Het hebben van een adequate autoverzekering is zowel slim als verstandig, maar het lijdt geen twijfel dat dit ook de kosten voor het autorijden verhoogt. Het goede nieuws is dat de premies honderden euro’s kunnen verschillen en afhankelijk zijn van een aantal factoren. Controleer jouw dekking als je de verzekering moet verlengen om er zeker van te zijn dat jouw verzekering ook aansluit bij jouw behoeften. Volg deze praktische stappen om geld te besparen met het vinden van de juiste autoverzekering.

Vergelijk autoverzekeringen

autorijden-zonnig

De prijzen voor een autoverzekering verschillen van bedrijf tot bedrijf, dus het loont echt de moeite om je goed te informeren.

Ontvang ten minste drie offertes van zowel verschillende verzekeringsmaatschappijen als van verschillende soorten verzekeringsmaatschappijen – dat wil zeggen, die via hun eigen agenten verkopen, die via onafhankelijke agenten verkopen en degenen die rechtstreeks via de telefoon, een app of het internet aan consumenten verkopen. Vraag vrienden en familieleden om hun aanbevelingen op basis van hun ervaringen en doe jouw eigen onderzoek door het bedrijf te onderzoeken voordat je die handtekening zet. Ook kan je heel gemakkelijk op https://vergelijkdirect.com/ verschillende verzekeringen vergelijken.

Zorg dat je weet hoe de autoverzekering werkt, zodat je gerichte vragen aan een toekomstige verzekeraar kunt stellen. Iedereen met wie je spreekt, moet de tijd nemen om jou naar tevredenheid te antwoorden. Onthoud dat dit de mensen zijn waarop jij moet kunnen vertrouwen als het ergste gebeurt en jij een claim moet indienen.

Vergelijk de kosten voor een verzekering voordat je een auto koopt

Autoverzekeringspremies zijn gedeeltelijk gebaseerd op de prijs van de auto, de reparatiekosten, het algehele veiligheidsniveau en de kans op diefstal. Veel verzekeraars bieden kortingen voor functies die het risico op autodiefstal of persoonlijk letsel verminderen of voor auto’s waarvan bekend is dat ze veilig zijn. Wanneer je nieuwe of gebruikte voertuigen vergelijkt om te kopen, onderzoek dan ook wat elk voertuig kost om te verzekeren.

Verhoog jouw eigen risico

Door te kiezen voor een hoger eigen risico op jouw autoverzekering kun je de premiekosten aanzienlijk verlagen. Zorg er natuurlijk voor dat je genoeg geld reserveert om het hogere eigen risico te betalen als je een claim hebt.

Verlaag de optionele verzekering voor jouw oudere auto

auto-repareren

Als vuistregel geldt dat als jouw oudere auto minder dan 10 keer de verzekeringspremie waard is, een autoverzekering met een uitgebreide dekking mogelijk niet kosteneffectief is. Controleer de waarde van jouw auto om erachter te komen of dit voor jou geldt.

Bundel jouw verzekering en/of blijf bij hetzelfde bedrijf

Veel verzekeraars geven je korting als je twee of meer soorten verzekeringen bij hen afsluit – zoals een alles-in-één-verzekering. Sommige bedrijven bieden een korting aan oude klanten. Er zijn geen garanties, dus doe je huiswerk en vergelijk de kosten voor een korting met meerdere polissen van één enkele verzekeraar en door jouw verzekering afzonderlijk van verschillende bedrijven te kopen.

Zorg voor een goede kredietgeschiedenis

Het opbouwen van een solide kredietwaardigheid heeft veel voordelen, waaronder lagere verzekeringskosten. Veel verzekeraars gebruiken de kredietinformatie om de autoverzekering te kunnen bepalen. (Onderzoek toont aan dat mensen, die hun krediet effectief beheren, minder claims indienen). Om er zeker van te zijn dat je het goede krediet krijgt dat je verdient, is het een goed idee om regelmatig jouw BKR-gegevens te controleren om er zeker van te zijn dat alle informatie correct is.

Profiteer van lage kilometerkortingen

r8-auto

Sommige bedrijven bieden aan automobilisten, die minder rijden dan het gemiddelde aantal kilometers per jaar, kortingen. Lage kilometerkortingen kunnen ook gelden voor chauffeurs die carpoolen naar hun werk.

Vraag naar een groepsverzekering

Sommige bedrijven bieden kortingen aan chauffeurs, die verzekerd zijn via een groepsplan van hun werkgevers, via professionele- en zakelijke netwerken en alumnigroepen of van andere verenigingen. Neem contact op met jouw aangesloten organisaties om te bekijken wat ze aanbieden.

Laat een reactie achter