De Adidas Yeezy schoenen van Kanye West zijn een van de populairste sneakers ter wereld.

Als je bedenkt dat alles wat de Jenner/Kardashian/West clan aanraakt binnen enkele minuten uitverkocht is, is het geen wonder dat deze sneakers ongelooflijk populair zijn.

De Yeezy sneakers behoren tot een nieuwe lijn van moderne schoenen die zowel comfort als stijl perfect combineren. Ze zijn in staat om casual outfits onmiddellijk te upgraden en zijn de statement sneakers van de nieuwe generatie geworden.

Om authentieke Adidas Yeezys te kopen, kan je het beste blijven bij erkende online retailers zoals Adidas, Amazon en Farfetch. Wil je Yeezy kopen op een Nederlandse site? Dan is Pirri ook een vertrouwde verkoper.

Deze winkels hebben de nieuwste Yeezy ontwerpen. Alleen sla snel toe, want deze populaire schoenen – vooral nieuwe releases – vliegen vrij snel uit de schappen.

Zoals gedocumenteerd behoren Adidas Yeezy sneakers tot de meest nagemaakte schoenontwerpen ter wereld vanwege hun enorme markt en beperkte productie. Daarom zijn er super veel neppe Yeezys in omvang.

Elk paar Yeezys is geproduceerd in een oplage van slechts 40.000 paar. Welke ontwerper op de planeet kan, consequent, 40.000 schoenen verkopen in slechts 2 minuten? Kanye West!

Ze zijn ook berucht als vrij dure sneakers, wat een van de redenen is waarom veel consumenten ervoor kiezen om te kopen van veilingsites als eBay en ongeautoriseerde winkels die goedkopere prijzen bieden.

Als je erover na hebt gedacht om online te kopen om jezelf een paar euro te besparen, zorg er dan voor dat je het product nauwkeurig inspecteert om te checken of het geen neppe Yeezys zijn!

Hier zijn zeven eenvoudige dingen die je kunt controleren om te bekijken of het om fake of echte Yeezys gaat.

1. Vergelijk label details met doos details

yeezy-boost-dozen

Als je Yeezy sneakers in een doos zitten, zorg er dan voor dat je het label en het etiket inspecteert en vergelijkt.

Aan de binnenkant van de schoen kun je een label vinden dat details aangeeft zoals de maat en het serienummer van de schoen. Deze details moeten overeenkomen met die op het label van de doos.

2. Controleer het golfpatroon

golfpatroon yeezy sneaker

De Yeezy Boost 350 heeft een kenmerkend golfpatroon op zijn Primeknit bovendeel. Op echte Yeezy schoenen moet de golf zijdelings zijn, met onregelmatige of verschillend grote golfafdrukken.

Neppe yeezy sneakers hebben golven die er meer uitzien alsof ze van boven naar beneden zijn gedrukt in plaats van van links naar rechts.

3. Controleer de middelste stiksels

Het zware stiksel in het midden van de schoen moet helemaal doorlopen tot aan de buitenzool. Je zou dit fysiek met je vingers kunnen controleren. Het stiksel eindigt precies onder de punt van de buitenzool.

4. Controleer de details van de hiel

hiel details yeezy sneaker

De hiel van een Yeezy schoen zit vol met ingewikkelde details. Let goed op het hiellipje, dat rode steekdetails heeft die gemarkeerd zijn met doossteken.

Het gestikte vierkante gedeelte van het lipje moet vijf steken bevatten, terwijl het rechthoekige gedeelte in het midden negen steken moet hebben.

Een ander detail om op te letten is de plaatsing van het hiellipje, dat slechts één centimeter van de hielkraag verwijderd moet zijn. Bij de meeste vervalsingen is het lipje een stuk verder weg gestikt, waardoor er een brede opening ontstaat tussen het lipje en de kraag.

5. Controleer de binnenzolen

De uitneembare binnenzolen hebben een Adidas merknaam en logo-opdruk. Voor fake Yeezys wordt meestal witte inkt gebruikt, terwijl de echte een wat grijstinten inkt hebben. Bij het verwijderen moet je zien dat de binnenkant van de schoen hetzelfde materiaal heeft als het bovenwerk.

Neppe Yeezys hebben meestal een goedkoop ogende witte stof die in de schoen is gestikt. De logo’s en merknaam op de binnen- en buitenzolen moeten ook in tegengestelde richting staan en er reflecterend (of als spiegelbeelden) uitzien als ze naast elkaar staan.

6. Controleer de buitenzool

buitenzool-yeezy-sneaker

Een van de belangrijkste details, die de neppe Yeezys vaak fout hebben, is te vinden op de buitenzolen. Aan de onderkant van de Boost zit een wit blootliggend deel dat bloemachtige reliëfs heeft.

Het patroon eromheen moet op beide schoenen getextureerd en onregelmatig zijn. Bij echte paren moet dit deel een beetje papperig aanvoelen, fake Yeezys zullen stugger en harder aanvoelen.

7. Controleer het logo aan de zijkant

kleine-logo-zijkant-yeezy-sneaker

Het Adidas logo en het YZY stempel staan op de binnenzijden van elk Yeezy paar. Deze moeten gecentreerd zijn en op het suède-achtige paneel staan. Vervalsingen hebben meestal niet gecentreerde logo’s, met lettertypes die een beetje groter zijn dan het origineel.

Let op de textuur van de zijpanelen, die fluweelachtig moet aanvoelen.


Zijn Yeezy sneakers op Marktplaats echt?

Nee, op Marktplaats worden meestal geen authentieke Yeezy’s verkocht. Het is beter om wat meer te sparen in plaats van een product van lage kwaliteit te kopen.

Wie maakt Yeezys en waar worden ze gemaakt?

Yeezy schoenen worden gemaakt in fabrieken van Adidas, voornamelijk in China. De multinational maakt echter ook schoenen in Cambodja en Puerto Rico.

Adidas werkt met ongeveer 800 onafhankelijke fabrieken uit de hele wereld die de producten in meer dan 55 landen vervaardigen.

Door de complexe toeleveringsketenstructuur van het bedrijf is het niet mogelijk om de authenticiteit van een paar Yeezys vast te stellen door simpelweg te kijken waar ze gemaakt zijn.

Zijn Yeezys gemaakt in Vietnam?

Volgens de meest recente lijst van fabrieken die schoenen voor Adidas maken, produceren de fabrieken in Vietnam geen Yeezys.

Waarom zijn Yeezys zo duur?

Hoewel Kanye West helpt een hype te creëren met zijn schoenontwerpen, is hij niet de belangrijkste reden waarom Yeezys zoveel waard worden. Het zit hem eerder in de beperkte aantallen die worden uitgebracht.

Wat betreft de gebruikte materialen en de afwerking komen zijn schoenen niet eens in de buurt met designerschoenen van vergelijkbaar geprijsde merken.

Laat een reactie achter