Als je het geluk hebt om een kamer te hebben, die speciaal is bedoeld voor je game-opstelling, wil je jouw gamesysteem met een gaming bureau van hoge kwaliteit ondersteunen. Je hebt tenslotte je zuurverdiende geld en tijd gestoken in het bouwen van een systeem om al jouw favoriete games te kunnen spelen en dan mag er niet van je worden verwacht dat je ze op een oud bureau speelt?

Hoewel sommige mensen het misschien wel redden met een draadloze muis en toetsenbord, een keukentafel of zelfs kleine bureau, maar als je comfortabel wilt gamen en ruimte voor je systeem en alle accessoires wilt hebben, is een gamebureau echt nodig.

Een geweldige bureau geeft je niet alleen de ruimte om alle componenten, die je nodig hebt, op te bergen maar je kunt ook wat aanpassingen aanbrengen, die in combinatie met een goede comfortabele gamestoel, wonderen voor jouw lichaam doen.

Waarom zou je een game bureau kopen?

game-bureau-groot

Eén van de belangrijkste voordelen van het overschakelen naar een gamebureau is de enorme hoeveelheid beschikbare ruimte. Hoewel een standaard bureau misschien alleen ruimte heeft voor jouw monitor en een lade voor jouw toetsenbord en muis, heeft een bureau dat is gebouwd met het oog op gamen voldoende ruimte voor meerdere monitoren, jouw toetsenbord en een groot gebied voor jouw muis.

Dit is om voor de hand liggende redenen een groot voordeel bij het spelen van games. Als je meer ruimte hebt om jouw muis te bewegen, zul je minder op je toetsenbord bonzen en nooit te dichtbij de rand van het bureau spelen! Als je niet genoeg ruimte hebt, kun je deze problemen gedeeltelijk oplossen door een hoger gevoeligheidsniveau uit te voeren, maar dit kan vooral bij FPS-titels een negatieve invloed op je game hebben.

De bureaus hebben, vooral nu streaming en esports populairder worden, de afgelopen jaren een hele ontwikkeling doorgemaakt. Bureaus, die zijn gericht op gamers, kunnen RGB-verlichting, standaards voor controllers of koptelefoons en zelfs drankhouders bevatten! Het hebben van een stijlvol bureau in plaats van een gewoon oud houten bureau kan je game-setup echt compleet maken.

Waar kun je een game bureau kopen?

Afhankelijk van waar je woont, kun je bij bijna elke doe-het-zelf winkel een bureau kopen maar of deze wel of niet bij jouw doel passen, is een andere vraag.

We hebben meer dan ooit geluk om in een tijd te leven waarin we bijna alles online kunnen kopen. Online retailers zoals Amazon hebben honderden opties voor gamebureaus, elk met hun eigen unieke kenmerken.

Websites, die erom bekend staan dat ze technische componenten verkopen, zullen waarschijnlijk ook een paar gamebureaus aanbieden – hoewel er mogelijk maar een beperkt aantal keuzes beschikbaar is.

Hoewel een bureau over het algemeen een duur object is om te kopen, kun je een aantal geweldige opties hebben, die niet al te duur zijn. Het is de moeite waard om uit te kijken naar bureaus, die niet als ‘gaming’ worden bestempeld aangezien deze soms ook alle functies hebben, die je nodig hebt, maar dan voor een fractie van de prijs.

Welke game bureau is het beste voor jou?

houten-game-bureau

Hoewel we graag alle goede gamebureaus, die momenteel beschikbaar zijn, willen bespreken zijn er zoveel producten om uit te kiezen dat het wel een heel jaar zou duren! In plaats daarvan gaan we een paar van onze favorieten bespreken en die je nog vele jaren van dienst zullen zijn.

We gaan enkele van de beste opties geven, die aan verschillende behoeften moeten voldoen. Laten we eens kijken naar onze eerste bureau.

Als je nog nooit de kans hebt gehad om er een uit te proberen, kunnen sta-bureaus een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden, die zowel goed voor je lichaam als voor je geest zijn.

Aanpasbaarheid in hoogte is geweldig om in een bureau te hebben. Het voordeel dat je dit naar een staand niveau kunt brengen, kan een beetje afwisseling aan je gamesessies toevoegen. Dit kun je trouwens geheel elektronisch doen, waardoor het niet nodig is om naar de inbussleutel te zoeken en de items van het bureau te verwijderen om deze omhoog te brengen. Met een opstelling met zes knoppen kun je het bureau met één druk op de knop verhogen of verlagen en zelfs in specifieke hoogtes programmeren als je het vaak gaat veranderen.

Als je een wat krap budget hebt en niet veel wilt opofferen aan ruimte, kan een L-vormig bureau perfect voor jouw game-opstelling zijn. Als je het ziet als twee met elkaar verbonden bureaus, geeft dit je een idee van hoeveel je erop kunt opslaan.

Het is gebruikelijk dat mensen de ruimte op hoekopstellingen maximaliseren door hun monitoren in het hoekgedeelte van het bureau te plaatsen, maar het lijkt erop dat de poten dit niet mogelijk maken zonder dat het oncomfortabel is. Er zijn echter tal van andere, duurdere bureaus die dit zouden kunnen bereiken.

