Geld uitgeven is leuk en geld verdienen met enquetes ook, maar toch zijn er best wat maandelijkse uitgaven die niet zo fijn zijn. Denk aan de vaste lasten als telefoonrekeningen, energiekosten en je zorgverzekeringspremie.

Zorgverzekeringen

Besparen op je vaste lasten kan je al heel snel honderden euro’s per jaar opleveren. Het enige dat je hoeft te doen is kijken of je niet te veel betaalt – een fout die veel andere wel maken. Ieder jaar veranderen de prijzen en zodra je gaat vergelijken kom je er als snel achter dat veel kostenposten veel lager kunnen.

Stel, je wilt een goedkope zorgverzekering kiezen. Waar moet je dan op letten? Kijk vooral of je goed, maar niet te veel kwijt bent aan zorg die je niet gebruikt. De premies veranderen ieder jaar en niet iedereen doet onderzoek of het ergens anders goedkoper kan. Mocht je snel willen besparen dan kun je al snel een tientje verdienen. Zet dat geld aan de kant en voor je het weet kun je die favoriete gadget eindelijk kopen.

Mobiele telefoons

man met telefoon

Ook op telefoonkosten is het makkelijk geld verdienen. Natuurlijk willen we allemaal de nieuwste telefoon hebben. Dan kun je ervoor kiezen om een duur abonnement af te sluiten voor een mobiele telefoon plus bundel. Nog goedkoper ben je uit als je eerst spaart voor de telefoon en vervolgens gewoon een sim-only afsluiten.

Met een abonnement wissel je natuurlijk om de één á twee jaar van mobiele telefoon. In het geval van een smartphone met los sim-only abonnement is dat minder vanzelfsprekend. Wil je toch graag wisselen naar het nieuwste model? Dan kun je kiezen om de oude telefoon te verkopen en dat geld te investeren in een nieuwer model.

Vind je het bedrag voor een nieuwe smartphone aan de hoge kant? Dan zijn refurbished modellen ook een goed alternatief. Dit zijn gebruikte telefoons die nog heel goed presteren. Op die manier bespaar je een paar honderd euro op het toestel en kun je toch je favoriete model aanschaffen.

Energie en besparen

thuis energie besparen

Op energie kun je ook jaarlijks een flink bedrag overhouden voor leuke dingen in het leven. Zo kun je proberen minder te verbruiken, maar in een goedkope energiemaatschappij ligt de basis. Vergelijk vooral veel verschillende contracten en kies uiteindelijk de meest voordelige.

Op het internet zijn genoeg mogelijkheden om de energietarieven en aanbiedingen snel te vergelijken met elkaar. Als je dit doet net voor het contract afloopt ben je vaak goedkoper uit dan bij verlenging van het huidige contract.

Extra bespaartips zorgen ook al snel dat je het nodige geld over houdt per maand. Denk bijvoorbeeld aan het omlaag draaien van de thermostaat, het vaker aantrekken van een dikke trui én vervang natuurlijk alle gloeilampen met een zuinige spaarlamp.

Laat een reactie achter