Stel je hebt een speciale camera nodig voor een feestje of een hele dure drone, dan kan je dat bij veel verschillende bedrijven tegenwoordig huren. Sinds kort kun je ook terecht bij Gearbooker, ook wel bekend als de airbnb voor foto- en videoapparatuur. Ook kan je zelf eigen producten te huur aanbieden en hier extra geld mee verdienen.

Huur spullen van particulieren of verdien wat terug door je dure spullen te verhuren. Gearbooker biedt hiermee een interessante dienst.

Zo werkt het

Afbeeldingsresultaat voor gearbooker

Een gebruiker die zijn apparatuur wil verhuren, maakt een account op het platform en wordt door het systeem handig geholpen bij het aanmaken van zijn of haar ‘listings’: zowel foto’s als categorie, merk en verhuurprijzen worden al automatisch aangedragen.

Als zich vervolgens een huurder meldt, krijgt de verhuurder daarvan een melding. De verhuurder heeft dan de controle. Dus mocht het om wat voor reden dan ook niet uitkomen, dan kan je het annuleren.

Wat kan je onder andere huren bij Gearbooker?

  • Camera’s en bodies
  • Lenzen en objectieven
  • Licht en studio
  • Drones
  • Computers, workstations en software
  • Printers, scanners en kantoorapparatuur
  • Audio apparatuur

Zijn je spullen verzekerd?

Gearbooker werkt met de ‘vervangingswaarde’ in plaats van de gebruikelijke ‘dagwaarde’. Dus mocht er iets vervelends gebeuren, dan kun je in elk geval iets gelijkwaardigs kopen. Je gaat er dus in principe niks op achteruit. Ook heeft Gearbooker een aantal veiligheidsopties ingebouwd die helpen om het vertrouwen van de gebruikers te vergroten. Dit doen ze door een achtergrondcheck van de huurders, reviews en het koppelen van social media accounts. Daarnaast checken ze ook je ID.

Voordeliger dan commerciële verhuurbedrijven 

gearbooker-screenshot

Als huurder kun je vaak gewoon in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuurbedrijf. Zulke bedrijven zijn vaak alleen in enkele grote steden te vinden. Ook hebben ze niet altijd de gewenste spullen beschikbaar.

Naast het aanbod, is de kans groot dat het ook nog eens voordeliger is op Gearbooker. Iedere verhuurder bepaald namelijk zelf de prijzen en die zijn vaak lager dan de grote verhuurbedrijven.

Het is niet alleen voordeliger, ook kom je met andere creatievelingen in content. Hierdoor zal je netwerk ook nog eens uitbreiden en komen er eventueel nieuwe samenwerkingen op je pad! Een echte win-win situatie dus.

De grote merken doen ook graag mee

merken

Wanneer je niks bij jou in de buurt kunt vinden, dan biedt Gearboooker een ingebouwde verzendoptie. Zo wordt het huren eigenlijk net zo makkelijk als webwinkelen en ben je niet meer afhankelijk van alleen het aanbod dat bij jou in de buurt aangeboden word. Ook blijken steeds meer merken zich aan te sluiten bij Gearbooker. Gebruikers kunnen daardoor eenvoudig een camera, lens of beeldscherm huren om deze eens te proberen voordat ze het kopen. Dit is voor de merken een ideale manier om hun nieuwe producten rechtstreeks aan de gebruiker ter test aan te bieden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gearbooker.

Laat een reactie achter