Als ondernemer wist je natuurlijk al dat je een zakelijke auto kunt leasen. Je hoeft dan niet in één klap het aankoopbedrag te betalen, in plaats daarvan maak je elke maand een bepaald bedrag over naar de leasemaatschappij. Zodoende rijd je in een nieuw voertuig rond zonder veel geld in één keer kwijt te zijn. Maar, rijd je bij zakelijke lease altijd in een gloednieuwe auto rond? Nou, dat hangt van je eigen voorkeur af. Je kunt namelijk ook een occasion zakelijk leasen! Welke fiscale voordelen je dan als ondernemer ervaart, lees je hieronder.

Terugvordering van betaalde btw

finance

Kies je op https://www.privateleaseused.nl/ voor een financial leasecontract? Je hebt dan als ondernemer de optie om de betaalde btw terug te vorderen. Met andere woorden, je kunt dus de btw terugvragen nadat je een occasion hebt aangeschaft. Hierbij is het echter wel van belang dat het gaat om een btw-auto. Als dit niet het geval is, wordt je terugvordering van de betaalde btw afgewezen.

Lagere bijtelling

Daarnaast is het als ondernemer ook mogelijk om een lagere bijtelling te gebruiken als je gekozen hebt voor een jonge occasion bij het ondertekenen van je leaseovereenkomst op Private Lease Used. Dit is bijvoorbeeld een optie als je een duurzame tweedehandsauto uit 2018 gekozen hebt. Je profiteert dan van de bijtelling die van toepassing was in dat specifieke jaar. Hierbij moet wel een kanttekening gemaakt worden, dit percentage is namelijk geldig gedurende 60 maanden, oftewel 5 jaar. Na de eerste tenaamstelling van de wagen verloopt het dan ook.

Financiële ruimte

statistieken-onderzoek-financieel-min

Het zakelijk leasen van een occasion geeft je bovendien financiële ruimte. Dit kun je gebruiken om je te richten op de groei van je bedrijf, terwijl het geld ook gebruikt kan worden voor het behalen van andere belangrijke doelen van je onderneming. Een zakelijk leasecontract voor een tweedehandsauto zorgt er dus voor dat je geld bespaart wat je voor andere nuttige toepassingen kunt inzetten.

Rente is een aftrekpost

Bij het financial leasen van een occasion moet je rente betalen. Dit is gelukkig een aftrekpost voor de belasting. Dit betekent dus dat de rente over je occasion lease aftrekbaar is. Zo zul je flink wat euro’s kunnen besparen.

Bovendien kun je hierbij mogelijk ook nog eens gebruik maken van nationale, regionale of lokale subsidies. Dit is bijvoorbeeld het geval als je gekozen hebt voor een emissieloze bedrijfsauto. Dit geeft je nog eens meer voordelen als ondernemer!

Laat een reactie achter