De meeste Nederlanders hebben minstens één fiets in de schuur staan, maar toch zijn er ook nog mensen die er geen hebben. Zonde eigenlijk, want een fiets in je bezit hebben heeft zoveel voordelen. Voor iedereen is er wel een geschikt type fiets. Ben je sportief aangelegd, dan kies je het beste voor een racefiets of een mountainbike. Fiets je grote afstanden, dan doe je er goed aan om een E-bike aan te schaffen. Heb je de fiets alleen nodig voor boodschappen en kleine afstanden? Kies dan een gewone herenfiets, damesfiets of transportfiets.

Voordeel 1: goedkoper

elektrische fiets

Dat fietsen goedkoper is, is niet heel moeilijk te begrijpen waarschijnlijk. De aanschaf van een nieuwe fiets is wel even een investering maar daarna ben je goedkoper uit dan wanneer je met de auto of het openbaar vervoer gaat. Parkeer- en benzinegeld kosten zijn verleden tijd. Ook kost de verzekering, indien nodig, minder en ook voor het onderhoud zul je niet zulke hoge prijzen betalen als bij een auto. Vind je de prijzen van een nieuwe fiets nou echt te hoog? Kijk dan eens naar online aanbieders die minder bekende merken verkopen. Net zo goed qua kwaliteit, maar dan wat voordeliger voor je portemonnee.

Voordeel 2: flexibel

Naast goedkoper, zorgt fietsen er ook voor dat je flexibeler bent. Je staat niet in de file en manoeuvreert hier zo doorheen. Vooral in de stad is dit erg fijn. Daarnaast kun je altijd parkeren voor de deur van de winkel waar je heen moet en hoef je niet naar een parkeerplek te zoeken. Je kunt een fiets immers overal parkeren. Ga je naar de stad, maak dan gebruik van de gratis fietsenstallingen. Meestal zijn die ook midden in het centrum. Hier staat je fiets veilig en droog, zodat je op je gemak kunt winkelen.

Voordeel 3: gezond

elektrische fiets

Een ander groot voordeel is dat fietsen gezond voor je is. Het zorgt ervoor dat je in beweging blijft, wat goed is voor je lichaam en geest. Je conditie is beter als je regelmatig fietst en ook je spieren blijven sterker. Daarnaast werkt het ontspannend om even lekker uit te waaien op de fiets. Kortom, alleen maar voordelen.

Laat een reactie achter