Kun je geld verdienen met affiliate marketing? Het korte antwoord op deze vraag is ‘ja’, affiliate programma’s kunnen er echt voor zorgen dat je extra geld kunt verdienen en ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je vanuit huis een fulltime inkomen kunt creëren. Ook kan je trouwens veel geld verdienen met enquetes invullen. Het lange antwoord op deze vraag is net wat ingewikkelder. Zoals al het werk dat je vanuit huis doet, komt succes niet zozeer voort uit wat je doet om het geld te verdienen, maar hangt het meer af van wat je wel of niet doet om het te kunnen bereiken en of wat je doet wel correct en consequent wordt gedaan.

De realiteit van affiliate marketing

Het probleem met affiliate marketing is, zoals trouwens bij zoveel andere manieren om vanuit huis geld te verdienen ook het geval is, de zogenaamde goeroes en de programma’s om snel rijk te worden, die suggereren dat affiliate marketing snel en met weinig inspanning kan worden gedaan. De kans is waarschijnlijk groot dat je al verhalen hebt gelezen over affiliate marketingprogramma’s, die beweren dat je honderdduizenden dollars per maand kunt verdienen terwijl je daar bijna niets voor hoeft te doen (“In drie klikken rijk worden!”). Of ze stellen voor dat je een gelieerde site kunt opzetten en daar vervolgens geen omkijken meer naar hebt, behalve dan dat je zo nu en dan je banksaldo moet controleren.

De realiteit bij affiliate marketing is dat er, net als bij de meeste andere dingen die je onderneemt om vanuit huis een inkomen te kunnen creëren, een paar mensen zijn die er goed rijk van worden en die succesvol genoeg zijn om hun doelen te kunnen bereiken terwijl er ook heel erg veel mensen zijn, die er niets van bakken.

De vraag is dus niet echt of affiliate marketing wel of niet een haalbare optie voor het genereren van inkomsten is, maar eerder of het wel bij je past?

Alleen jij kunt dat beslissen. Maar om je te helpen, bespreken we in dit artikel een aantal tips.

Voordelen van affiliate marketing

Er zijn verschillende aspecten van affiliate marketing, die het een goede optie voor het genereren van een inkomen vanuit huis kunnen zijn:

 • Weinig kosten om te kunnen beginnen. Aan de meeste affiliate programma’s kun je gratis deelnemen, dus zijn je kosten meestal alleen gerelateerd aan je doorverwijzings-/marketingmethoden.
 • Geen behoefte om een product of een dienst te creëren.
 • Je hoeft geen producten in te slaan of te verzenden.
 • Je kunt altijd en overal werken, zolang je maar toegang tot het internet hebt.
 • Passief inkomenspotentieel, afhankelijk van hoe je je gelieerde programma’s op de markt brengt.
 • Kan naast je huidige werk worden gedaan om een extra inkomstenstroom te creëren. Het is dus ideaal voor bloggers, coaches, ondernemers en iedereen, die een website heeft.

Nadelen van Affiliate Marketing

Er zijn ook uitdagingen om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing, zoals:

 • Het kan enige tijd duren om de hoeveelheid verkeer te genereren, die nodig is om inkomsten te genereren.
 • Wanneer je geen krediet krijgt voor je doorverwijzingen, kan er affiliate-kaping plaatsvinden. Een URL-maskering kan hiertegen wel helpen.
 • Een slechte doorverwijzing kan je geloofwaardigheid op het spel zetten. Het is belangrijk om dit te voorkomen en daarom moet je hoogwaardige bedrijven kiezen om mee samen te werken.
 • Geen controle over het product, de dienst of de manier van zaken doen van het bedrijf.
 • Van sommige bedrijven is bekend dat ze niet betalen, hoewel er gelukkig wel manieren zijn om kwalitatieve partnerprogramma’s te screenen en te kunnen kiezen.
 • Grote concurrentie. Als je een geweldig programma vindt, kun je erop rekenen dat veel anderen het ook al promoten.
 • Klant hoort bij de verkoper. Je statistieken laten je weten hoeveel verkopen van welk product er zijn gedaan, maar in de meeste gevallen heb je ook geen informatie over wie de aankoop heeft gedaan, waardoor het moeilijk is om dit bij te kunnen houden.

affiliate marketing aantekeningen

Hoe kun je een succesvolle affiliate marketeer worden?

Affiliate marketing is een ideale manier om vanuit huis een inkomen te genereren, omdat er niet veel geld voor nodig is om aan de slag te gaan en je geen producten, voorraad of verzendvoorraad nodig hebt voor de dienst die je levert. Je wordt hoofdzakelijk betaald voor het doorverwijzen van nieuwe klanten en klanten naar andere bedrijven.

