Het opstarten van een bedrijf is één van de meest stressvolle, maar lonende periodes in het leven van een beginnende ondernemer. Je moet je gaan bezighouden met de salarisadministratie, collectieve zorgverzekeringen, de marketing van je bedrijf en misschien krijg je zelfs wel te maken met werknemers, die tijdens cruciale periodes vertrekken.

Dit alles kan uiterst stressvol zijn en daarom is het belangrijk om een solide basis en inzicht te hebben in de gebieden waarover je als ondernemer zelf de controle hebt. Bij het opzetten van een bedrijf met een sterke basis mag voldoende geld natuurlijk niet ontbreken en een verstandige investering kan soms enorm productief zijn.

In dit artikel bespreken we zeven tips waarmee ondernemers geld kunnen besparen

Gebruik organisch zoeken in plaats van betaalde acquisitie

seo

De meeste ondernemers zijn van mening dat het investeren van miljoenen euro’s in betaalde advertenties, zoals advertenties van Google, Facebook, LinkedIn enz. enkele van de beste manieren zijn om het bedrijf te laten groeien. Maar wat beginnende ondernemers vaak doen, is dat ze een bedrijf opstarten en geld uitgeven aan betaalde acquisitie. Dit betekent dat hun groeibasis eigenlijk juist onstabiel wordt.

In plaats daarvan is het beter om te investeren in geavanceerde SEO-technieken zoals contentmarketing, linkbuilding en voor zowel on-page als off-page SEO-optimalisatie. Je zult het verkeer naar je site zien toenemen en vervolgens betaalde advertenties kunnen gebruiken om de groei te bevorderen.

Zoek een gepaste ruimte

Als je in een dure stad woont, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, kan het lastig zijn als je naast de kosten die je kwijt bent voor het opstarten van je bedrijf ook nog eens veel huur of personeelskosten te moeten betalen.

Ik stel voor dat startende ondernemers hun geld verstandig uitgeven en op zoek gaan naar een kantoorruimte die ze kunnen betalen. Later kun je altijd nog naar een groter pand gaan.

Geld uitgeven aan belangrijke zaken

geld-verdiensten-lifepoints

Heb je ooit wel eens gehoord dat ondernemers een te groot budget hadden? Wat ik steeds weer zie, is dat ondernemers beknibbelen op het inhuren van bijvoorbeeld advocaten en accountants. Zeker als je je in een crisis bevindt en in een rechtszaak belandt of te maken krijgt met contractuele overeenkomsten met klanten, moet je een professional in de arm nemen.

Veel ondernemers doen ook nog steeds de administratie zelf, terwijl je uiteindelijk de tijd die je zelf aan de administratie kwijt bent beter kunt uitbesteden aan Accountbird. Zij zijn een online boekhouder voor ondernemers en werken met vaste lage maandbedragen. Zij voeren de complete administratie voor deze ondernemers, boeken de facturen, verwerken maandelijks de afschrijvingen, verzorgen de aangifte BTW en de salaris administratie.

De grootste voordelen van Accountbird

  • AccountBird verwerkt je bonnen en je in- en uitgaande facturen binnen 48 uur
  • Is een bedrag van je bankrekening afgeschreven, waarvan de factuur ontbreekt, dan melden zij dat meteen
  • AccountBird controleert alle facturen tot in detail en boekt ze op de juiste grootboekrekening
  • AccountBird richt een dashboard voor je in, zodat je 24/7 inzage hebt in je resultaat, openstaande posten en je banksaldo

Gebruik gratis software

Als je een eigen bedrijf runt, kun je soms honderdduizenden euro’s uitgeven aan software zoals Photoshop. Vooral als je net begint, is het veel slimmer om websites zoals download.com te gebruiken. Je kunt deze website gebruiken om duizenden producten gratis uit te proberen. Als je niet kunt vinden wat je nodig hebt, ga dan rechtstreeks naar de website van het product. Je kunt dan een zoekopdracht uitvoeren en je kunt het product meestal ook gratis uitproberen.

Zoek een partner

business team

Er is een beroemd spreekwoord dat zegt ‘Gedeelde smart is halve smart’. Dit spreekwoord is ook van toepassing als het gaat om het besparen van geld als ondernemer. Eenvoudig gezegd, het is veel gemakkelijker om geld te besparen als je een mede-oprichter hebt, die in de winst maar ook in het verlies deelt. Ga het liefst met iemand in zee, die verstand heeft van andere dingen.

Als je bijvoorbeeld een marketeer bent, kan een samenwerking met een ontwikkelaar je op de lange termijn geld besparen.

Verbeter de veiligheid op de werkplek

Vanuit het oogpunt van de werknemers is het van essentieel belang dat zij zich op de werkplek veilig en geborgen voelen. Of je nu een beginnende ondernemer bent of al langer in het vak zit, werknemers moeten de zekerheid hebben dat hun gezondheid veilig is als ze bij jouw bedrijf werken. De werkgever moet zijn personeel ook verzekeren.

Hoewel sommige werknemers zelf al een ziektekostenverzekering hebben, kan een collectieve ziektekostenverzekering nog beter zijn. Daarom is het verstandig om meerdere ziektekostenverzekeringen online te vergelijken omdat dit helpt om er een te vinden die bij jouw budget past.

Vermijd extra kosten

geld lenen

In plaats van gloednieuwe computers, printers en kopieerapparaten aan te schaffen, kun je dergelijke apparaten ook tweedehands kopen. Je kunt deze apparaten gemakkelijk online of offline kopen. Vooral als multinationals van de ene locatie naar de andere verhuizen, bieden ze vaak hun gebruikte apparatuur te koop aan. Deze apparaten zijn dan tegen een betaalbare prijs beschikbaar.

Het kan soms best wel lastig zijn om als ondernemer kosten te besparen vooral omdat naarmate je groeit, de kosten ook blijven toenemen. Maar het opstarten van een bedrijf hoeft niet duur te zijn en je kunt altijd evalueren welke kosten het waard zijn om te maken en op welke gebieden je geld kunt besparen.

Laat een reactie achter