Bomen zijn een essentieel onderdeel van de natuur en ook een mooie toevoeging aan elke tuin. Er zijn verschillende soorten bomen en elke boom heeft een ander voordeel voor een tuin. In dit artikel vindt je daarom welke bomen welke voordelen en nadelen geven en misschien ga jij wel bomen kopen!

Eten verbouwen in de tuin

tuinieren

Met sommige bomen kan je eten verbouwen. Dit zijn bomen die vruchten ontwikkelen wanneer ze in bloei zijn geweest. Hierbij moet je denken aan appelbomen, perenbomen, vijgenbomen en ga zo maar door. Door het aanschaffen van een boom die vruchten afwerpt kan je de vruchten oogsten en eten. Dit is ideaal als je van fruit houdt of graag planten onderhoudt. Een perenboom of appelboom kopen kan gemakkelijk bij een tuincentrum of kan online besteld worden, waarna deze naar huis wordt bezorgd. Let wel op dat het onderhouden van een fruitboom veel werk is en dat het oogsten belangrijk is. Op de vruchten komen namelijk veel vogels en insecten af. Deze kunnen door het gevallen fruit de tuin overnemen. Let daar wel op!

Grote bomen voor tuin functies

houten huis met tuin

Een andere reden voor velen om bomen te nemen in de tuin is om schaduw te creëren. Schaduw is namelijk een essentieel onderdeel als het weer warmer wordt. Door de zon kun je niet alleen een zonnesteek krijgen, alle planten en bloemen in de tuin kunnen door de felle zon doodgaan. Daarom nemen veel mensen in hun tuin ontwerp bomen in acht. Bomen zorgen namelijk voor een natuurlijke schaduw bron die er niet is zonder bomen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een parasol of uitvalscherm te nemen of iets dergelijks, maar met bomen zal je altijd schaduw in je tuin hebben. Vooral als deze op de juiste plek gepland worden. Daarnaast geven bomen ook privacy. Wanneer je in een rijtjeshuis woont kan iedereen van boven jouw tuin inkijken. Bomen kunnen je tuin afschermen tegen ongewenste pottenkijkers. Daarnaast kunnen bomen ook fungeren als afbakening. Wanneer je bomen gebruikt om tuinen te scheiden gebruik je de boom weer als natuurlijk middel.

Kinderen en bomen

Kinderen en bomen gaan ook goed samen. Dit komt, omdat kinderen graag spelen en in een boom is het makkelijk klauteren. Natuurlijk kun je van je boom ook een toevluchtsoord voor je kind maken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een boomhut in de boom te maken voor je kind. Een boomhut kan als de ultieme speelplek voor je kind fungeren.

Laat een reactie achter