Affiliate marketing is niet moeilijk, maar net als bij elke andere onderneming, vereist dit wel kennis, planning en consistente inspanningen om zo aanzienlijke inkomsten te kunnen genereren. Hier zijn enkele dingen, die je kunt doen, om je onderneming te succesvol te maken.

 • Begin meteen met te leren over affiliate marketing en de stappen die ervoor nodig zijn om succes te kunnen bereiken.
 • Kies alleen voor producten en diensten van een goede kwaliteit. Overweeg om ze zelf te kopen, zodat je kunt getuigen van hun kwaliteit. Je wordt beoordeeld op het product/de dienst die je promoot, dus focus je niet alleen op het inkomen, maar ook op de kwaliteit.
 • Onderzoek de programma’s zodat je goed begrijpt hoe en wanneer je wordt betaald en bekijk ook andere belangrijke kwesties omtrent geld, die je moet weten om er zeker van te zijn dat het programma wel goed bij je past.
 • Start een blog. Een informatie-, instructie- of lifestyle blog biedt veel mogelijkheden om affiliate producten te promoten.
 • Kies affiliate producten die bij je niche of de content op je zakelijke website of blog passen. Als je bijvoorbeeld schrijft over kunstschaatsen, zijn affiliate links naar motorfietsen of een nieuwe zadeltas gewoon niet geschikt.
 • Sluit je aan bij partneradvertenties zodat je je bezoekers niet overwelmt. In-content affiliate links hebben als mensen er eenmaal op klikken meestal de beste tarieven.
 • Maak altijd je affiliate relatie bekend. De meeste bezoekers zullen waarschijnlijk wel begrijpen dat grafische advertenties ertoe leiden dat je wordt betaald, maar als je een recensie schrijft of een in-content link als aanbeveling gebruikt, wil je ook dat je lezers weten dat dit ook tot een vergoeding kan leiden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je transparantie en vertrouwen bij je lezers behoudt.
 • Doe een marktonderzoek. Vertrouw niet alleen op SEO of sociale media om mensen naar je website of blog te leiden en doorverwijzingen naar partners te krijgen. Begrijp wie je doelmarkt is, waar je ze kunt vinden en hoe je deze groep naar je site kunt lokken. Er zijn veel goedkope en gratis manieren om je affiliate onderneming op de markt te brengen.
 • Start een e-maillijst. De meest succesvolle affiliate marketeers gebruiken e-mail in hun affiliate marketing. Zet dit niet uit. E-mailmarketing kan je winst door affiliate aanzienlijk verhogen.
 • Overweeg om een leadpagina en trechter-systeem te gebruiken om zo je affiliate onderneming op de markt te kunnen brengen. Haal met een geweldige gratis aanbieding prospects naar je e-maillijst en van daaruit kun je ze dan naar je affiliate productpagina sturen. In je e-mailsysteem kun je dan meer geweldige gratis content en meer aangesloten aanbiedingen aanbieden.
 • Bekijk ook het succes van je partnerprogramma’s, vooral als je verschillende programma’s en/of andere soorten advertenties, zoals bijvoorbeeld Google AdSense voor het verdienen van geld hebt gebruikt. Soms wordt door te veel advertenties de site onduidelijk of worden lezers afgeleid, wat dan resulteert in slechtere prestaties.

Voordat je begint met het starten van een affiliate marketingbedrijf, moet je goed uitzoeken wat er allemaal bij komt kijken en hoe je succesvol kunt zijn.

Als je besluit om een affiliate marketingbedrijf op te richten of als je affiliate marketing aan een bestaand bedrijf wilt toevoegen, moet je ook begrijpen dat het niet snel, automatisch of zonder inspanning zal gaan.

Zoals alle manieren om vanuit huis een inkomen te kunnen genereren, heb je een plan nodig en zul je je dagelijks moeten inspannen om met online affiliate marketing geld te kunnen verdienen.

Over het algemeen zijn je kansen om geld te kunnen verdienen met een affiliate programma waarschijnlijk niet beter of slechter dan welk ander soort op internet gebaseerde onderneming dan ook. Je succes hangt af van hoe goed je je affliate bedrijfsplan zult gaan uitvoeren.

Affiliate marketing geeft je 100% vrijheid. Geen eigen product nodig en geld verdienen wanneer je slaapt. Een 24 jarige MBO’er genaamd Jacko Meijaard vertelt je zijn geheim naar minimaal 7500 euro per maand. Hij leert je d.m.v. een uitgebreide cursus hoe jij ook online je geld kan verdienen.

7500permaand

Laat een reactie achter