Soms moet je gewoon een geweldig feestje geven! Er gaat niets boven het uitnodigen en het zien van al je vrienden samen op dezelfde plek. Maar hoe organiseer je dat eigenlijk? Met voldoende planning, het juiste eten en muziek, een degelijke gastenlijst en een paar activiteiten wordt jouw feestje zeker een succes en misschien wordt het zelfs wel een traditie!

1. Zorg dat iedereen weet dat je een feestje geeft

Een feestje zonder gasten is geen feestje, dus zorg dat ze weten dat ze moeten komen. Je kunt tegenwoordig heel handig via Kaartje2go heel handig een uitnodiging versturen via internet. Zo bespaar je zelf een hoop tijd met het kopen van kaarten, postzegels en hoef je het niet met de hand te schrijven.

Stuur ze binnen een redelijke termijn van tevoren op. Als je van plan bent om je genodigden de opdracht te geven om vrienden mee te nemen, stuur de uitnodigingen dan niet te snel van tevoren anders zou de groep wel heel erg groot kunnen worden. Als je het toestaat dat vrienden andere vrienden meenemen, stel dan een limiet aan het aantal vrienden dat ze mogen meenemen, anders word je misschien overweldigd door een zwerm mensen die je zelf niet eens kent.

2. Kies uit gemak voor kant en klare cocktails

BACARDÍ Aged Rum Cocktails - trio-min

Heb je geen zin om zelf cocktails te maken voor je feestje? BACARDÍ® Rum brengt bartender kwaliteit cocktails naar de huiskamer met de lancering van Aged Rum Cocktails – drie premium, ready-to-drink cocktails gemaakt door enkele van de meest getalenteerde bartenders ter wereld. Met de nieuwe collectie Aged Rum Cocktails tover je binnen no time heerlijke, premium bar-quality cocktails op tafel, of je nu indruk wil maken op je gasten of juist toe bent aan wat me-time en jezelf wil verwennen. Liefhebbers van rum kunnen zo genieten van een unieke blend van de bekroonde BACARDÍ Aged Rums, waaronder BACARDÍ® Añejo 4 en BACARDÍ® Reserva 8, in een kant-en-klare cocktail. Geen stress meer voor het maken van lekkere drankjes op je feestje, ideaal!

3. Kies een locatie

Waar ga je het feestje houden? Wordt het een groot evenement of gewoon een gezellig samenzijn? Kan het bij jou thuis of bij een vriend thuis worden georganiseerd? Heb je een locatie zoals een specifiek restaurant, een bowlingbaan, een bioscoop of een park in gedachten? Zorg ervoor dat de locatie geschikt is voor de activiteiten die je wilt gaan plannen.

feestje locatie

Als je van plan bent om een ​​flink aantal gasten uit te nodigen en dit niet thuis kunt doen, moet je misschien vooraf een locatie reserveren om er zeker van te zijn dat je alle gasten kunt ontvangen. Het is om jezelf de beste kans te geven om alles geregeld te krijgen het beste om minstens één week van tevoren te reserveren. Zorg ervoor dat je op de uitnodiging een datum vermeldt om te laten weten als ze niet komen.

4. Bepaal een datum en een tijd voor je feestje

Als het een verjaardagsfeestje is, proberen de meeste mensen het feestje op die datum te houden. Anders is over het algemeen een avond in het weekend het beste, zodat jij en je gasten ’s ochtends geen kater hebben als ze naar het werk moeten. De meeste feestjes worden na het avondeten gegeven maar een brunch of een feestje in de middag is ook prima.

Zorg er ook voor dat je een datum kiest waarop de meeste van je gasten vrij zijn. Is er al een ander feestje of een evenement waarvoor waarvoor iedereen al heeft geboekt? Misschien moet je van tevoren even wat rondvragen om erachter te komen of dit het geval is.

Misschien moet je ook een eindtijd bepalen voor je feestje. Op die manier weten je gasten wanneer ze op huis aan moeten en niet bij jou kunnen blijven (of vermeld hoe laat de locatie sluit). Het helpt ook voorkomen dat mensen voor een ongepland vertrek komen te staan.

5. Kies een thema

Is het voor een speciale gelegenheid? Houd er dan rekening mee wat de eregast leuk zal vinden. Probeer anders een thema te bedenken waarover iedereen enthousiast of door geïntrigeerd zal raken. Hier zijn een paar tips:

Doe iets dat gemakkelijk is, vooral als het feestje in het weekend is. Een feestje met het thema zwart is bijvoorbeeld eenvoudig; een feestje met als thema de jaren ‘40 is dat niet (tenzij je iedereen voldoende voorbereidingstijd geeft).

feest thema

Doe iets dat niet kledinggerelateerd is. Een sandwich-feestje (waarbij iedereen verschillende sandwiches meeneemt) kan ook erg leuk zijn. Om nog maar te zwijgen over het klassieke wijn- of bierproeverijfeest. Chocolade proeven is ook serieus leuk.

Doe iets met een breder thema, zoals een feestje met het thema ‘golf’ of ‘uil’. Je zou dan ‘par’faits of kippenvleugels en andere thema-gerechten kunnen serveren.

Of heb helemaal geen thema. Soms is het gewoon leuk voor vrienden om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap.

 6. Plan je gastenlijst

Dit wordt mede bepaald door waar je het feestje organiseert – hoeveel mensen kan de locatie herbergen? Wat wil je nog meer, wie wil je erbij hebben en wie zouden er van het feestje kunnen genieten? Ken je iemand die dan geen vrij heeft? Zorg ervoor dat je locatie groot genoeg is voor al je gasten.

Niet iedereen wil dansen en niet iedereen wil naar de muziek luisteren; sommige mensen willen praten en zich ontspannen. Als je feestje heel uniek is, houd daar dan rekening mee bij het samenstellen van je gastenlijst. Probeer echter, als het mogelijk is, tegemoet te komen aan de verschillende interesses en probeer ook te kijken waarbij mensen zich prettig voelen en probeer als het mogelijk is om rekening te houden met verschillende leeftijdsgroepen.

Bepaal ook of je wilt dat je vrienden weer andere vrienden meenemen of juist niet. Dat zou serieus met hoeveel mensen je rekening moet houden en hoeveel monden je moet voeden kunnen veranderen.

7. Bepaal een budget

Als dit jouw feestje is, zul jij waarschijnlijk de meeste kosten moeten dragen. Mogelijk moet je het, zelfs als je het niet bij je thuis houdt, ook decoreren. Je kunt tegenwoordig zelfs bierviltjes bij Flyerzone laten drukken in je eigen stijl – het is dus maar net hoe serieus je het feestje wilt aanpakken. Als je budget klein is, vraag dan aan een paar vrienden of ze wat kunnen bijleggen. Ze willen immers ook feesten, toch?

drankjes feestje

Een goede manier om de kosten van een feestje te delen, is door een ​​potje te maken. Op deze manier legt iedereen bij en het is wel zo fijn als jij niet al het eten hoeft te betalen. Je kunt bepaalde personen ook vragen om drankjes, ijs, borden, servetten en bestek mee te nemen.

Laat een reactie achter