We gaan je meenemen door enkele van de geheimen van succesvol gokken waarvan de bookmakers liever niet wil dat je ze kent.

Wanneer je gaat wedden op sport dan denk je nooit verder na over het bedrijf dan het uitkiezen van teams of paarden waarvan ze denken dat ze zullen winnen en het plaatsen van weddenschappen. Maar als je leert hoe de bookmakers te werk gaan, kan dat je helpen betere wedkansen te vinden.

Met deze lijst leer je hoe en waarom ze de lijnen bepalen, hoe ze winsten vastzetten, waarom ze dol zijn op propositie weddenschappen en multi weddenschappen (en waarom je dat niet zou moeten doen).

Waar het op neerkomt is dat de bookmakers bedrijven zijn en dat alles wat ze doen bedoeld is om meer winst te maken. Jouw doel is ook om winst te maken, dus dit plaatst jou en de bookmakers natuurlijk tegenover elkaar.

Je zou kunnen denken dat dit betekent dat als jij wint zij verliezen, maar als zij hun zaak op de juiste manier runnen, winnen zij, wat jij ook doet. Dit kan goed en slecht zijn, maar het verklaart waarom de meeste sportwedders op de lange termijn verliezen en waarom goed geleide bookmakers altijd winst maken.

1. Bookmakers communiceren met elkaar

bellen

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, concurreren de bookmakers echt niet met elkaar. Hun klantenbinding is ongelooflijk laag omdat ze weten dat dezelfde klanten de rondes met gratis bonus weddenschappen zullen doen en uiteindelijk terug zullen komen naar ze….

Hun gemeenschappelijke interesse is te weten te komen over gebruikers die grote winsten boeken op websites van concurrenten of te weten te komen of hun gebruikers op de een of andere manier verbonden zijn met gebruikers op andere sites die goed presteren.

Daarom kan het gebeuren dat je na een winstpartij op een bookmaker die je ertoe brengt je account te laten sluiten, het moeilijk vindt een account te openen bij een andere bookmaker omdat ze op je winstgevendheid geattendeerd zijn.

2. Juice

Het wordt ook wel de “cut,” of “take.” of “vig” genoemd. Met ‘juice’ is een bookmaker verzekerd van geld verdienen aan een weddenschap.

Als je de totale procentuele waarschijnlijkheid van de kansen die een bookmaker biedt bij elkaar optelt, zul je vaak merken dat ze oplopen tot meer dan 100%, tot wel 110%.

Zoals je nu waarschijnlijk wel door hebt, klinkt dat niet goed… Die extra 6% is de winstmarge van de bookmaker op die markt. Dus voor elke €100 die ze aan winnaars uitbetalen, verdienen ze zelf €110.

3. Ze houden je in de gaten

online-casino

Als je op een bookmakers website bent volgen ze je!

Ze gebruiken je gegevens zoals je IP adres om te bepalen of je meer dan één account bij hen hebt of om uit te zoeken of je bij een andere bookmaker wedt en op de website van die andere bookmaker een verbod/beperking hebt gekregen.

Ze gebruiken ook dingen als cookies om bij te houden wat je doet, zodat ze je account kunnen beperken of blokkeren als dat nodig is.

Bookmakers gebruiken je IP adres om uit te zoeken waar je bent om te zien of je in bepaalde criteria past om je op bepaalde manieren te benaderen, bijvoorbeeld, als je in Amsterdam bent kunnen ze denken dat je meer geld hebt dan gebruikers in andere gebieden en je aantrekkelijker aanbiedingen doen om je te lokken omdat ze denken dat je meer geld te verliezen hebt.

Ik raad je aan je cookies van deze sites regelmatig te wissen, een VPN te gebruiken en dit in gedachten te houden als je winst maakt met je weddenschappen, want ze zullen deze informatie waarschijnlijk delen met andere bookmakers om je wedrekeningen te laten beperken.

4. Valse weddenschappen die de bookmakers ten goede komen

Deze zou vrij duidelijk moeten zijn, maar veel mensen trappen er nog steeds in.

Als een bookmaker een aanbieding zwaar pusht, is dat omdat ze willen dat je er gebruik van maakt. Dit zijn meestal de weddenschappen met het grootste sap en dus die welke voor hen de meeste winst opleveren.

5. Accountlimieten zijn arbitrair

Wist je dat bookmakers, als je aan de winnende hand bent, je account zo beperken dat je op sommige weddenschappen maar een bepaald bedrag kunt zetten? Meestal een heel klein bedrag.

Dit is de reden waarom de meeste professionele of winstgevende gokkers geen gebruik meer zullen maken van traditionele goksites, want ze zullen verbannen worden.

6. Vermijd multi’s

dobbelsteen-groot-zwart

Heb je gemerkt hoe bookmakers gebruikers actief aanmoedigen om accumulator weddenschappen te plaatsen?

De meeste bookmakers hebben nu promoties die je een extra 10%, 20%, 30% of tot 100% bonus op je winst geven als je een accumulator wint. Of zijn er die bookmakers die je weddenschap terugbetalen als een van je selecties verliest… zolang je maar op 6 of meer selecties wedt?

Er is een eenvoudige reden waarom ze dit actief aanmoedigen! Dit is waar ze het grootste deel van hun inkomsten halen! Hoe meer lijnen je aan je slip toevoegt, hoe groter de kans dat je weddenschap mislukt.

Als je met professionele gokkers praat, is het enige dat altijd naar voren komt dat ze 90% van de tijd enkele weddenschappen steunen, 5% van de tijd dubbelen en 3% van de tijd driedubbelen. Slechts 2% van hun weddenschappen zullen accumulators zijn, waarom? Omdat ze te riskant zijn.

7. De beginnersbeloningen

Ben je nieuw met gokken en leer je het op de harde manier? Dan ben je precies het soort gokker dat de bookmakers proberen aan te trekken, want je wordt ingedeeld bij hun meest winstgevende segment van gebruikers.

De bookmakers zullen je allerlei bonus weddenschappen en promoties toewerpen omdat ze weten dat je, tenzij je een weddenschap- en bankroll management strategie en het advies van deskundigen hebt, het allemaal weer terug zult geven en nog veel meer….

Laat een reactie achter