December zou een leuke maand moeten zijn, maar veel mensen ervaren vooral stress. Ze moeten een lekker feestmaal op tafel zetten, het huis moet opgeruimd worden zodat de visite zich thuis zal voelen en er moeten versieringen gekocht en opgehangen worden. Kortom, er is best nog wel wat werk te doen. Hoe kun je ervoor zorgen dat de feestdagen dit jaar stressloos worden? We geven je tips om de feestdagen beter en effectiever voor te bereiden.

Planning en lijstjes

lijstje

Maak alvast een planning en wat lijstjes. Plannen voor de feestdagen klinkt misschien als te veel, maar je zult zien dat het je een hoop stress bespaart. Schrijf alles op wat je de komende weken moet doen. Op deze manier maak je je hoofd leeg. Daardoor word je rustiger en daalt je stressniveau.

Je ziet op je lijstje makkelijk staan wat er nog moet gebeuren. Je weet op die manier ook welke zaken rondom de feestdagen je nog moet aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan versieringen, cadeautjes of het eten voor een waar feestmaal.

Denk na over cadeautjes

cadeaus

Cadeautjes krijgen is leuk, maar cadeautjes geven blijkt toch een stuk lastiger te zijn. Veel mensen merken dat ze toch niet zo creatief blijken te zijn. Wat geef je aan iemand die alles al heeft? Geld of een waardebon is ook zo afgezaagd en not done voor een speciale feestdag. Je zou een Adventskalender voor 2022 kunnen overwegen. Daarmee vier je de feestdagen echt samen. Adventskalenders zijn er in allerlei soorten, maar de kalender met elke dag een fijn verzorgingsproduct is toch wel een aanrader.

Geurkaarsen zijn ook een goed idee als cadeau. Daarvan kun je er immers nooit te veel van hebben. Het verhoogt de sfeer in huis en met de hoge gas- en energieprijzen dit jaar zijn wat kaarsen nooit erg..

Ga voor simpele cadeautjes. Denk er niet te veel over na. Het gaat immers om het gebaar, en niet om hoe speciaal of duur het is.

Sparen voor de feestdagen

pot-met-geld

Elk jaar hoor je dat december een dure maand is. En dat is ook zo. Je kookt uitgebreider, en al die ingrediënten kosten geld. Je koopt cadeautjes voor anderen en die zijn ook niet gratis. Voor je het weet geef je meer geld uit dan je had bedoeld. Daarom is het een goed idee om een budget op te stellen voor de feestdagen en zelfs te sparen.

Door geld achter de hand te houden voor de feestdagen, krijg je meer rust in je hoofd. Met een strak budget geef je ook niet meer uit dan je begroot had. Zo blijven de feestdagen ook echt leuk.

Laat een reactie achter