zus) en voert vervolgens de juiste reactie uit (jouw broer of zus slaat jou terug). Je hebt slimme contracten nodig om zaken efficiënt te laten verlopen. En voor een blockchain-netwerk zijn die natuurlijk van onschatbare waarde.

De ontwikkelaar van Ethereum, de 23-jarige Vitalik Buterin, heeft Ethereum ontwikkeld om met slimme contracten te kunnen werken. Voordat hij Ethereum creëerde, was Buterin nauw betrokken bij Bitcoin en blockchain. Hij realiseerde zich al snel dat het onvermogen van Bitcoin om slimme contracten te verwerken een grote tekortkoming van het valutanetwerk was.

Het netwerk van Ethereum beschikt over een zogenaamde Ethereum Virtual Machine (EVM), die slimme contracten verwerkt en dienovereenkomstig kosten berekent of beslissingen neemt. De EVM zou de bedrijfsprocessen snel kunnen versnellen en de efficiëntie over de hele linie kunnen verhogen. Elke actie die plaatsvindt, krijgt onmiddellijk de juiste reactie. Het maakt niet uit of het om een betaling, een transactie, een vraag etc. gaat.

En in de zakenwereld is efficiëntie natuurlijk geld.

Daarom zie je zoveel trendsetters in de EER. Deze bedrijven hebben CEO’s, die trends keer op keer hebben voorspeld.

Ze weten dat ze, door een first-mover te zijn en dit soort technologie te integreren hun bedrijven voor potentiële monumentale groei in de toekomst kunnen positioneren.

En investeerders nemen er goede nota van.

In de loop van 2017 kwamen investeerders massaal naar elk bedrijf dat aan het woord blockchain was gekoppeld. Veel van deze bedrijven gebruiken waarschijnlijk de blockchain-technologie niet goed. Een goed voorbeeld zou een afdeling van Hooters zijn, die een op digitale valuta gebaseerd beloningsprogramma heeft uitgebracht, dat op blockchain werkt.

Als je echter de juiste bedrijven kunt vinden die met blockchain-technologie werken – met name Ethereum en andere geavanceerde blockchains – dan zouden die bedrijven een goede gok kunnen zijn terwijl de blockchain-technologie de snelheid maar blijft verbeteren.

Ethereum kan uiteindelijk uitbreiden en in elk bedrijf worden geïntegreerd. En dat brengt ons bij ons laatste punt: bankacceptatie en algemeen gebruik…

3. Ethereum wordt door financiële instellingen opgenomen

Momenteel zijn niet veel technologieën zo goed gepositioneerd als Ethereum om door instellingen te worden overgenomen. En deze overname begint bij de instellingen, die digitale valuta mogelijk kunnen vernietigen: de banken.

Bitcoin is een beetje de slechterik in de bankwereld. Het vormt een bedreiging voor ons huidige geldsysteem – een bedreiging, die het in de ogen van veel individuen veel waarde geeft.

Maar banken kijken vriendelijk naar het netwerk van Ethereum, waardoor ze kunnen gedijen in onze wereld die steeds meer digitaler wordt.

Bank of America is de eerste financiële instelling, die met de Ethereum-blockchain werkt. Het bedrijf bracht een op Ethereum gebaseerde app op de markt, die klanten moet helpen bij het beveiligen van hun transacties.

Deze app is gemaakt met de hulp van Microsoft en met als doel om de algemene acceptatie van de Ethereum-technologie te versnellen.

De applicatie verpakt klantinformatie in blockchain-pakketten, die alleen toegankelijk zijn voor de betrokken private partijen van de transactie. Dit voorkomt dat de informatie per e-mail wordt verzonden, wat meerdere privacykwesties elimineert.

Maar zowel Bank of America als Microsoft willen dat de applicatie méér is dan een beveiligingsbron. Het moet een pionier zijn en het vertrouwen van het publiek winnen.

Dit zal één van de eerste op Ethereum gebaseerde applicaties zijn, waarmee consumenten dagelijks zullen communiceren.

De adoptie van de technologie gebeurt langzaam en vaak zonder dat consumenten het weten.

Wanneer consumenten hun MacBooks upgraden of nieuwe iPhones kopen, worden ze door Apple begeleid om nieuwe technologieën toe te passen. Velen verwachten dat iets vergelijkbaars zal gebeuren met de blockchain van Ethereum, die langzaam door grote bedrijven zal worden geïntegreerd en vervolgens in de loop van de tijd naar hun klanten zal doordruppelen.

Maar grote bedrijven, die de massale acceptatie pushen, zal Ethereum een voorsprong krijgen op de andere technologieën.

En beleggers moeten er ook rekening mee houden dat Ethereum de enige technologie is, die door grote instellingen wordt ingebouwd – ook al hebben deze bedrijven al meer dan 10 jaar de tijd gehad om met Bitcoin samen te werken. Dat alleen al laat de winstgevendheid op lange termijn van Ethereum zien…

4. Hoe kun je het kopen?

Het valt niet te ontkennen dat Ethereum een krachtige technologie is, die niet alleen bedrijven maar ook ons wereldwijde valutasysteem kan bevorderen.

Momenteel is Litebit een populaire digitale exchange. Met Litebit kunnen beleggers Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen. In de toekomst kunnen er meer veelbelovende digitale valuta’s worden toegevoegd.

Wanneer je je aanmeldt bij Litebit, kun je betalen via een bankoverschrijving of met een creditcard.

Als je ervoor kiest om Litebit niet te gebruiken, zijn er veel andere digitale valuta exchanges. Wees echter voorzichtig en doe je onderzoek. Met de digitale valuta goudkoorts zijn de valuta-oplichters digitaal geworden. En er zijn nep-exchanges die jouw betaling accepteren en je nooit de beloofde munten verstrekken.

De beste manier om dit te controleren, is door naar de domeinnaam van de website te kijken. Als er geen ‘https’ voor de naam staat, investeer dan niet. Deze website is niet veilig en niet versleuteld. En meer dan waarschijnlijk is het oplichterij.

Laat een reactie achter