Begin 2000, toen Moncler zich van een outfitter- tot een designer-merk ontpopte, kregen steeds meer vervalsers interesse in het merk. Een gemakkelijke manier om imitaties van Moncler te verkopen, is voornamelijk via Markplaats, eBay, iOffer en andere valse webwinkels. Daarnaast plaatsen sommige verkopers ook nog eens het merknaam Moncler in het webadres, wat is bedoeld om nietsvermoedende kopers voor de gek te houden, door hen te laten denken dat het om een legitieme site gaat.

De markt wordt tegenwoordig overspoeld met goedkope Moncler jassen, polo’s, mutsen, zomerjassen en bodywarmers. Op een gegeven moment realiseerde mensen dat er replica artikelen werden gemaakt toen een Moncler jas van rond de €800 opeens €80 kostte. Toen hebben de vervalsers simpelweg de prijzen verhoogt, zodat het minder opvalt dat het om een fake Moncler product gaat. De kwaliteit van de vervalsingen is natuurlijk ook in de loop der jaren toegenomen, zodat het behoorlijk moeilijk is geworden om een origineel van een replica te onderscheiden. Daarom zoeken veel mensen hulp, omdat ze niet zeker weten of het artikel dat ze gekocht hebben of van plan zijn te gaan kopen nu origineel is of niet. Nou helpen wij hier graag een handje bij!

We weten allemaal dat Moncler behoorlijk veel geld kost, dus hieronder helpen we je om niet opgelicht te worden.


1. Check het logo

Het logo van een Moncler jas is een goed aspect om te bekijken wanneer je een neppe Moncler wilt spotten. Als vuistregel geldt dat het Moncler logo op de linker mouw van de jas zit met uitzondering van enkele “Karakorum” modellen die helemaal geen logo hebben. Modellen van vóór 2002 hebben geen logo. Je kunt een fake Moncler jas ook herkennen door de grootte van het logo. Tussen 2005 en 2010 was het logo groter dan voorheen, hoewel kleinere logo’s ook in deze periode nog te vinden waren. Vanaf 2011 ging het weer terug naar de kleine maat. Bij een echte Moncler jas is het logo veel gedetailleerder geborduurd. Bij een fake Moncler is dit veel minder (zie afbeelding hieronder). Als een logo er “plat” uitziet of als het lijkt dat het erop geprint is, let op! Alle geborduurde logo patches zijn identiek van de ene Moncler tot de andere. Het valt allemaal anders uit.

fake en echt moncler logo

2. Controleer de labels 

Het Moncler label bevindt zich normaal gesproken in het midden bovenaan aan de binnenkant van de jas (behalve bij een omkeerbare jas). Bekende uitzonderingen hierop zijn de eerste Karakorum-modellen, die het label aan de binnenkant van de linkerzak hebben zitten, evenals enkele K2-modellen, die het label aan de rechter onderzijde van de jas hebben. Bij sommige Badia- en Bady-modellen bevindt het label zich boven het merkje. De nieuwste jassen van de zomercollectie hebben het label aan de linker onderkant zitten.

Er zijn ook zeldzame gevallen waarbij de labels linksboven het merkje in de jas werden genaaid. Het maatlabel van Moncler heeft normaal gesproken dezelfde kleur en is gemaakt van hetzelfde materiaal als het Moncler label. Er zijn op Marktplaats Moncler jassen te zien met een blauw of bruin merklabel en een wit maatlabel, wat dus niet klopt. Het maatlabel bevond zich op veel modellen, maar niet allemaal, direct onder het merklabel aan de linkerkant. Vanaf 2007 is het echter verplaatst naar het bovenste uiteinde van de naad aan de linkerkant en de kleur is sindsdien altijd wit geweest. Als je op de plaats van de materiaal-/onderhoudslabels ook een maatlabel ziet, pas dan op.

De Moncler labels voor materiaal/onderhoud bevinden zich altijd aan de linkerkant aan de binnenkant van de jas (aan de zijkant). Als je ze ergens anders ziet, pas dan op want dan is het product nep! Er was ook een verzoek van een persoon met betrekking tot het label “NORME AFNOR” dat zich links aan de binnenkant bevindt, samen met de labels voor materiaal/onderhoud. Aan ons ​​werd gevraagd of de jas nep was omdat het juiste woord in het Duits “NUE DAUNE” was. Blijkbaar is dit een typefout en een controle op vijf van mijn jassen onthulde dat vier van hen “NUE” zeiden in plaats van “NEU”. Slechts één jas toonde “NEU DAUNE” wat ook grammaticaal incorrect is, maar geen typefout.

Sinds ongeveer 2009 hebben alle damesjassen een klein etui voor de labels, maar geen van de herenjassen heeft dit etui. Niet alle Moncler jassen hebben het merklogo aan de binnenkant van de jas en voornamelijk de modellen uit begin 2000 hebben geen merklogo. Maar als er wel een logo is, bevindt deze zich altijd aan de linker onderkant aan de binnenkant van de jas. Dit label heeft een licht vervaagd uiterlijk.

Dus als je een product van Markplaats wilt kopen, vraag dan altijd om foto’s die ook de locatie van deze labels tonen en neem dus geen genoegen met alleen close-ups. Moncler labels zeggen gewoon “MONCLER” en er staat verder niets anders op. Modellen voor de Amerikaanse markt hebben normaal gesproken ook een “Made in…” label in de kraagnaad genaaid en meestal staan hierop namen van landen zoals Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Moldavië, maar ze zijn zeker NIET gemaakt in Frankrijk en ook niet in Italië!

