Wie houdt er nu niet van geld besparen als dat mogelijk is? Reizen kan duur zijn, maar met de juiste strategie kun je de kosten wel verlagen. Goedkoop parkeren zaventem is ook nog een optie, mocht je met de auto komen naar het vliegveld. Probeer tijdens je volgende vakantie deze 15 tips en je portemonnee zal je eeuwig dankbaar zijn.

1. Kijk of er gratis activiteiten te doen zijn

vrienden-groep

Als je een beetje onderzoek doet, zul je zien dat er vaak veel gratis activiteiten in de omgeving te doen zijn. Bekijk lokale krantjes of een prikbord om te bekijken wat er in de stad of in het dorp te doen is terwijl je daar bent. Maak een begeleide wandeltocht om vertrouwd te raken met de plek waar je bent. Musea hebben vaak één keer per week een dag dat je zelf mag weten wat je betaalt voor je kaartje en soms heb je na een bepaald tijdstip ook een goedkopere toegang.

2. Boek een kamer met een koelkast/magnetron of een keukenblokje

blauw-keukenapparatuur

Hoewel sommige mensen terwijl ze op vakantie zijn misschien niet graag koken, vind ik het niet erg om bijvoorbeeld op mijn kamer te ontbijten. Ik houd van een kopje koffie op mijn balkon maar de roomservice kan erg duur zijn. Ik doe liever voor het ontbijt en de lunch wat zuiniger en bewaar de rest van mijn budget voor een chique diner. Een magnetron en een koelkast zijn ook handig voor het opwarmen van restjes.

3. Winkel op boerenmarkten en in lokale winkels 

Boerenmarkten verlagen vaak tegen het einde van de dag de prijzen. Door te winkelen in lokale winkels kun je ook van de lokale keuken proeven zonder de prijs van een restaurant te hoeven betalen. Koop wat lokale vis en bereid het in je appartement.

4. Voordat je boekt, moet je je bewust zijn van de locatie waar je verblijft

zwembad-tuin

De kosten voor transport kunnen snel oplopen, dus misschien kun je beter op een centrale locatie verblijven. In het ideale geval moet je een plek kiezen waar vandaan je alles te voet kunt bereiken. Als je in een stad verblijft, ben je dan in de buurt van een metro- of een bushalte?

5. Neem tijdens uitstapjes snacks/water mee

gezond-eten-pot

Kinderen hebben terwijl je de omgeving aan het verkennen bent snacks nodig en snacks kopen kan behoorlijk duur zijn. Gooi wat mueslirepen in je tas en trek ze eruit als de kinderen brandstof nodig hebben. Ik heb een hekel aan het uitgeven van geld aan een duur flesje water als ik voor hetzelfde bedrag in de supermarkt een heel pak water kan kopen. Neem altijd je eigen water mee. Traktaties, die je alleen op die locatie kunt vinden, moet je natuurlijk wel kopen.

6. Gebruik punten of miles 

Hotelketens zoals Hilton en Marriott hebben een beloningssysteem dat je punten geeft voor je verblijf daar en die punten kun je dan weer gebruiken voor gratis overnachtingen. Probeer tijdens het reizen uitsluitend in die hotels te verblijven en met dezelfde luchtvaartmaatschappijen te vliegen om zo meer punten te kunnen verzamelen.

7. Ga op zoek naar kortingskaarten 

Afhankelijk van de kortingskaart krijg je gratis toegang tot de beste attracties, kortingen bij restaurants en in winkels, skip-the-line opties bij drukke attracties, gratis openbaar vervoer en zelfs gratis gidsen. Afhankelijk van je reisschema, kan dit echt de moeite waard zijn.

8. Boek niet de beste kamer

hotel kamer

Hoe veel tijd zul je daadwerkelijk op je kamer doorbrengen? Zul je daar daar alleen slapen? Heb je een kamer met een mooi uitzicht of veel extra ruimte nodig? Gebruik je de voorzieningen zoals een zwembad of een fitnessruimte?

9. Wees tijdens het vliegen flexibel 

Als je geen strak schema hebt, kun je flexibel zijn met het tijdstip waarop je vliegt, het aantal transits dat je hebt of je stoelkeuze. Vind je het erg om een lange tussenstop te hebben? Controleer, indien mogelijk, de data van je reis en bekijk of de prijs goedkoper wordt als je de data een beetje hebt aangepast.

10. Blijf buiten een stad 

Je betaalt vaak voor de locatie en het is soms goedkoper om niet in de buurt van grote toeristische attracties te verblijven. Je kunt altijd naar de attracties gaan en dan weer terug naar je hotel gaan om daar te gaan slapen.

11. Huur een appartement in plaats van twee kamers 

reparaties thuis

Mijn vrienden met drie kinderen of meer klagen vaak over hoe duur het is om in een hotel te verblijven omdat ze aangrenzende kamers nodig hebben. Een appartement of een condo is dan vaak veel goedkoper,

12. Ga buiten het seizoen

Je kunt meestal goedkopere vliegtickets en hotelkamers vinden door buiten het seizoen te gaan en er is dan mogelijk ook meer beschikbaarheid. Je hebt geen last van grote drukte en attracties kunnen op dat moment ook goedkoper zijn. Zorg ervoor dat je wel bekijkt of alles, wat je wilt bezoeken, open is.

13. Neem een groot portie bij de lunch 

avondeten-buffet

Restaurants bieden vaak tegen goedkopere prijzen lunchspecials aan. Je kunt ook extra eten tijdens de lunch kopen en de restjes voor het avondeten bewaren.

14. Eet niet in de omgeving van toeristische bestemmingen 

In sommige steden kan slechts een paar straten doorlopen ervoor zorgen dat je in een restaurant veel goedkoper uit bent. Ik probeer nooit te eten in de buurt van attracties omdat ze de prijs vaak verhogen.

15. Maak een budget en houd je er ook aan

geld-munten

Weet wanneer je moet besparen en wanneer je moet uitgeven. Wij eten altijd op de laatste avond in een leuk restaurant. Zoek naar manieren om geld te besparen, maar trakteer jezelf ook tijdens je reis. Een budget hebben, is een geweldige manier om op koers te blijven.

Laat een reactie achter