Wil je een nieuwe mobiele telefoon gaan kopen? Loopt jouw contract bijna af? Neem dan een ​​paar minuten de tijd om te bekijken of je bij de aanbieder moet blijven of moet overstappen om de kosten van jouw upgrade en mobiele telefoonrekeningen te verlagen. We helpen jou een handje om geld te besparen!

Een nieuwe telefoon aanschaffen kan erg duur zijn – vooral als je graag het nieuwste model wilt, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om jouw kosten laag te houden.

 • Doe wat onderzoek. Is het goedkoper om de telefoon die je wilt hebt te kopen of als onderdeel van een contract te krijgen? Gebruik vergelijkingssites om een beetje rond te kijken en om je te helpen om de beste aanbieding voor jou te kunnen vinden.
 • Betaal alleen voor wat je nodig hebt. Gebruik je niet erg veel data? Meld je dan niet aan voor een duur onbeperkt data-abonnement. Stem de aanbieding af op jouw behoeften.
 • Let op jouw huidige leverancier. Als je contract eindigt, zullen ze graag willen dat je blijft en kunnen ze je een aantal goedkope aanbiedingen doen.
 • Ben je blij met je huidige telefoonaanbieder? Blijf er dan bij. Een Sim-only aanbieding is veel goedkoper dan een contract dat wordt geleverd met een telefoon.

Controleer of je de juiste aanbieding hebt

Er zijn twee belangrijke dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat je de beste aanbieding voor je mobiele telefoons hebt:

 1. Controleer of je niet betaalt voor oproepen, sms’en en data die je niet gebruikt of dat je regelmatig jouw abonnenment overschrijdt en met hoge rekeningen zit opgescheept.
 2. Bekijk verschillende vergelijkingssites. Het is altijd een goed idee om meer dan één vergelijkingssite te gebruiken om ervoor te zorgen dat je de beste aanbieding krijgt.

Het contract voor de mobiele telefoon eindigt – moet je blijven of overstappen?

Wanneer je contract eindigt, houd dan alle mogelijkheden open. Jouw huidige leverancier weet het en zij zullen gewoonlijk alles in het werk stellen om je te behouden.

De eerste stap is om jouw netwerkaanbieder te bellen.

Vraag naar het beste pakket dat ze je op grond van jouw gebruikelijke verbruik (minuten/teksten/downloads) kunnen bieden.

Het verkrijgen van deze informatie zal:

 • Hulp geven bij het vergelijken van aanbiedingen op prijsvergelijkingssites.
 • Jouw netwerkaanbieder mogelijk waarschuwen dat je wilt overstappen waardoor je vrijwel zeker wordt overgebracht naar de promotie afdeling. Het is hun taak om je te overtuigen om te blijven en meestal bieden ze aanbiedingen en kortingen aan, die je anders niet zou zien.

Als je een goede aanbieding krijgt, wil je misschien wel bij je huidige aanbieder blijven, maar voordat je dat doet, kun je bekijken wat je op basis van jouw huidige verbruik nog meer kunt krijgen.

Prepaid of maandelijks betalen?

Met mobiele telefoons betaal je of precies wat je in minuten, sms’en en data gebruikt – prepaid – of een vaste vergoeding met een reeks diensten, die je maandelijks betaalt.

De beste optie voor jou hangt af van hoeveel je je telefoon gebruikt en waarvoor je deze gebruikt.

Op basis van het prepaid tarief betaal je voor elke oproep, tekst of data die je gebruikt. Als je je telefoon maar zelden gebruikt, is dit waarschijnlijk de goedkopere optie.

Als je je telefoon echter vaker gebruikt, kan het voordeliger zijn om een ​​maandelijks bedrag te betalen, inclusief een bepaald aantal belminuten, sms’en en data.

Moet je je telefoon verzekeren?

Of je je telefoon nou wel of niet moet verzekeren, komt in het algemeen neer op drie dingen:

 • De waarde van jouw telefoon (als je er de eigenaar van bent)
 • De terugbetalingen van het contract als je een mobiel contract hebt
 • Het ongemak van het vervangen van een verloren of een beschadigde telefoon

Als je besluit om een ​​verzekering af te sluiten, onthoud dan:

 • Er hoeft geen mobiele telefoonverzekering te worden afgesloten bij jouw telefoonprovider – veel externe verzekeraars kunnen ook een goedkope bescherming bieden.
 • De dekking kan soms worden als je het met een creditcard betaalt, dus controleer dit voordat je de aankoop doet.

Controleer voordat je je aanmeldt waar je telefoon precies onder valt.

Moeite om je telefoonrekeningen te betalen?

Als je merkt dat je je telefoonrekeningen niet kunt betalen, moet je eerst met jouw leverancier gaan praten.

Ze kunnen je misschien helpen door je naar een goedkoper abonnement te verplaatsen of je een goedkopere aanbieding doen.

Extra tip

Als je van plan bent je abonnement te verlengen, zorg er dan voor dat je dit goed aanpakt en het meeste eruit haalt. Klik op de volgende link voor meer informatie: https://www.unitedconsumers.com/gsm/abonnement-verlengen/ben.jsp

Laat een reactie achter