Sinds een wereldwijde pandemie ons allemaal opsloot, hebben we allemaal dierbaren gemist en willen we toch dierbaren af en toe een warm hart toedragen. Misschien is het dan ook geen verrassing dat brievenbuscadeaus enorm populair zijn geworden in Nederland en Europa. Bloompost heeft een speciaal idee bedacht om toch mensen een cadeau met bloemen te kunnen geven met brievenbusbloemen.
Met deze brievenbus bloemen van Bloompost, die zo handig door de brievenbus kunnen worden geschoven, mist de ontvanger nooit een levering; een uitkomst als je kijkt naar het aantal dagelijkse wandelingen dat we hebben gemaakt en de Zoom-telefoontjes die we over de koptelefoon voeren.
Voor de vele thuiswerkers in Nederland tijdens de corona pandemie hebben de cadeaus per post de boventoon gevoerd. Wie houdt er niet van om een bos bloemen te ontvangen? En via de post? Nog beter! Oké, misschien heeft iemand die aan hooikoorts lijdt, dat niet, maar we denken niet dat we alles op het spel zetten als we zeggen dat verse bloemen vrijwel gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de ontvanger toveren.
Maar hoe overleven brievenbusbloemen de reis, horen we jouw vragen? Welnu, ze reizen in speciale, compacte maar duurzame dozen, waardoor de bloemen gezond blijven en in goede staat blijven, ongeacht de hobbeligheid van de rit naar hun ontvanger. Deze bloembakken hebben zelfs een speciale bak met water; wat voor gekke tovenarij is dit?! Dat klopt, de container bevat over het algemeen voldoende water voor maximaal drie dagen transport van bloemen.
Als je het geluk hebt gehad de laatste tijd aan de ontvangende kant van brievenbusbloemen te staan, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je ze het beste kunt verzorgen. Met de hulp van Bloompost, die brievenbusbloemen bezorgen, hier 3 IDEALE tips voor het verzorgen van je brievenbusbloemen.
Breng ze kort na aankomst in water
Allereerst is het belangrijk dat je de bloemen kort, maar niet onmiddellijk, na aankomst in water zet. Bloompost vertelt ons dat “Bloemen bij aankomst moeten wennen aan de temperatuur (net als mensen). Laat de bloemen 30 minuten zonder water staan voordat je ze daadwerkelijk in de vaas zet. Hierdoor voelen de bloemen zich op hun gemak en zullen ze niet schrikken van de temperatuurverschillen. ”.
Snijd de stammen diagonaal
De stelen van de bloemen schuin afsnijden is super belangrijk om de levensduur en schoonheid van jouw bloemen te behouden.
Snijd een klein stukje van de onderkant van de stelen. Dit hoeft niet veel te zijn; ongeveer 2 cm is voldoende. Door de stelen schuin af te snijden, krijgen de bloemen voldoende water. Gebruik een scherpe, schone schaar om te voorkomen dat bacteriën zich op de stelen nestelen.
Zorg er ook voor dat je geen doornen verwijdert, hoe onooglijk ze er ook uitzien, aangezien dit een open ‘wond’ kan veroorzaken die geïnfecteerd kan raken, vergelijkbaar met wanneer mensenhuid wordt gesneden.
Laat het boeket acclimatiseren
Dit is alleen nodig als het buiten echt koud is. Acclimatiseren betekent simpelweg dat je de bloemen geleidelijk aan een warmere temperatuur laat wennen. Je kunt dit doen door het boeket eerst in een bijkeuken of schuur te zetten, aangezien de temperatuur in dit soort ruimtes vaak hoger is dan de buitentemperatuur, maar lager dan de temperatuur in; een nuttige tussenweg, zoals je zelf wilt.
Door ze langzaam te laten acclimatiseren aan schommelingen in zowel temperatuur als luchtvochtigheid, is de impact minder zwaar op jouw kostbare bloemen en blijven ze langer mooi.
Laat een reactie achter