Tijdens je studententijd leef je voor een groot deel op de automatische piloot. Je hebt het te druk met balanceren van het sociale leven (lees: naar de kroeg gaan) en ervoor zorgen dat je wat opsteekt bij je opleiding. Al met al, vrij stressvol. ‘s Ochtends in de schoolbanken zitten is bij veel studenten onbekend terrein. Maar dat is eigenlijk ontzettend zonde. Want ga je naar die colleges, dan hoef je uiteindelijk minder hard te leren voor je tentamen. Wil jij als student fris en fruitig in de schoolbanken zitten? Zorg dan dat je onderstaande tips benut.

Wees goed uitgerust

slapen

Uitgerust zijn, dat is iets waar de meeste studenten niet bekend mee zijn. Maar om echt alles uit je studententijd te halen, raden wij je aan om toch echt je rust te pakken. En dat kan je op verschillende manieren doen. Hang bijvoorbeeld niet elke avond tot laat in de kroeg, elke dag rondlopen met een kater is verreweg van stimulerend voor je studie. Daarnaast is het doel van studeren natuurlijk het behalen van je diploma, maak het jezelf daarom gemakkelijk. Een dag in de week thuis blijven of rustig aan doen kan heus geen kwaad. Misschien steek jij je vrienden er zelfs wel mee aan, zo krijg je ook geen last van het welbekende “fear of missing out”.

Heb jij een kroegavond overgeslagen en heb je alsnog last van vermoeidheid? Dat is het verstandig om gebruik te maken vitamine B12 supplementen. Deze supplementen helpen je niet alleen de strijd aan te gaan bij vermoeidheid, maar ook bij het verhogen van je concentratie. Wat wil je als student nog meer? Daarnaast kan je altijd nog meer vitamines kopen die jou helpen de vitamine levels op pijl te houden.

Eet gezond en gevarieerd

gezond-eten-pot

Eenmaal op kamers kan het feest beginnen. Niet meer elke avond eten wat de pot schaft, maar gewoon lekker eten waar jij zin in hebt. En daar gaat het fout, want je neigt hierdoor steeds vaker naar ongezond eten. Wie gaat jou vertellen dat je niet even een patatje mag bestellen? Precies, helemaal niemand. Toch is het zo ontzettend belangrijk om als student gezond en gevarieerd te eten. Je haalt hier namelijk ook veel vitamines uit die je nodig hebt om goed de dag door te komen.

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde student 2,1 kilo aankomt in de eerste drie maanden tijd. Dat is behoorlijk wat. Door overgewicht krijgen studenten vaker last van vermoeidheid, slaapproblemen en fysieke klachten. Hierdoor zitten ze dus niet met veel energie in de schoolbanken. Dit wil jij vermijden. Eet dus gevarieerd en gezond. Hierbij raden wij aan om gebruik te maken van de schijf van vijf. Deze schijf is opgedeeld in percentages wat een gezonde levensstijl aangeeft. Deze schijven bestaan uit:

  1. Groente en fruit (gemiddeld 25%-30%)
  2. Brood, pasta en granen (gemiddeld 25%-30%)
  3. Zuivel, vis, vlees en eieren (gemiddeld 15%)
  4. Vetten en oliën (gemiddeld 5%-10%)
  5. Dranken (gemiddeld 20%)

Wel is elke schijf verschillend per leeftijd en gender dus raden wij jou aan online een test te doen. Maar als jij je houdt aan deze schijf, heeft jouw lichaam alle energie om goed aan de slag te gaan op school. Combineer jij goed eten met uitgerust zijn? Dan sta jij binnen de kortste keren weer fris en fruitig om half negen in de les.

Laat een reactie achter