Hieronder is het linker label duidelijk minder gedetailleerd dan het rechter. Bij het linker label gaat het dus om een neppe Moncler.

echt en nep moncler logo

3. Controleer het zogeheten Certilogo

Vanaf de collectie herfst/winter 2008 is er ook aan de materiaal-/onderhoudslabels een certilogo met een 12-cijferige identificatiecode toegevoegd, evenals een label met daarop de modelnaam. Het certilogo-label is een wit label van 2x2cm met daarop het Moncler logo in rode en blauwe letters en er staat een serienummer evenals een internetadres op de achterkant van het label. Moncler besloot echter om het gebruiksvriendelijke en effectieve certilogo systeem eind 2013 weer te veranderen in termen van merkbescherming met een meer basale en minder krachtige oplossing, die intern werd ontwikkeld. Het certilogo nummer dat kan worden gecontroleerd op de certilogo startpagina, leidt je naar de site Code Moncler. Je vindt op deze site een gedetailleerde handleiding over wat je moet doen, om erachter te komen of je een echte of neppe Moncler gekocht hebt. Nog niet helemaal zeker over het certilogo? Check dan de uitgebreide handleiding in de video hieronder.

4. Gebruik de QR Code

Sinds 2013 gebruikt Moncler zijn eigen beveiligde codesysteem. Allereerst is er een QR codelabel in de jas verwerkt waar informatie kan worden uitgelezen met je mobiele telefoon. Vervolgens kan je je jas registreren op Code Moncler (zelfde link als hierboven) en kun je je persoonlijke gegevens invoeren en zal het systeem de modelnaam, waaraan de code is gekoppeld, bevestigen.

De model-/stijlnaam staat op de tag met bovenaan het woord “INDUSTRIES”. Als de jas een match is, bedankt het systeem je voor de registratie en anders vraagt ​​het systeem je om via de e-mail contact op te nemen met de klantenservice.

De nieuwe jassen (geproduceerd na 2016) hebben een QR label dat er als de onderstaande afbeelding uitziet.

moncler qr code check

5. Controleer de knopen, ritsen en zakken

De overgrote meerderheid van de ritsen en de knopen op deze jassen (behalve de verborgen ritsen) hebben ofwel het woord “MONCLER” ingegraveerd of het Moncler logo. Als je een zilveren drukknoop ziet, zonder dat daarin iets is gegraveerd, pas dan op! Alleen de allereerste modellen uit de late jaren 1990 of begin 2000 hadden geen logo op de ritsen, dus als je een nieuw model koopt en je geen logo ziet, dan gaat het om een replica Moncler! De meeste knopen op de authentieke Moncler jassen bevatten de tekst “FIOCCHI ITALY”, maar alle modellen vanaf 2011 kunnen ook knopen bevatten, waarop alleen maar “Moncler” staat. Deze jassen zijn dus ook 100% authentiek.

Oudere jassen kunnen ook knopen hebben waarop “ORIGINAL”, samen met cijfers of tekens (allemaal aan de binnenkant) staat. Moncler gebruikt nooit nylon ritssluitingen of zilveren cirkelvormige ritsen. De overgrote meerderheid van de nieuwste modellen van Moncler hebben zelfs LAMPO-ritsen (verwijzend naar de hoofdrits aan de voorkant van de jas, met uitzondering van de ritssluitingen op de zakken), maar aangezien er ook vervalste LAMPO-ritsen in omloop zijn, begon Moncler Vislon- (bijv. bij de Alpes-modellen) en Riri ritsen te gebruiken. De laatste worden alleen maar gebruikt voor de damesjassen.

Er zijn Moncler vervalsingen gezien waarbij de zak aan de verkeerde kant zit. Enkele zakken zitten altijd op de linkermouw of op de linker bovenhoek in het geval van herenjassen of rechts boven in het geval van damesjassen. De enige uitzondering, die tot nu toe is gevonden, is het ‘Chene’-model met wel een zak aan de linkerkant. Als je twijfelt, zoek het betreffende model dan op de site in het gedeelte “Collectie” op en bekijk de afbeeldingen. Hetzelfde geldt voor bont, want er werden namaakgoederen gezien waar de kap een pelsafwerking had, terwijl een echte jas van Moncler dit niet heeft!

ritsen moncler echte en neppe

6. Check het etiket

Er zijn vele neppe Moncler artikelen met een plastic driehoekige etiket in omloop, met zelfs een boekje en klein tasje voor extra knopen. Dus wanneer je denkt dat je een echte Moncler hebt gescoord, omdat de jas met al deze dingen wordt geleverd, betekent niet automatisch dat het om een originele gaat. Er is ook een zwaar kartonnen etiket in omloop, samen met een dun plastic etiket. Die plastic etiket vermeldt certilogo of QR code, afhankelijk van welke jas je hebt. De etiket die bij een echte Moncler wordt geleverd is een heldere plastic etiket met donkerblauw schrift, en de QR code wordt geleverd met wit plastic en zwarte print.

nep en echt moncler etiket

7. Bekijk de kleuren van de cartoon

De cartoon zou er net zo uit moeten zien als die aan de rechterkant. De kleuren zijn bij een originele Moncler niet zo helder als bij een neppe Moncler, zoals je hieronder duidelijk kunt zien. Links is een fake Moncler en rechts is origineel.

8. Check het Stof

Hieronder is een goed voorbeeld te zien hoe je een neppe Moncler van een echte kunt onderscheiden. De stof van de neppe moncler aan de rechterkant ziet er soort van “korrelig”uit, waarbij de stof van een originele Moncler aan de linkerkant er veel gladder uitziet.

Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan de uitgebreide handleiding hieronder eens.

Dus welke jas is nou nep als het gaat om de grote afbeelding bovenin? Juist ja, de linker!

Laat een reactie achter