Wie het praktische met het aangename wil vermengen, komt al gauw bij dit innovatieve merk uit. Ontdek nu hoe Iittala jouw interieur meer kleur geeft!

Al sinds 1881 is de naam Iittala verbonden aan hoge kwaliteit servies met een ongewoon gevoel voor design en esthetiek. Hoe saai en ‘normaal’ een interieur ook is, het wordt meteen bijzonder zodra je er iets van dit merk eraan toevoegt ter decoratie of om bijvoorbeeld hapjes en drankjes te serveren. Voor ieder moment van de dag komt Iittala van pas, zeker wanneer je kijkt naar de vele verschillende series die door deze eigenzinnige fabrikant worden geproduceerd. Om je een beeld te geven van de vele mogelijkheden lichten we enkele van deze reeksen voor je uit.

white and black dining table

Iittala Origo

De gekleurde regenboog randen van koppen, schotels, schalen en borden verraden het al; we hebben hier met Iittala Origo van topdesigner Alfredo Haberli te maken! Uitgerust met dit vrolijke servies word je moeiteloos de gangmaker van ieder feest. Ook voor minder bijzondere gelegenheden, zoals een lunch of ontbijt, komt de Origo serie perfect tot zijn recht. Het maakt hierbij niet uit of je in je eentje bent of in gezelschap verkeert; wat is er immers op tegen om je koffiemomenten en maaltijden wat kleur te geven?

Iittala Kastehelmi

Glashelder zijn alle versnaperingen en verfrissingen die je serveert zodra je dat doet met behulp van het schitterende Iittala Kastehelmi servies. Het fijne reliëf is geïnspireerd door dauwdruppels, waarvan de Finse naam dan ook de vertaling is. Om beter in te spelen op je eigen indeling en interieur, kun je de verschillende serviesstukken uitkiezen in je favoriete kleur(en). Wil je weten hoe je eenvoudig een aangename sfeer neerzet? Dat wordt dan experimenteren met de vele verschillende glazen, taartplateaus en waxinelichthouders van Iittala Kastehelmi!

Iittala Ultima Thule

IJs zien smelten wordt door menigeen als een best wel saaie bezigheid gezien. En hoe kun je mensen die die mening zijn toegedaan dat kwalijk nemen? Toch vond Tapio Wirkkala er inspiratie in toen hij Iittala Ultima Thule ontwierp. Met liefde voor zijn vak en oog voor detail creëerde hij een glazen servies dat qua uiterlijk veel weg heeft van smeltende gletsjers in Lapland. Zowel glazen en borden als serveerschalen en schenkkannen uit deze populaire reeks zijn volop verkrijgbaar. Het maakt in principe niet zoveel uit of wat je serveert nu koud of warm is; dankzij de unieke uitstraling van het schitterende Iittala Ultima Thule servies is de toon telkens gezet!

Laat een reactie achter