We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en op te laden; voor veel mensen betekent dat verschillende hobby’s en tijdverdrijf. De meesten van ons zouden genoegen nemen met een weekendje fietsen door het bos of een skitocht naar Oostenrijk, maar de rijken hebben vast hun jachten.

Oké, niet allemaal, maar hun favoriete bezigheden en sporten wijken over het algemeen af van de norm. Sommige mensen genieten van uitbundige activiteiten zoals het verzamelen van klassieke auto’s of het geven van jachtfeesten in het Caribisch gebied; anderen zijn fervente golfers; weer anderen zijn bereid om grote sommen geld te doneren aan goede doelen om de minder fortuinlijke burgers in de wereld te helpen.

Maar laten we nog niet oordelen; laten we in plaats daarvan meer te weten komen over de hobby’s en interesses van ‘s werelds rijkste mensen. We hebben er in ieder geval tijd en moeite in gestoken, het nodige onderzoek gedaan en een lijst samengesteld van de populairste hobby’s onder de rijke en beroemde mensen ter wereld.

Reizen

De noodzaak om de stad uit te gaan wordt steeds kleiner. Technologie verlaagt de transportkosten en vakanties worden steeds betaalbaarder, maar toch kunnen maar weinig mensen het zich veroorloven om meer dan een paar weken per jaar vrij te nemen om de wereld te zien.

De rijken in de wereld hebben echter de tijd en de middelen om maanden vrij te nemen en te reizen als hobby. Rijke mensen kunnen van de wereld genieten door eersteklas te vliegen, exotische locaties te bezoeken en in luxe hotels te verblijven.

Golf

golfbaan

Miljonairs zoals acteur Clint Eastwood en president Donald Trump hebben geen moeite om miljoenen neer te tellen voor lidmaatschappen op de meest prestigieuze golfbanen ter wereld. De torenhoge contributies kosten tienduizenden dollars vooraf.

Een weekend golfen is voor iedereen toegankelijk, maar weinig mensen zijn bereid om de tijd en het geld te investeren die nodig zijn om op de beste banen ter wereld te spelen. En als je naar de uithoeken van de wereld gaat om te golfen op de beste banen ter wereld, neem je je goedkope clubs niet mee.

Wijnmaken

Bijna elke rijke persoon heeft wel eens een goede wijn geproefd, maar voor een selecte groep is het gewoon niet goed genoeg. Sommige van de rijkste mensen ter wereld hebben als hobby wijngaarden gecultiveerd en wijn geproduceerd voor eigen gebruik.

De villa’s van beroemdheden hebben soms wijngaarden en kelders, en het is gemakkelijk voor A-listers om hun wijnen te produceren.

Equitation

paarden-race

Paardrijden wordt snel een populaire bezigheid onder de rijkste mensen ter wereld. Maar een paard houden is niet het makkelijkste of goedkoopste tijdverdrijf. Daarom is de kans dat mensen met een hoog inkomen dit tijdverdrijf beoefenen onevenredig groot.

Gokken

Waarom houden rijken van gokken? Het antwoord is eenvoudig: slimme mensen nemen eerder berekende risico’s. Ze hebben er plezier in. Ze amuseren zich terwijl ze het doen. Weddenschappen van een paar duizend dollar zijn meestal niet duur voor rijke mensen. Bovendien gaat gokken met hoge inzet vaak gepaard met een chique levensstijl, compleet met lekker eten, cocktails en een ontspannende omgeving. Soms, als ze zich vervelen in drukke plaatsen, kunnen ze zich wenden tot https://intikkertje.nl/ om online te gokken.

Je zou het niet helemaal mis hebben als je aannam dat vermogende particulieren niet het risico zouden nemen om geld te verliezen in een kansspel.

Een gokje wagen, of het nu in zaken is, investeren of het aangaan van een huurcontract, is waarschijnlijk hoe ze in de eerste plaats rijk zijn geworden.

Collecties bezitten

Kunst, antiek, uurwerken, juwelen en historische auto’s kunnen verzameld worden als tijdverdrijf. Dit is slechts soms een luxe bezigheid voor de rijken, maar het heeft de potentie om er een te worden. Je kunt van alles verzamelen, van postzegels tot oldtimers en vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Maar als je eenmaal begint, zal de spanning van de jacht op zeldzame en waardevolle goederen de kosten van je passie snel opdrijven. En nu wordt het spannend.

Racen in snelle auto’s

formule-1-redbull-auto

Rijke mensen en mensen met lef die hun bloed willen laten pompen, kunnen overwegen om autoracen als hobby te nemen. Ook al word je er niet gelukkig van, achter het stuur kruipen van een racewagen met hoge prestaties voor een paar rondjes over het circuit is gegarandeerd een opwindende ervaring.

Ze zullen er echter snel achter komen dat zelfs een paar minuten op het circuit al gauw van hun bankrekening kan halen.

Zeilen

Zeilen is een ander leuk tijdverdrijf dat ergens tussen onbetaalbaar en onbetaalbaar in zit. Zeilen is een populair tijdverdrijf onder de rijken en beroemden, die er op verschillende manieren van kunnen genieten, van het charteren van bescheiden zeilschepen tot het bezitten van grote, luxueuze jachten.

Zeilen is een eervolle bezigheid, maar feesten in de Caraïben met mooie vrouwen die dansen op het dek van je jacht is meer een hobby dan een sport – en erg duur.

Activiteiten in de sneeuw

De pistes zijn populair bij Hollywood A-listers. Skiën en snowboarden worden al bijna 300 jaar erkend als sporten, waardoor ze populair zijn bij beroemde mensen.

Als je dit echter fantastisch zou vinden, moet je onmiddellijk beginnen geld opzij te zetten. Skiën of snowboarden is astronomisch, met een liftkaart voor één dag die meer dan kost. Maar als je miljonair bent en wat geld achter de bank vandaan haalt, kun je een berghelling voor jezelf kopen en in alle rust skiën.

Lezen

boeken-bibliotheek

Het kan duidelijker zijn of de rijkste mensen ter wereld lezen omdat ze vrije tijd en geld hebben of dat het omgekeerde waar is. Lezen is echter een populair tijdverdrijf onder de rijkste mensen ter wereld.

Goed nadenken is een cruciale vaardigheid in de wereld van ondernemingen en fortuinen, en lezen is een hobby die helpt dit vermogen te cultiveren zonder de bank te breken, tenzij je een enorme bibliotheek opbouwt.

Jagen

Jagen lijkt misschien alledaags omdat in de natuur zijn geen speciale uitrusting of geldelijke investering vereist, maar dit is verre van de waarheid. De kosten van wapenbezit variëren sterk per land.

Jagen kan al snel financieel slopend worden als je de prijs van vergunningen, munitie en andere expeditiekosten meerekent. Bovendien gaat de prijs door het dak als de jager een ongewone soort wil, zoals groot wild in Afrika.

Laat een reactie achter