Investeren in de juiste crypto op het juiste moment vergt geluk, maar belangrijker nog: inzichten en precisie. Alleen degenen die hun investeringsmethodes elke dag en na elke fout verbeteren, verslaan consequent de massa. Hier is een lijstje met veelvoorkomende fouten, die je moet vermijden wanneer je in de zeer volatiele cryptowereld gaat investeren.

Je begrijpt de technologie niet

Als je de basis van de technologie niet begrijpt, is het traject riskant om in de beste crypto exchanges te investeren. Totdat je zelf projecten kunt beoordelen, loop je grote kansen mis.

Te veel handelen

crypto-trader

Sommige investeerders, voornamelijk beginners, willen wel 20 transacties per dag doen. Dat is echt gevaarlijk. Uiteindelijk verliezen veel van hen vergoedingen of omdat ze slechte transacties doen en vervolgens nog meer gaan handelen om hun verliezen te herstellen. De realiteit is dat er geen 20 goede handelskansen per dag zijn. Te veel handelen leidt tot een slechte besluitvorming. Te veel handelen verhoogt ook jouw verplichtingen aan de belasting.

Denken dat cryptocurrencies aandelen zijn

Cryptocurrencies zijn geen aandelen. Je wordt geen mede-eigenaar van het bedrijf en je ontvangt ook geen dividend. Als een bedrijf een cryptocurrency uitgeeft, is het heel goed mogelijk dat het bedrijf ervan profiteert of wordt overgenomen, zonder dat jij er veel baat bij hebt. Een bedrijf kan het heel goed doen, maar hun munt kan toch dalen.

Je jaagt op goedkope munten

crypto-munten

Jaag niet door jouw dromen over lambo’s en privéjets op goedkope munten.

Veel ongeschoolde investeerders in de crypto kopen laaggeprijsde cryptocurrencies omdat ze denken dat er dan een grotere kans bestaat op grote rendementen. Dit is een veelvoorkomende valkuil. Er zijn veel factoren, die van invloed zijn op de prijs van een munt, waaronder twee belangrijke: het circulerende aanbod en de reële waarde van de munt.

Je diversifieert jouw portfolio niet

Hoewel het verleidelijk kan zijn, mag je nooit alles op één paard wedden. Elke ervaren belegger dekt zijn risico af of beschermt zijn/haar risico door in meerdere activa te beleggen. Het is een goed idee om minimaal vijf cryptocurrencies te bezitten.

Doet weinig onderzoek

Dit proces zal tijdrovend zijn. Maar hoe meer je onderzoekt, hoe beter je er ook in wordt. Je kunt op BitcoinTalk.org de thread en de website van elke munt bekijken. Controleer de economie van de munt, zoals de marktkapitalisatie, het handelsvolume, de prijsgeschiedenis en het totaal versus het circulerende aanbod. Vergelijk ook de opinies van de experts uit de industrie. Op het internet kan je in ieder geval alles over bitcoin lezen.

Je investeert overdreven of je HODL-t niet genoeg

bitcoin crypto

Veel investeerders zijn te ongeduldig en ‘verminderen hun verliezen’ vroegtijdig vanwege emoties.

De markt voor de cryptocurrency bestaat uit cycli, waar de prijzen drastisch stijgen en dalen.

Als je hoog koopt, moet je een hele nieuwe marktcyclus afwachten om winst te kunnen behalen, wat betekent dat je moet wachten tot de bearmarkt voorbij en de bull run komt en dat kan wel meer dan een jaar duren. Om die reden moet je nooit geld riskeren, dat je niet kunt missen!

Je gebruikt 2FA niet

bitcoin-malta

Een cruciale stap bij het werken aan jouw crypto-investeringsstrategie is het versterken van de beveiliging van jouw cryptocurrencies. Het inschakelen van 2FA op elke gevoelige website is het allerbelangrijkste om de beveiliging van jouw accounts te vergroten.

Je laat al jouw munten op beurzen achter

Als je je sleutels niet beheert, heb je ook geen controle over jouw munten. De beurs is een enorm doelwit voor hackers en loopt altijd risico. Wanneer je munten op een beurs achterlaat, vertrouw je op de beveiligingsmaatregelen van de beurs en niet op die van jezelf.

Je bezit geen hardware wallet

person using MacBook Pro on table

We zijn maar meteen duidelijk: als je meer dan € 500 in cryptocurrencies hebt geïnvesteerd, dan is een hardware crypto wallet een slimme investering. Ze zijn niet verbonden met het internet, wat betekent dat hackers jouw geld alleen kunnen krijgen als ze jouw fysieke apparaat stelen en ook nog eens het wachtwoord kennen om toegang te kunnen krijgen. Dit maakt de beveiliging een stuk eenvoudiger.

Je valt voor media-propaganda

Grote nieuwssites zullen soms zeer negatief en vaak bedreigend nieuws uitbrengen. Misleidende krantenkoppen vormen de basis voor propaganda. Veel van deze nieuwsartikelen zijn bedoeld om klikken, controverses en soms zelfs onzekerheid te genereren. Het is vaak erg overdreven.

Je begrijpt de marktdynamiek niet

Bitcoin vertegenwoordigt slechts ongeveer 50% van de liquiditeit van de markt. Er zijn duizenden altcoins en ze werken allemaal met Bitcoin samen. Het niet begrijpen van deze correlaties kan leiden tot slechte en kostbare investeringsbeslissingen. Degenen, die geld verdienen met crypto, begrijpen deze dynamiek als hun broekzak.

Je begrijpt niet hoe je een handelsgrafiek met basisprincipes leest

Als je eenmaal een basisdynamiek begrijpt, zoals bijvoorbeeld vraag en aanbod, helpt het je om te leren hoe je handelsgrafieken, ook wel een technische analyse genoemd, kunt lezen en nog belangrijker hoe je de basisprincipes van het project met deze grafieken kunt relateren. Een technische analyse, ondersteund door solide grondbeginselen en financiële gegevens van het project, kunnen je helpen om door de historische gegevens te analyseren de toekomst beter te voorspellen. Je krijgt een beter idee wanneer markten op het keerpunt staan of wanneer activa niet gunstig geprijsd zijn.

Laat een reactie achter