Ja, je kunt geld verdienen met cryptocurrency. Gezien de inherente volatiliteit van crypto-activa, brengen de meeste een hoge mate van risico met zich mee, terwijl andere domeinkennis of expertise vereisen.

Hoewel het dagelijkse gemiddelde volume van de handel in cryptocurrency’s slechts 1% van de valutamarkt bedraagt, is er veel volatiliteit op de cryptomarkt. Er is dus de mogelijkheid om kortetermijntransacties te doen.

Ook al is de cryptomarkt op dit moment relatief klein, er is een groot groeipotentieel. Je kunt dus ook geld verdienen met cryptocurrency door te investeren voor de lange termijn. In wezen zijn er heel wat methoden waarmee je legitiem geld kunt verdienen met cryptocurrencies, behalve de voor de hand liggende manier van handelen. Check Bitvavo om van start te gaan met je eerste crypto’s.

1. Investeren

crypto-trader

Beleggen is de langetermijnstrategie om crypto-activa te kopen en enige tijd vast te houden. Crypto-activa zijn over het algemeen goed geschikt voor een buy-and-hold strategie. Ze zijn uiterst volatiel op korte termijn, maar hebben een enorm groeipotentieel op lange termijn. De beleggingsstrategie vereist dat je stabielere activa opspoort die er ook op lange termijn zullen zijn. Van activa zoals Bitcoin en Ethereum is bekend dat ze op lange termijn een prijsstijging vertonen en in dit opzicht als een veilige investering kunnen worden beschouwd.

2. Traden

Terwijl beleggen een inspanning op lange termijn is, gebaseerd op de hodl strategie, is traden bedoeld om korte termijn kansen uit te buiten. De cryptomarkt is volatiel. Dat betekent dat de prijzen van activa op korte termijn sterk kunnen stijgen en dalen. Om een succesvolle handelaar te zijn, moet je over de juiste analytische en technische vaardigheden beschikken. Je moet marktgrafieken over de prestaties van de genoteerde activa analyseren, zodat je nauwkeurige voorspellingen kunt doen over prijsstijgingen en -dalingen. Bij het handelen kun je een long of een short positie innemen, afhankelijk van of je verwacht dat de prijs van een actief zal stijgen of dalen. Dit betekent dat je winst kunt maken ongeacht of de cryptomarkt bullish of bearish is.

3. Opslaan en uitlenen

crypto-munten

Als je crypto opslaat, bezit je munten, maar je geeft ze niet uit. In plaats daarvan sluit je de munten op in een cryptocurrency portemonnee. Een Proof of Stake netwerk kan dan jouw munten gebruiken om transacties te valideren. Je krijgt daarvoor beloningen. In wezen leen je munten aan het netwerk. Zo kan het netwerk zijn veiligheid handhaven en transacties verifiëren. De beloning die je ontvangt is vergelijkbaar met de rente die een bank je zou betalen voor een tegoed.

Het Proof of Stake algoritme kiest transactie validators op basis van het aantal munten dat je hebt toegezegd in te zetten. Daardoor is het veel energiezuiniger dan crypto mijnen en hoef je geen dure hardware te bezitten.

Je kunt er ook voor kiezen munten uit te lenen aan andere investeerders en rente op die lening te genereren. Veel platforms vergemakkelijken het uitlenen van crypto’s.

4. Crypto promoten op social media

Meerdere op blockchain gebaseerde sociale media platforms belonen je voor het maken en cureren van content. Je wordt vaak beloond met de eigen munt van het platform.

5. Mijnen

bitcoin-mining

Cryptocurrency mining is de manier om geld te verdienen met cryptocurrency zoals de oorspronkelijke pioniers. Mijnen is nog steeds een cruciaal onderdeel van het Proof of Work mechanisme. Het is de plaats waar de waarde van een cryptocurrency wordt gegenereerd. Als je een cryptocurrency mijnt, word je beloond met nieuwe munten. Om te mijnen heb je technische expertise nodig en investeringen vooraf in gespecialiseerde hardware. Het runnen van een master node is een deelverzameling van mijnbouw. Het vereist deskundigheid en aanzienlijke investeringen vooraf en doorlopend.

Conclusie

Niet iedereen die in de crypto-industrie stapt verdient veel geld. Maar met voldoende expertise en een beetje geluk zijn er manieren om geld te verdienen met cryptocurrency.

Ook al is de cryptomarkt op het ogenblik nog betrekkelijk klein, er is een groot groeipotentieel.

Laat een reactie achter