Game bureaus versus normale bureaus

desktop-bureau

Hoewel je beide voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, van werk tot gamen, hebben gamebureaus een paar belangrijke verschillen met normale bureaus.

Gamebureaus hebben meer kans om in hoogte verstelbaar te zijn om lange gamesessies comfortabeler te maken. Ze hebben waarschijnlijk meer ruimte om rekening te houden met verschillende randapparatuur, zoals controllers, stuurwielen of VR-headsets.

Normale bureaus hebben misschien meer ingebouwde opbergruimte voor zaken zoals documenten of printers, maar veel gamebureaus hebben dit ook. Daarnaast heeft een gamebureau waarschijnlijk ook kabelbeheeroplossingen om je gamestation netjes te houden, wat geweldig nieuws is voor degenen die een hekel aan rondslingerende kabels hebben.

Over het algemeen zijn gamebureaus duurder omdat ze waarschijnlijk worden geleverd met instelbare functies, meer ruimte en ook gaming-specifieke opslagoplossingen. Als jij je één van deze niet helemaal kunt veroorloven, zouden we zeggen dat de twee belangrijkste dingen waarnaar je moet zoeken, de oppervlakte die ze bieden en hun mate van aanpasbaarheid zijn.

Dingen om te overwegen

computer-bureau

In hoogte verstelbaar

Als je veel tijd aan dit bureau gaat doorbrengen, is het belangrijk dat alles bij je past. De verstelbaarheid van de stoel is één ding, maar als jouw budget een in hoogte verstelbaar bureau toelaat, is dit een geweldige aanvulling voor jouw comfort.

Door de hoogte aan te passen, bevinden jouw computer, monitor, toetsenbord en muis zich allemaal op exact de juiste hoogte voor je. Dit kan je helpen om belasting van de nek en pols- of schouderpijn te voorkomen, die meestal kunnen worden veroorzaakt door een zit- of bureaupositie, dat niet geschikt is voor jouw lengte.

Als je zit- en een sta-zit bureau kunt krijgen, kan dit helpen bij rugpijn en een slechte houding, omdat je kunt voorkomen dat u de hele dag gaat zitten. Deze kunnen echter wel aan de prijzige kant zijn.

Draagvermogen

Als je van plan bent om zware apparatuur op jouw bureau te plaatsen, moet je rekening houden met het draagvermogen en het materiaal dat in het bureau wordt gebruikt. De meeste bureaus doen het prima met een standaard monitor en randapparatuur, maar kunnen vooral als het een budget bureau is moeite hebben met een grote pc erop.

Bij het kijken naar het draagvermogen moet je ook rekening houden met de gebruikte materialen en dat zal op de prijs van het bureau betrekking hebben. Als je er bijvoorbeeld zware apparatuur op gaat plaatsen of er vaak dingen aan en uit gaat doen, moet je misschien een glazen bureau vermijden en in plaats daarvan een houten bureau kopen.

Oppervlakte

Hoewel het hebben van een bureau, dat aan alle benodigdheden voldoet, een goed begin is, moet je toch nadenken over andere manieren waarop jij jouw bureau gebruikt. Heb je ruimte nodig om documenten te schrijven of te bekijken? Eet je doorgaans maaltijden aan je bureau en heb je daar ook ruimte voor nodig? Onderschat de ruimte die je nodig hebt tijdens het gamen of andere taken niet.

Je wordt natuurlijk beperkt in ruimte door de ruimte waarin je het bureau wilt plaatsen. Het is dus zeker de moeite waard om een meetlint te pakken en ervoor te zorgen dat de bureaus, waar je naar kijkt, ook echt comfortabel in de beschikbare ruimte passen.

Het is ook belangrijk om een bureau te hebben dat groot genoeg is voor één of twee extra monitoren en een groot oppervlak voor de muismat. Met een groot oppervlak wordt gamen op je nieuwe bureau ook een geweldige ervaring. We zouden zeggen dat als het gaat om de grootte van het oppervlak, je ernaar moet streven om een zo groot mogelijk bureau te krijgen dat in jouw kamer past. Dit is een goed idee, vooral omdat je relatief snel bureauruimte zult vullen.

Materiaal

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je kijkt naar het soort materialen dat voor bureaus wordt gebruikt. Allereerst is er de uitstraling van het bureau. Je wilt natuurlijk dat het bij jouw stijl past, dus of je nu voor traditionele houten, glazen, metalen of spaanplaat bureaus gaat, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur.

Een ander ding om te overwegen is de duurzaamheid. Wil je echt dat een bureau lang meegaat, dan heeft dat ook invloed op de materiaalsoort en ook op de kosten. Als je een klein budget hebt, moet je misschien wat stijl en duurzaamheid opofferen.

Conclusie

Hoewel je gemakkelijk duizend dollar voor een bureau voor je gaming-setup kunt uitgeven, is het een feit dat je dat misschien niet nodig hebt. Zolang jouw bureau stevig en verstelbaar is en alle benodigde componenten bevat, zal het zijn doel waarschijnlijk zeer goed dienen.

Als je wat extra geld te besteden hebt, kun je een aantal fantastische bureaus kopen, die echt het middelpunt van de kamer kunnen worden. Als dit niet het geval is, raden wij je aan om met één van de budget opties te beginnen.

Laat een reactie achter